KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Φάνης Μπούκης: ΠΑΡΟΝ North ”μια μεγάλη αγκαλιά” στα Βόρεια Προάστια

15/12/2021 20:00
4 '
Φάνης-Μπούκης-ΠΑΡΟΝ-north-insurancedaily-750x438
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το πρότυπο ασφαλιστικό γραφείο ΠΑΡΟΝ North φέρει τη σφραγίδα του συντοπίτη μας, οικονομολόγου, Φάνη Μπούκη,ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης καταγράφοντας μια συνεχώς ανοδική παραγωγικά πορεία. Το εξειδικευμένο site:insurancedaily.gr παρουσιάζει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του γραφείου όπως και τους τομείς στους οποίους επενδύει.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συνέντευξη:

Πείτε μας λίγα λόγια για την ΠΑΡΟΝ North, ποια είναι η πορεία του γραφείου, τα μεγέθη της και η σχέση της με την ΠΑΡΟΝ Insurance;  

Το ΠΑΡΟΝ North ιδρύθηκε το 2019  με συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή και εντυπωσιακή αποδοχή από τους επαγγελματίες διαμεσολαβητές. ΠΑΡΟΝ Insurance &  ΠΑΡΟΝ North, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι εταίροι με κοινή κουλτούρα και κοινή στρατηγική, είναι «αδέρφια» με μόνη διαφορά αυτήν της ηλικίας. Στο ΠΑΡΟΝ North μελετάμε συνεχώς νέους τρόπους για να βελτιώσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών μας, να παρακολουθούμε την πρόοδο του κλάδου και να εκσυγχρονιζόμαστε. Επενδύουμε όμως και στις ανθρώπινες σχέσεις με τους συνεργάτες μας, γιατί τα γραφεία μας στηρίζονται σε ένα κυρίαρχο πυλώνα, τον άνθρωπο.

Η δική σας διαδρομή; Πόσα χρόνια δραστηριοποιήστε στο επάγγελμα και γιατί αποφασίσατε να ακολουθήσετε το δρόμο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

Είμαι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση επιχειρήσεων. Έχω σπουδάσει επίσης Δημόσιες σχέσεις, και εσχάτως σπουδάζω Δημόσια Διοίκηση. Έχω υπάρξει στέλεχος και επιχειρηματίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.  Το 2008  είχα την χαρά και την τύχη να γνωρίσω το Θάνο Ψιμάρα και τη Χριστίνα Φυτέα, ιδιοκτήτες και ιδρυτές του ΠΑΡΟΝ Insurance. Με την πάροδο των ετών συνειδητοποίησα πόσο σπουδαίο είναι το κοινωνικό έργο της υγειούς διαμεσολάβησης, και πόσο ευγενές και τίμιο ήταν το όραμα του Θάνου και της Χριστίνας. Η χημεία είχε προηγηθεί από την πρώτη στιγμή. Αυτό ήταν, κόλλησα!

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό  πλεονέκτημα του γραφείου σας;

Όπως σας είπα, είμαστε από τα λίγα γραφεία που εκτός από την τεχνολογία επενδύουμε στις ανθρώπινες σχέσεις, όχι βάση σχεδίου αλλά γιατί έτσι νιώθουμε. Τεχνολογία έχουν και άλλοι. Αν μου ζητούσατε να ζωγραφίσω το ΠΑΡΟΝ, θα σας ζωγράφιζα μία μητέρα με τα χέρια της ορθάνοιχτα έτοιμη να αγκαλιάσει το παιδί της. Αυτή η αγάπη μεταξύ μας ορίζει μια συμπαγή και σπουδαία ομάδα. Αυτή η αγάπη έχει αναχθεί και σε επαγγελματική αντίληψη και έχει οδηγήσει σε σπουδαία «εργαλεία» που μόνο το γραφείο μας έχει, όπως ο «φιλικός κανονισμός συνεργασίας», το «emergency common purse» και άλλα.

Σαν γραφείο σε ποιους τομείς εστιάζετε για την επόμενη πενταετία και γιατί; Ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός σας;  

Από το 2019 το ΠΑΡΟΝ ως οργανισμός έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση ενός πενταετούς στρατηγικού πλάνου αναδιοργάνωσης και ανάπτυξης. Ο κύριος άξονας του στρατηγικού μας πλάνου είναι η σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη μέσω συγκεκριμένων πυλώνων και καναλιών, αξιοποιώντας στο μέγιστο την άρτια οργάνωση μας, την προηγμένη τεχνολογική υποδομή μας, την εξαιρετική τεχνογνωσία του προσωπικού μας και την ολιστική υποστήριξη των Συνεργατών μας, έχοντας πάντα ως αιχμή του δόρατος τον Κλάδο Ζωής & Υγείας που αποτελεί και το Core Business των ΠΑΡΟΝ & ΠΑΡΟΝ North.

Αναμφισβήτητα, η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε προκλήσεις και ιδιαιτερότητες στην αγορά μας που ήταν πρωτόγνωρες όχι μόνο για την ασφαλιστική αγορά αλλά για το σύνολο της κοινωνίας. Επιδείξαμε όμως τρομερά αντανακλαστικά και προσαρμοστήκαμε ταχύτατα στα νέα δεδομένα με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις στον στρατηγικό σχεδιασμό μας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, και στηριζόμενος στην σημαντική επαγγελματική εμπειρία που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από το χώρο του επιχειρείν, μπορώ να πω με τα βεβαιότητας ότι το μέλλον του ΠΑΡΟΝ & ΠΑΡΟΝ North προμηνύεται λαμπρό!

Κατά την άποψή σας θα δούμε να ενισχύονται περαιτέρω οι συμπράξεις διαμεσολαβητικών γραφείων στην αγορά; Γιατί υπάρχει αυτή η τάση;

Έχετε δίκιο, οι επαγγελματίες του κλάδου μας καλούνται να ανταποκριθούν σε μια σειρά προκλήσεων τα επόμενα χρόνια. Θα συνδράμουν καταλυτικά στη μετάβαση της συμπληρωματικής κοινωνικής  ασφάλισης  με τους επερχόμενους πυλώνες 2 και 3. Επίσης θα μεσολαβούν όλο και περισσότερο στην εξασφάλιση προστασίας από φυσικές καταστροφές, και κλιματικούς κινδύνους που αυξάνονται. Τέλος θα κληθούν μέσω μιας καινούργιας τεχνογνωσίας, να ανταποκριθούν στην κάλυψη νέων κινδύνων που προκύπτουν από τις νέες δομές της τεχνολογίας και οικονομίας. Συνεπώς  θα διαμορφωθούν νέες τάσεις και αντιλήψεις που θα απέχουν από το γνωστό μοντέλο του διαμεσολαβητή. Για αυτούς λοιπόν που θα επιλέξουν το όχημα του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης, θα προκύψουν νέες συνθήκες βιωσιμότητας, ωρίμανσης και εκπαίδευσης που θα οδηγήσουν σε συγκέντρωση.  Ένας άλλος λόγος είναι η ανταγωνιστικότητα. Για να είσαι παρών , χρειάζονται πόροι και υποδομές, άρα αναδύεται  η ανάγκη για συνέργεια και συμπληρωματικότητα.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: