KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Νικήτρια στο “μπρα ντε φερ” με την κακοκαιρία η αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου. Λειτουργική και προσβάσιμη η Φυλή (εικόνες & βίντεο)

25/01/2022 13:30
Ανανεώθηκε 25/01/2022 13:40
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ανοιχτούς δρόμους, σε μια περιοχή, όπου με την πρώτη χιονόπτωση τα πάντα γίνονται απροσπέλαστα, αντίκρισαν, με τα πρώτα φώτα της ημέρας, οι κάτοικοι της Φυλής. Εκχιονιστικά και κάθε είδους μηχανήματα επιχειρούσαν διαρκώς, προκειμένου να διατηρούν την κεντρική αρτηρία της περιοχής χωρίς χιόνι, αλλά και δρόμους μέσα στο χωριό.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η τοποθεσία (στα πόδια της Πάρνηθας) και η μορφολογία (στενοί δρόμοι και κατωφέρεια) της Φυλής αποτελούσε ανέκαθεν εμπόδιο την επόμενη μέρα μιας χιονόπτωσης για την κυκλοφορία οχημάτων και κατοίκων, πολλώ μάλλον μιας χιονόπτωσης ιδιαίτερα σφοδρής.

Έχοντας την εμπειρία παρόμοιων καταστάσεων και κυρίως σχέδιο και πείσμα, η αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου λειτούργησε με πρόληψη, οργάνωση και επιμέλεια, ώστε σε έναν ιστορικό – όπως χαρακτηρίστηκε – χιονιά, να δημιουργηθούν τα ελάχιστα προβλήματα.  Συντονίζοντας η ίδια την κατάσταση και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, έγινε κατορθωτό να μην κλείσουν για αρκετή ώρα οι δρόμοι, ακόμα και σε σχετικά δύσκολα σημεία, απλώνοντας ομπρέλα προστασίας στη Φυλή.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι εργαζόμενοι και συνεργεία, σήμερα Τρίτη, επόμενη μέρα του μεγάλου χιονιά, πραγματοποιούσαν εργασίες αποχιονισμού ακόμα και στις εισόδους σε σπίτια και καταστήματα, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι κάτοικοι κατά την είσοδο ή έξοδο τους!

Ακόμα και πριν από λίγο όπου έπεφτε και πάλι πυκνή η χιονόπτωση, τα καίρια – όχι μόνο σημεία – της Φυλής ήταν απολύτως προσπελάσιμα.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: