KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Meteoacharnes: Ήρθε για να μείνει ο Χειμώνας. Bοριάδες, βροχές, χιόνια. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

14/12/2021 09:35
Ανανεώθηκε 14/12/2021 09:37
2 '
Meteoacharnes: Ήρθε για να μείνει ο Χειμώνας. Bοριάδες, βροχές, χιόνια. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Και στις 14 Δεκεμβρίου του 2021, έμελλε όχι μόνο να μπούμε ουσιαστικά στον Χειμώνα, αλλά και να έχουμε την πρώτη αμυδρή χιονόπτωση, τόσο στην Πάρνηθα όσο και στην Πεντέλη. Στους 6,1 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών, στους 4,6 βαθμούς στη Φυλή, στους 5,2 βαθμούς στο Τατόι.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως αναφέραμε και στη χθεσινή πρόγνωση, η ασθενής βροχόπτωση –– ξεκίνησε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας και οι άνεμοι στράφηκαν σε Βόρειους μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Στην Πάρνηθα, στα 1230 μέτρα λίγο μετά τις 21:00 η θερμοκρασία ήταν με αρνητικό πρόσημο και ότι υετό είχε, ήταν ασθενής χιονόπτωση. Το ίδιο περίπου χρονικά και στην Πεντέλη. 

Και σήμερα όμως, προβλέπεται εκ νέου ασθενής χιονόπτωση στην Πάρνηθα, που κατέγραψε ελάχιστη θερμοκρασία -1,9 βαθμούς στις 02:50. Στα πεδινά βέβαια θα έχουμε ασθενή βροχόπτωση, λίγο πριν το μεσημέρι. Κατά τις 20:00, αναμένεται έξαρση της βροχόπτωσης, που θα συνεχιστεί και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Και αυτό συνεπάγεται εκ νέου χιονόπτωση στους ορεινούς όγκους της Αττικής. Μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση υπάρχει και την Πέμπτη.

Οι Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν μερικώς ενισχυμένοι σήμερα και αύριο και θερμοκρασιακά, θα είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα, με μικρές διακυμάνσεις, τουλάχιστον μέχρι και την Δευτέρα.  Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα ξημερώματα της Δευτέρας, περιμένουμε σχετικά μεγάλα ύψη βροχής, με θερμοκρασίες από 4 έως 8 βαθμούς.

Για τα Χριστούγεννα, με τα τελευταία μακροπρόθεσμα στοιχεία, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου περιμένουμε και νέα πτώση της θερμοκρασίας, με ελάχιστη γύρω στους 2 βαθμούς, από την επομένη περιμένουμε μικρή άνοδο. Πάντως τότε δεν υπάρχει βροχόπτωση, ενώ με μια πρώτη εκτίμηση, η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα, θα κυμαίνεται από 2 μέχρι 8 βαθμούς.

Όσο αφορά στις χιονοπτώσεις, όπως ήδη είπαμε, χιονόπτωση στους ορεινούς όγκους της Αττικής, περιμένουμε τόσο σήμερα, όσο και αύριο και με λιγότερες πιθανότητες την Πέμπτη. Νέο κύμα χιονοπτώσεων, περιμένουμε από το Σάββατο και την Κυριακή, οπότε τα χιόνια θα κατέβουν στην Κεντρική Ελλάδα και πιο αργά στην Αττική και στους τρεις ορεινούς όγκους.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 6 με 10 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 7 με 11 βαθμούς. Στη Φυλή 4 με 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι, θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί, με τάση εξασθένησης απογευματινές ώρες.

Φωτό: Οι νέες χιονοπτώσεις που περιμένουμε από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Meteoacharnes: Ήρθε για να μείνει ο Χειμώνας. Bοριάδες, βροχές, χιόνια. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr             

http://www.meteoacharnes.gr/cu/

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: