KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Meteoacharnes: Ενισχυμένες πιθανότητες για καταιγίδες. Πότε τις περιμένουμε. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

16/02/2022 08:54
Ανανεώθηκε 16/02/2022 08:59
2 '
Meteoacharnes: Ενισχυμένες πιθανότητες για καταιγίδες. Πότε τις περιμένουμε. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το οργανωμένο μέτωπο μήκους πολλών χιλιομέτρων, που μας έρχεται από τα Δυτικά και θα κινηθεί ανατολικά, αναμένεται να επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα, από την Ήπειρο μέχρι και τη Μεσσηνία από το μεσημέρι προκαλώντας έντονες βροχές, καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Την Αττική, αναμένεται να την επηρεάσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλά τα κύρια φαινόμενα πρέπει να τα περιμένουμε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, μέχρι σχεδόν το πρωί της ίδιας ημέρας.

Προς το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα έχουν λήξει. Όμως ήδη θα έχουμε καταγράψει πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 5 περίπου βαθμών. Από το μεσημέρι, αναμένεται να ενισχυθούν οι Νοτιάδες και θα ανέβει η θερμοκρασία.

Η σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα τοπικά η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 19 με 20 βαθμούς.

Από το βράδυ της Κυριακής όμως, περιμένουμε και πάλι σημαντική αλλαγή του καιρού σταδιακά και μέχρι τις 27 του μήνα. Η πτώση αυτή, αναμένεται να είναι της τάξης τουλάχιστον των 12 βαθμών.

Από τις 23 μέχρι και τις 25 του Φλεβάρη, που θα έχουμε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, θα έχουμε όπως ήδη έχουμε αναφέρει στις προγνώσεις μας, μια ακόμα νέα χιονόπτωση στην Πάρνηθα. Στα πεδινά, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα στοιχεία, περιμένουμε το ίδιο διάστημα, βροχοπτώσεις και πιθανές καταιγίδες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως από σήμερα, περιμένουμε όλο και περισσότερη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα, που θα διατηρηθεί μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι. Από το απόγευμα, η συγκέντρωση σκόνης θα μετακινηθεί πιο ανατολικά.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 6 με 15 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 7 με 16 βαθμούς. Στη Φυλή 6 με 14 βαθμούς.

Οι άνεμοι, θα πνέουν αρχικά Νότιοι και από το μεσημέρι Βορειοανατολικοί.

Φωτό. Πού ήταν το συμπαγές σύστημα, στις 08:00.

Meteoacharnes: Ενισχυμένες πιθανότητες για καταιγίδες. Πότε τις περιμένουμε. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr             

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: