Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν σε Αχαρνές, Φυλή, Ίλιον, Αγίους ΑναργύρουςΚαματερό και Πετρούπολη, για την ανάδειξη Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή 15 Μαϊου.
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία γίνεται με οποιοδήποτε από τα εξής έγγραφα: αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάριο υγείας, άδεια παραμονής, βίζα ή μπλε βεβαίωση.
Υπενθυμίζεται ότι στις κάλπες για την εκλογή του Προέδρου μπορούν να προσέλθουν όλοι οι πολίτες άνω των 15 ετών, εφόσον είναι εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτού ψηφίσουν, συμπεριλαμβανομένων όσων εγγραφούν αυθημερόν. Όλες και όλοι μπορούν να ψηφίσουν για την εκλογή του Προέδρου σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.
Για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα πριν τις 21 Μαρτίου 2022 μέλη του κόμματος και μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της Περιφέρειας, στην οποία ανήκουν. Εάν βρεθούν εκτός της Περιφέρειάς τους, τότε μπορούν να ψηφίσουν μόνο για την εκλογή του Προέδρου σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.
- Αναλυτική ενημέρωση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία https://www.syriza.gr/page/ekloges.html
Τα εκλογικά κέντρα για τις εξής περιοχές είναι:
- Δήμος Αχαρνών – Θρακομακεδόνες, Δημαρχείο Αχαρνών ( Φιλαδελφείας 87, Μενίδι) και Αθλητικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιακού Χωριού, στα Γραφεία Α.Σ.Ο.Χ “ΑΘΗΝΑ”.
- Δήμος Φυλής, Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, Αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”, Πλατεία Ηρώων, 13341
- Δήμος Αγίων Αναργύρων Α. 3ο ΚΑΠΗ ΑΓ, Αναργύρων, πλατεία Ανάκασας και 1ο ΚΑΠΗ Καματερού, Β. Γεωργίου και Θεσσαλονίκης
- Δήμος Ιλίου Δημαρχείο Ιλίου, Κάλχου 48
- Δήμος Πετρουπόλης Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Πετρούπολης, Εθνικής Αντιστάσεως 61