11.4 C
Athens
3 Μαρτίου 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠυρά κατά Δούρου από εργαζόμενους στον ΕΔΣΝΑ. Για "υπολείμματα της σκοτεινής περιόδου"...

Πυρά κατά Δούρου από εργαζόμενους στον ΕΔΣΝΑ. Για “υπολείμματα της σκοτεινής περιόδου” κάνει λόγο η Περιφερειάρχης Αττικής

- Advertisement -

Ευνοιοκρατία, κομματοκρατία και οικογενειοκρατία αλλά και «πογκρόμ» συνδικαλιστικών διώξεων από τη νέα διοίκηση καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Το σωματείο βάλλει ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου που είναι και πρόεδρος του φορέα διαχείρισης, ανοίγοντας το πρώτο μέτωπο εναντίον της από συνδικαλιστές μετά την εκλογή της.

- Advertisement -
- Advertisement -

Το σωματείο εργαζομένων του ΕΣΔΝΑ μιλά για μεθοδεύσεις μιας συνδικαλιστικής μειοψηφίας ενώ, όπως δηλώνουν, στάθηκαν ευνοϊκά και με διάθεση συνεργασίας απέναντι στο πρώτο στοίχημα αριστερής δημοκρατικής διακυβέρνησης. Έτσι καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι συνδικαλιστές που επιστρέφουν για να αναλάβουν θέσεις αλλά και προσχηματικές πειθαρχικές διώξεις, χωρίς πάντως να δημοσιοποιούν κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στον ΕΣΔΝΑ έχει ως εξής: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής έχουν γίνει μάρτυρες μιας αλυσίδας πρωτοφανών ενεργειών και μεθοδεύσεων που φέρουν τη σφραγίδα της νέας διοίκησης και των ηθών που πρεσβεύει η φίλα προσκείμενη σε αυτήν συνδικαλιστική μειοψηφία.

Πρόκειται για ενέργειες που απέχουν έτη φωτός από τις αρχές της ισότητας και της ισονομίας και που σήμερα επιβεβαιώνεται περίτρανα, ότι είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από κάποιους – με έντονα στερητικά ψυχοσωματικά σύνδρομα, δεν εξηγείται αλλιώς -, ήδη από την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αυτό που κανείς δεν πίστευε ωστόσο, ήταν ότι οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί που παραβιάζουν την κοινή λογική και τους κανόνες της δημόσιας διοίκησης, δεν θα έμεναν στα λόγια, αλλά θα αποτελούσαν την αφετηρία των επιλογών της νέας διοίκησης.

Μιας διοίκησης που αποτελεί το πρώτο στοίχημα της αριστερής δημοκρατικής διακυβέρνησης και που το Σωματείο μας αντιμετώπισε εξ αρχής με κάθε καλή διάθεση συνεργασίας.

Δυστυχώς όμως, – στον ΕΔΣΝΑ τουλάχιστον -, το “πρώτη φορά αριστερά”, έδωσε γρήγορα τη θέση του, σε φαινόμενα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και νοοτροπίες.

Στην επέλαση της κομματοκρατίας, της ευνοιοκρατίας και της οικογενειοκρατίας, σε θεσμικές παρεκτροπές, αλλά και σε ένα “πογκρόμ” συνδικαλιστικών «διώξεων» σε βάρος του Σωματείου μας.

Έχουν περάσει μόλις τριάμισι μήνες και έχουμε ήδη δει:

  • Τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΔΣΝΑ, μετά τη θητεία τους στα βουλευτικά γραφεία και την ΠΟΕ ΟΤΑ και έχοντας πλέον υπό μάλης την εξουσία, να επιστρέφουν μετά από χρόνια στην υπηρεσία, όχι ασφαλώς για να εργαστούν, αλλά για να συνδιοικήσουν μετά των συζύγων τους …

Τελικά υπηρετούν το δημόσιο ή το κομματικό συμφέρον;

  • Μέλη του Προεδρείου του Σωματείου μας και ορισμένοι άλλοι «αντιφρονούντες» να μετακινούνται με συνοπτικές διαδικασίες από το υπηρεσιακό τους αντικείμενο, στο οποίο είχαν χρόνια προσφοράς… Αυτό θα πει δημοκρατία …
  • Άλλο μέλος του Σωματείου μας να υφίσταται αναιτιολόγητη και τελείως προσχηματική πειθαρχική δίωξη που συνοδεύεται από πλήθος παρατυπιών
  • Βροχή ανώνυμων καταγγελιών που αντιμετωπίζονται επιλεκτικά και με κριτήριο την προάσπιση των ημετέρων …
  • Νέα δημόσια έγγραφα και ορολογίες να εφευρίσκονται για να ικανοποιηθούν τα «δικά μας παιδιά» …
  • Να βγαίνουν προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού (γεν. γραμματέα), χωρίς να υπάρχουν καν πιστώσεις στον προϋπολογισμό,
  • Το Σωματείο των Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ να μην προσκαλείται στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία συμμετείχε και η «κουτσή Μαρία»…

Φαίνεται ότι κάποιοι φοβούνται τον διάλογο και οι δημοκρατικές τους αντοχές εξαντλούνται στη συζήτηση με τον … εαυτό τους.

  • Συνεχείς εμετικές αναρτήσεις στο blog της δήθεν Ανεξάρτητης και κατά φαντασία Ενωτικής Κίνησης, που πετούν τόνους λάσπης σε όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη από αυτούς.

Μετά από όλα αυτά και πολλά περισσότερα που θα τα πούμε στην … ώρα τους, το Σωματείο μας καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές της νέας διοίκησης και των υποβολέων της, που ενδιαφέρονται μόνο για το πως θα αυξήσουν τις ψήφους τους στις προσεχείς εκλογές του Σωματείου μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνεχή επαγρύπνηση, καθώς είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός αγώνα που αφορά την υπηρεσιακή μας υπόσταση και το ίδιο το μέλλον του φορέα μας, που με τις επιλογές της νέας διοίκησης κινδυνεύει να οδηγηθεί στην πλήρη και ολική απαξίωση.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔΑ και τους Δημάρχους της Αττικής να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο φορέας μας σε κομματικό παραμάγαζο».

Και η απάντηση της Ρένας Δούρου 

“Προς αυτόκλητους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ:

Πριν η γνωστή και μη εξαιρετέα πλειοψηφία των… τεσσάρων εκδώσει το παραληρηματικό και αβάσιμο κείμενό της, θα ήταν χρήσιμο να απαντήσει στην εξής ερώτηση: Γιατί, κατά τη συνάντηση που είχαν μόλις χθες, ύστερα από αίτημά τους, με την Περιφερειάρχη, δεν της έθεσαν ΚΑΝΕΝΑ από τα θέματα που θέτουν στην ανακοίνωσή τους;

Γιατί το αίτημά τους για τη συνάντηση αναφέρει (επί λέξει) ως αντικείμενό της τα εξής θέματα: «παρουσία τρίτων ατόμων στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής, την παροχή σε χρήμα του αναλογούντος γάλακτος που δεν χορηγήθηκε στους νόμιμους δικαιούχους, υπερωρίες εργαζομένων, στο σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε σε μετατάξεις συναδέλφων μετά από την απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλπ». ΑΥΤΕΣ ήσαν οι… ανησυχίες των αυτόκλητων υπερασπιστών των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Συνδέσμου.

Κι ένα ακόμη ερώτημα: στην παραληρηματική ανακοίνωση των τεσσάρων γίνεται λόγος για «διώξεις» εργαζομένων. Άραγε η μετακίνηση του κ. Ζαχαρόπουλου, προέδρου του Σωματείου, από το Λογιστήριο στο Τμήμα Προσωπικού (για το οποίο ο ίδιος επί χρόνια παραπονιόταν ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του) συνιστά «δίωξη»;

Κατά τα άλλα, η ανυπόστατη, ψευδής, συκοφαντική ανακοίνωση των τεσσάρων, που καπηλεύονται την εκπροσώπηση των εργαζομένων (4 από τους 7 του ΔΣ του σωματείου), το μόνο που προδίδει είναι η αγωνία εκείνων που επί χρόνια θεωρούσαν τον Σύνδεσμο τσιφλίκι τους, απαξιώνοντας το έργο και την αποστολή του, ότι χάνουν από τα χέρια τους τον έλεγχο. Και τούτο γιατί πλέον ο Σύνδεσμος γυρίζει σελίδα. Περνά στην εποχή της διαφάνειας και της συλλογικότητας. Μακριά από τα στεγανά, την αδιαφάνεια και τα κλειστά κυκλώματα που επιδίδονταν σε παιχνίδια εξουσίας που ουδεμία σχέση έχουν με την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των τοπικών κοινωνιών. Παιχνίδια τα οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατήγγειλε η ομάδα των τεσσάρων.

Το μήνυμα της νέας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ προς τα υπολείμματα της σκοτεινής περιόδου είναι σαφές: είτε το θέλουν είτε όχι, ο Σύνδεσμος θα επιτελέσει την αποστολή του. Προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Αφήνοντας πίσω του τη φαυλότητα του χθες, τη διαφθορά και τη σήψη ενός μηχανισμού που απαξίωνε συστηματικά το ανθρώπινο δυναμικό του Συνδέσμου.

Για το Σύνδεσμο ξεκινά μια νέα εποχή. Και είναι προφανές ότι κάποιοι μένουν κολλημένοι στο χθες και τις πρακτικές του. Κολλημένοι στην κινδυνολογία, τη ψευδολογία, την παραπληροφόρηση. Με ανακοινώσεις σαν τη σημερινή απλά εκτίθενται κι εκθέτουν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Οι πολίτες κρίνουν”.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ