11.4 C
Athens
31 Ιανουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΔύσκολη εξίσωση για την επόμενη μέρα τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο...

Δύσκολη εξίσωση για την επόμενη μέρα τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής

- Advertisement -

Σε δύσκολη εξίσωση για δυνατούς λύτες ως προς την εξέλιξή τους είναι, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής.

Καθαρή νίκη της παράταξης «Συνδικαλιστική Αλληλεγγύη», με ταυτόχρονη ήττα της τακτικής που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια η απερχόμενη διοίκηση του Σωματείου κατέγραψαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που χαρακτηρίστηκαν από τη μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων, τη σημαντική προεκλογική διάρκεια και τους υψηλούς τόνους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η επόμενη μέρα, ωστόσο, δημιουργεί προβληματισμό στους επικεφαλής και τα στελέχη των παρατάξεων, εξαιτίας της ισοψηφίας των εδρών ανάμεσα στις δυο πρώτες («Συνδικαλιστική Αλληλεγγύη» και ΔΑΣ-ΟΤΑ κατέλαβαν από 4 έδρες η κάθε μια), ενώ ρόλο ρυθμιστή στις εξελίξεις φαίνεται πως έχει πλέον η παράταξη ΑΣΚ (Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων) που εξέλεξε 3 άτομα και το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσει, όταν το νέο Δ.Σ συνέλθει σε Σώμα.

Ένα δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι η στάση που θα κρατήσει η παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ σε σχέση με το γεγονός ότι ήρθε δεύτερη σε ψήφους για το Σωματείο και συνεπώς, ακόμα και αν έχει τις ίδιες έδρες, θεωρείται η χαμένη των εκλογών. Έμπειρα άτομα, που έχουν διατελέσει σε καίριες θέσεις κατά το παρελθόν στο Σωματείο, εκτιμούν ότι για τον επικεφαλής Θοδωρή Χαμαλίδη και τις θέσεις που πρεσβεύει ο κομματικός φορέας που εκπροσωπεί, πιθανόν να είναι ζήτημα ηθικής τάξης να κάνει ένα βήμα πίσω ως προς τη διεκδίκηση της προεδρίας, εξαιτίας ακριβώς του αποτελέσματος των εκλογών. Να προσμετρήσει δηλαδή τη φθορά που είχε η παράταξή του και να την αποδεχθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, όταν είχαν παραιτηθεί τρία μέλη από το Δ.Σ του Σωματείου, ο τότε πρόεδρος Γιάννης Παπαπαναής προχώρησε σε εκλογές, παρά το γεγονός ότι αναγνώριζε τη δυσκολία που θα είχαν αυτές για την παράταξή του. Αρνήθηκε δηλαδή να μπει σε μικροπολιτικά «τερτίπια», εφόσον είχε το πολιτικό κριτήριο που απαιτούνταν για να αντιληφθεί την κατάσταση.

Τι οδήγησε στο αποτέλεσμα των εκλογών

Είναι δεδομένο ότι ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια τι θα βγάλει η κάλπη μέχρι την ανακοίνωση του περιεχομένου της, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, γνώστες της κατάστασης επιμένουν ότι υπήρξαν εμφανή γεγονότα το προηγούμενο διάστημα, τα οποία και επέδρασαν καταλυτικά στις εξελίξεις.

Όπως ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Συνδικαλιστική Αλληλεγγύη» Νίκος Σταυράκης εργαζόταν αδιάκοπα επί 3 ολόκληρα χρόνια για την εκλογική διαδικασία, σε αντίθεση με τη διοικούσα παράταξη που είχε «επαναπαυθεί». Πίστευαν άραγε ότι θα ήταν η δύναμη της συνήθειας που θα οδηγούσε το αποτέλεσμα ή υποτίμησαν τη δυναμική του;

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η απερχόμενη διοίκηση αντιμετώπιζε το Σωματείο με τη λογική του Συνδικάτου, δρώντας περισσότερο κομματικά από ότι θα έπρεπε. «Ο πρόεδρος του Σωματείου έδινε συχνά ότι εντύπωση ότι ήταν αποστασιοποιημένος από την πραγματικότητα και τα θέματα των εργαζομένων του Δήμου» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και μπορεί οι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής να είναι, από τους πλέον ικανοποιημένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο σε σχέση με την αντιμετώπιση της διοίκησης στις ανάγκες τους, όσο και ως προς τις παροχές, ωστόσο πάντα υπάρχουν θέματα που μπορεί να εκκρεμούν.

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα των εκλογών – πέρα από τη χαρά της νίκης για την πρώτη παράταξη – δε μπορεί παρά να κρύβει και προβληματισμό. Αναφέραμε ότι θα είναι μια δύσκολη εξίσωση ως προς την εξέλιξή της και μακάρι να λυθεί άμεσα για το καλό των 900 και πλέον εργαζομένων του Δήμου.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -