11.4 C
Athens
25 Ιανουαρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΑνακοίνωση από την Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων για το άνοιγμα των σχολείων

Ανακοίνωση από την Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων για το άνοιγμα των σχολείων

- Advertisement -
- Advertisement -

- Advertisement -
- Advertisement -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΕΝΑΡΗΣ ΤΟΥ  2022

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με παλινωδίες την έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας, ανοίγοντας τα σχολεία στις 10 Γενάρη χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Ανοίγει τα σχολεία με εκείνους τους όρους που τα έκλεισαν, τη στιγμή που η κατάσταση έχει επιδεινωθεί!

Η  κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας παρά τον δεκαπλασιασμό σχεδόν των κρουσμάτων το 15ήμερο των διακοπών λόγω Χριστουγέννων, αρνείται να αφουγκραστεί τις αγωνίες εκατοντάδων χιλιάδων γονιών και επιμένει στην γνωστή συνταγή του στοιβάγματος 25 και 27 παιδιών ανά τάξη με μόνο μέσο προστασίας τις μάσκες και τα ανοικτά παράθυρα. Ούτε κουβέντα για αραίωση των παιδιών στα τμήματα με ταυτόχρονη πρόσληψη εκπαιδευτικών, για πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας, για ανάληψη δηλαδή από μέρους της, της ευθύνης που της αναλογεί, αντίθετα προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερη πύκνωση των μαθητών ανά τάξη με τις συγχωνεύσεις του Νοέμβρη.

          Δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο, για να αντιμετωπίσει τ προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις συνθήκες της πανδημίας, ενώ δε δίστασε να ενοχοποιήσει τη νεολαία για τη διασπορά του ιού!

Υπενθυμίζουμε πως από τον Σεπτέμβρη του 2020, ο εκπαιδευτικός κόσμος διεκδικεί και απαιτεί να ληφθούν μέτρα για ανοιχτά σχολεία και για την ασφαλή λειτουργία τους. Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να υλοποιήσει τα λογικά και αυτονόητα αιτήματα, όμως δεν το έκανε, γιατί τα θεωρεί “κόστος” και γιατί αντιμετωπίζει εχθρικά τη μόρφωση των παιδιών. Σε συνθήκες εκτίναξης της πανδημίας, τα σχολεία πρέπει να προστατευθούν ουσιαστικά κι αυτό δεν εξασφαλίζεται με τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του 50%+1, ούτε με κάποια σελφ-τεστ παραπάνω.

Απαιτούμε το Υπουργείο Παιδείας

  • Να φροντίσει να αραιώσουν τώρα οι σχολικές τάξεις και να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων.
  •  Να προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, που όξυνε η πανδημία.
  • Να κάνει -ως οφείλει- μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές. Επίσης δωρεάν μοριακά τεστ για όλους, σε περίπτωση κρούσματος στις σχολικές τάξεις, για να γίνει ουσιαστική ανάσχεση της μεταδοτικότητας.
  • Να φροντίσει να χορηγούνται δωρεάν -με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση- οι ειδικές μάσκες που απαιτούνται σε όλους τους μαθητές και τους εργαζόμενους στα σχολεία.
  • Να γίνει επιτέλους επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία και να υπάρξουν κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.
  • Να προχωρήσει σε προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας, κ.ά.
  • Ούτε σκέψη για διεξαγωγή εξετάσεων με τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο
  • Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Καλούμε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων καθώς και όλα τα σωματεία των εκπαιδευτικών να μπούμε μπροστά στην διεκδίκηση των παραπάνω, αρχής γενομένης από το

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 5:30 μ.μ.

To ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Άνω  Λιοσίων & Φυλής

Η Πρόεδρος ο Γραμματέας

Α. ΣΜΙΡΛΗ Δ. ΑΘΥΜΑΡΙΤΗΣ

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -