KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Δράσεις του Δήμου Αχαρνών με την Αντικαρκινική Αχαρνών – Φυλής για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

06/02/2022 16:21
Ανανεώθηκε 06/02/2022 16:24
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με ενημέρωση, δωρεάν έλεγχο Τεστ Παπ και συμβολική φωταγώγηση του «Κότινου» του δέντρου της Αντικαρκινικής Αχαρνών-Φυλής στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου, συμμετείχε ο δήμος Αχαρνών στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 4 & 5 Φεβρουαρίου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με το παράρτημα της Αντικαρκινικής στις Αχαρνές και μέσω του ΚΕΠ Υγείας που ξεκίνησε να λειτουργεί, ο Δήμος Αχαρνών έδωσε ηχηρό «παρών» στη μάχη κατά του Καρκίνου. Οι διαφορετικές δράσεις ξεκίνησαν με το δωρεάν Τεστ Παπ για τις γυναίκες του δήμου, στον χώρο της Αντικαρκινικής. Πάνω από 80 γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον δωρεάν έλεγχο.

Στη συνέχεια μέλη της Αντικαρκινικής Αχαρνών-Φυλής, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς στον ειδικό χώρο που είχε διαμορφώσει ο δήμος στην κεντρική πλατεία.

Οι δράσεις της 1ης ημέρας ολοκληρώθηκαν με τη φωταγώγηση του «Κότινου», της ελιάς που έχει φυτέψει η Αντικαρκινική, στην κεντρική πλατεία. Τέσσερις δέσμες φωτός μπλε χρώματος, φώτισαν τον ουρανό της πόλης, στέλνοντας μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, τιμώντας παράλληλα τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτή την αρρώστια.

«Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα όσων αντιμετώπισαν τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο. Με δράσεις σαν κι αυτή σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Αχαρνών-Φυλής συμμετέχουμε στην προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης των συνδημοτών μας για θέματα υγείας. Αυτή την ημέρα στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και παραδειγματιζόμαστε από το θάρρος εκείνων που δίνουν μια τόσο σκληρή μάχη και βγαίνουν νικητές», τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Στη δράση έδωσαν το παρών ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Πετάκος, ο πρόεδρος του παραρτήματος της  Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών και Φυλής Παναγιώτης Καζανάς, καθώς και μέλη της Αντικαρκινικής και του Δήμου.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: