11.4 C
Athens
4 Ιουλίου 2022
spot_img
ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΗ ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής αποτιμά την Παιδεία στον Δήμο Φυλής

Η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής αποτιμά την Παιδεία στον Δήμο Φυλής

- Advertisement -
- Advertisement -

Θετικά αποτιμά η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής το έργο που επιτελείται στον Δήμο Φυλής στον τομέα της Παιδείας, αλλά και το επίπεδο συνεργασίας με τους υπεύθυνους του Δήμου.

- Advertisement -
- Advertisement -

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τοπικό συνδικαλιστικό σωματείο των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: α) λειτουργεί φέτος η πρώτη Λυκειακή Τάξη στο Εσπερινό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, β) το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων είναι έτοιμο και με την υποστήριξη του Δήμου θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, γ) αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή του 5ου Γυμνασίου στη Δροσούπουλη, δ) προχωρούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης για το νέο κτίριο στον Άγιο Νικόλαο.

Επίσης, γίνεται λόγος για καθυστερήσεις που παρατηρούνται σχετικά με το ΔΙΕΚ Φυλής καθώς και με προβλήματα που υπάρχουν στη μετακίνηση των μαθητών (θέμα που  αφορά τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό του ΟΑΣΑ) προς το 3ο ΕΠΑΛ και από το Ζεφύρι προς τη Ζωφριά.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:                                                               

Σταθερά μέσα από το ΔΣ και με βάση τις αποφάσεις των ΓΣ της ΕΛΜΕ αγωνιζόμαστε για την ίδρυση και τη λειτουργία όλων των σχολείων και των τμημάτων που έχει ανάγκη η νεολαία μας και η τοπική κοινωνία συνολικά. Ομόφωνα και πάγια απορρίπτουμε οποιαδήποτε πρόταση για συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου, αλλά και τμημάτων ειδικά σε σχολεία που δέχονται μεγάλο αριθμό μαθητών από ευπαθείς ομάδες!!!

Στο πλαίσιο αυτό οι παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ στους υπεύθυνους στον Δήμο είναι συχνές, δεδομένου του σημαντικού θεσμικού ρόλου του Δήμου στην ίδρυση και λειτουργία των σχολείων, στη συντήρηση και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής τους. Υπάρχει ανάγκη να συνεχιστούν οι θετικές εξελίξεις στα ζητήματα σχολικής στέγης και να αντιμετωπιστούν άλλα ζητήματα και προβλήματα, που ανακύπτουν ή παραμένουν άλυτα.

  • Άρχισε να λειτουργεί φέτος η πρώτη Λυκειακή Τάξη στο Εσπερινό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.
  • Το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων είναι έτοιμο και με την υποστήριξη του Δήμου θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2022.
  • Για το 5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή του στο τέλος του 2022 στη Δροσούπολη.
  • Για το 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων προχωρούν οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων για το νέο κτήριο στην περιοχή του Αγ. Νικολάου.
  • Δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει από τον Δήμο οι ενέργειες για επαναλειτουργία του ΔΙΕΚ Φυλής που βρίσκεται σε αναστολή. Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας μεταλυκειακής δομής επαγγελματικής εκπαίδευσης θα αποτελέσει διέξοδο για πολλούς απόφοιτους λυκείου της περιοχής μας παράλληλα με το ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων. Συχνά πολλοί αναγκάζονται να φοιτήσουν σε μακρινά ΔΙΕΚ ή σε ιδιωτικά ΙΕΚ. Η συγκυρία για την επαναλειτουργία του ΔΙΕΚ Φυλής είναι ευνοϊκή καθώς η κυβέρνηση υποστηρίζει τη μεταλυκειακή κατάρτιση, αλλά αυτό γίνεται δυστυχώς μειώνοντας συνεχώς τους εισακτέους στα ΑΕΙ!…
  • Είναι μόνιμο το αίτημα στον Δήμο από την ΕΛΜΕ και από τους γονείς για να επιλυθεί, όμως παραμένει το πρόβλημα με τη μετακίνηση των μαθητών από και προς ορισμένα σχολεία. Οι υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες των κατοίκων και δημιουργεί προβλήματα στη μετακίνηση των μαθητών ιδιαίτερα στο 3ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ στα Άνω Λιόσια. Η μετακίνηση από Ζεφύρι και Ζωφριά στις περιοχές αυτές απαιτεί 2 διαφορετικά λεωφορεία κι αυτό επιβάλλεται να διορθωθεί!

Τέλος, τονίζουμε ότι η ακρίβεια και τα οικονομικά προβλήματα, που ανακύπτουν με ένταση στη χώρα, δεν θα πρέπει να σταματήσουν την κατασκευή των νέων σχολικών κτηρίων και την ολοκληρωμένη και άμεση συντήρηση των σχολείων, αλλά και τη συνέχιση της επαρκούς υποστήριξης της λειτουργίας τους, όπου  προκύπτει τέτοια ανάγκη. Με το θέμα αυτό σχετίζεται και η επαρκής φύλαξη των σχολείων και γι΄αυτό έχουμε την πάγια θέση για 24ωρη φύλαξη 7 ημέρες την εβδομάδα από μόνιμους σχολικούς φύλακες!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -