KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Επιταγή ακρίβειας: Είστε δικαιούχοι; Πότε θα πληρωθείτε;

15/04/2022 11:46
Ανανεώθηκε 15/04/2022 11:50
3 '
Επιταγή ακρίβειας: Είστε δικαιούχοι; Πότε θα πληρωθείτε;
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Oι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη. *Της Καλλιόπης Ταμπουράκη

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

  1. Συνταξιούχοι

όσοι έχουν εισόδημα από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και από άλλες πηγές (π.χ. ενοίκια) έως 600 ευρώ τον μήνα θα λάβουν στον λογαριασμό τους 200 ευρώ.

Διπλή επιταγή ακρίβειας θα λάβουν τα ζευγάρια των χαμηλοσυνταξιούχων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και λαμβάνουν ο καθένας εισόδημα από συντάξεις (κύρια και επικουρική) έως 600 ευρώ τον μήνα, με την προϋπόθεση να μην έχουν άλλα εισοδήματα.

Όσοι έχουν πάνω από 7.200 ατομικό εισόδημα ή πάνω από 14.400 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 200.000 ευρώ, είναι κάτοικοι εξωτερικού και δεν βρέθηκε εκκαθαρισμένη δήλωση μέχρι 31/03/2022 για τον ΑΦΜ δεν θα λάβουν το επίδομα.

Το επιπλέον ποσό θα το λάβουν

  • Συνταξιούχοι αγρότες του πρ. ΟΓΑ που δεν λαμβάνουν επικουρική και είναι κατά κανόνα χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Συνταξιούχοι μισθωτοί του πρ. ΙΚΑ με 15ετίες και χαμηλές συντάξεις κύριες και επικουρικές – Για παράδειγμα κύρια 450 ευρώ και επικουρική 150 ευρώ.
  • Χαμηλοσυνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες του πρ. ΟΑΕΕ με χαμηλές συντάξεις που δεν εισπράττουν επικουρική.

2 )Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν μια επιπλέον δόση η οποία θα καταβληθεί πριν την καταβολή της τακτικής.

Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
  • 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Για παράδειγμα, οικογένεια με δυο ανήλικα παιδιά που πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δικαιούται 400 ευρώ (300 ευρώ οι γονείς και 100 ευρώ τα δυο παιδιά) και θα λάβει 400 ευρώ την Μεγάλη Εβδομάδα και άλλα 400 ευρώ τέλη Απριλίου.

3)Δικαιούχοι επιδόματος παιδιού (Α21)

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Το ποσό αναμένεται να καταβληθεί Μεγάλη Τρίτη.

4) Δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ

Οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων ΟΠΕΚΑ θα λάβουν  200 ευρώ. Το ποσό θα καταβληθεί το αργότερο έως τις 21 Απριλίου.

5) Το επίδομα θα λάβουν επίσης και οι ανασφάλιστοι υπερήλικοι

Οι ανωτέρω δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΧΙ

Οι εκμεταλλευτές και οδηγοί ΤΑΧΙ για να λάβουν την αποζημίωση θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέχρι τις 15 Απριλίου.

Έτσι, κατά τον μήνα Απρίλιο θα δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού στις υπηρεσίες ταξί (ΚΑΔ 49.32 και ΚΑΔ 52.21.29.01) ύψους 200 ευρώ, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου Μαρτίου και Απριλίου.

Η Καλλιόπη Ταμπουράκη εχει πολυετή θητεία σε Ελεγκτικές πολυεθνικές (Big4) εχει διατελέσει οικονομική διευθύντρια σε μεγάλες επιχειρήσεις, είναι μέλος του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων  Αναδιάρθρωσης Οφειλών του Υπουργείου Οικονομικών, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Φορολογικό περιοδικό « Ο Σύμβουλος» , Εισηγήτρια σεμιναρίων, Εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Λογίστρια Φοροτεχνικός Α΄ τάξεως από το 1996 και Ιδιοκτήτρια του Λογιστικού Φοροτεχνικού Γραφείου CGT Accounting στην κεντρική πλατεία των ‘Ανω Λιοσίων.

Τηλ. Επικοινωνίας : 210 24 72 222

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: