KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

HOT STORY

Meteoacharnes: Έρχονται βροχές, κρύο και χιονοπτώσεις. Φρέσκο χιόνι θα πέσει στην Πάρνηθα. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

07/01/2022 10:02
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Αφού περάσαμε από τον ανοιξιάτικο καιρό και τις Αλκυονίδες ημέρες με ηλιοφάνεια, σε Φθινοπωρινό καιρό με νεφώσεις, καιρός να περάσουμε σε βροχερό καιρό και από βδομάδα σε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις. Ειδικά Δευτέρα μέχρι και Τετάρτη περιμένουμε αρχικά βροχοπτώσεις και ακολουθεί μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει σημαντικές χιονοπτώσεις, τουλάχιστον στα ορεινά της Αττικής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πιο αναλυτικά, από σήμερα περιμένουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ είναι πιθανό αργά το βράδυ να έχουμε ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας και έντασης, θα συνεχισθούν, με τη θερμοκρασία να συνεχίζει να παρουσιάζει μικρή πτώση, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Από τη Δευτέρα όμως τα πράγματα θα αρχίσουν να αγριεύουν. Από το μεσημέρι και μετά, η πτώση στη θερμοκρασία θα γίνει πιο απότομη, με έντονες βροχές και πιθανές καταιγίδες τοπικά.

Όσο αφορά στις χιονοπτώσεις από το Σάββατο θα έχουν αρχίσει στα Βόρεια και κεντρικά της Ελλάδας,  και θα αρχίσουν να κατεβαίνουν νοτιότερα. Δεν πρόκειται όμως να φθάσουν Αττική. Από την Κυριακή το βράδυ, περιμένουμε νέα χιονοεπιδρομή, που σιγά σιγά θα κατεβαίνει όλο και πιο Νότια. Από την Τρίτη το βράδυ, αναμένονται οι πρώτες νιφάδες στις κορυφές στην Πάρνηθα, ενώ από το μεσημέρι της Τετάρτης, οι χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα υπολογίζεται να κατέβουν στα 800 μέτρα. Από το βράδυ της Τετάρτης, με δεδομένο τον άφθονο υετό εκείνης της ημέρας, οι χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα αλλά και στην Πεντέλη, θα κατέβουν στα 600 μέτρα.

Ακολουθεί μικρή ύφεση των φαινομένων και από το μεσημέρι της Πέμπτης, θα έχουμε και πάλι ενισχυμένες χιονοπτώσεις σε υψόμετρα γύρω στα 300 με 400 μέτρα. Με πιο ακρίβεια, στα ύψη των χιονοπτώσεων, θα έχουμε από τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία το Σάββατο στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 11 με 15 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 10 με 17 βαθμούς. Στη Φυλή 10 με 14 βαθμούς. Πτώση της θερμοκρασίας κατά έναν βαθμό περίπου την Κυριακή.

Οι άνεμοι το Σάββατο, θα πνέουν ασθενείς Ανατολικοί. Την Κυριακή Βορειοανατολικοί, με μικρή ενίσχυση το μεσημέρι.

Που θα έχουμε χιονοπτώσεις την Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επιμέλεια Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr             

http://www.meteoacharnes.gr/cu/

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: