KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός για όλους με Freedom Pass: Ανοίγει σε λίγες μέρες η πλατφόρμα

27/06/2022 07:55
2 '
Τουρισμός για όλους με Freedom Pass: Ανοίγει σε λίγες μέρες η πλατφόρμα
Raphaël Biscaldi/unsplash
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα «Τουρισμός για όλους», πρόγραμμα το οποίο θα έχει τη μορφή του freedom pass, μιας ψηφιακής κάρτας – voucher 150 έως 300 ευρώ και έχει στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Οι δικαιούχοι θα φθάσουν τις 300.000 και το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές Ιουλίου του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για καταλύματα αυτό το ποσό όποτε θελήσουν σε αυτό το διάστημα.

Το ποσό μπορούν να το ξοδέψουν οι δικαιούχοι και για την ακτοπλοΐα και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, στη Βόρεια Εύβοια το πάσο είναι 150 ευρώ και στη Σάμο 300 ευρώ, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ό,τι υπηρεσίες τουριστικές επιθυμούν οι δικαιούχοι

Ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για τα 150 ή τα 300 ευρώ

Δεν θα μπορούν να λάβουν το επίδομα όσοι έχουν ήδη λάβει voucher για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 αλλά και όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023. Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν δεν χρησιμοποιήσουν μέχρι 31/7/2022 τα voucher που έχουν λάβει. Θα αποκλειστούν επίσης και όσοι έχουν λάβει το επίδομα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Το Freedom Pass θα φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Που και πότε κάνετε αίτηση

Η αίτηση θα γίνεται με τους προσωπικούς ] κωδικούς Taxisnet μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Σε αυτή θα δηλώνονται οι ωφελούμενοι, ενώ η πίστωση των ποσών θα γίνεται με έκδοση της ψηφιακής κάρτας, όπως ακριβώς γινόταν με τα Freedom Pass.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: