KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Μεγαλοπρεπής εορτασμός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις Αχαρνές

29/06/2022 19:25
Ανανεώθηκε 29/06/2022 19:31
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με τη λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Πέτρου και Παύλου κορυφώθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου ο εορτασμός των δύο μεγαλύτερων Αποστόλων της Χριστιανικής εκκλησίας, παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Δεκάδες πιστοί συνόδεψαν με κατάνυξη την εικόνα, ενώ της πομπής προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Σκουρλέτη.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο τροπάριο: «Ποίοις εὐφημιῶν στέμμασιν, ἀναδήσωμεν Πέτρον καὶ Παῦλον; τοὺς διῃρημένους τοῖς σώμασι, καὶ ἡνωμένους τῷ Πνεύματι, τοὺς θεοκηρύκων πρωτοστάτας· τὸν μέν, ὡς τῶν Ἀποστόλων προεξάρχοντα, τὸν δέ, ὡς ὑπὲρ τοὺς ἄλλους κοπιάσαντα· τούτους γὰρ ὄντως ἀξίως, αθανάτου δόξης, διαδήμασι στέφανοι, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ ἔχων τὸ μέγα ἔλεος». Τόνισε ότι παρά την διαφορετική προσέγγιση και τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι δυο πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι, παρέμειναν ενωμένοι δια της ενεργείας του Αγίου Πνεύματος, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο την ενότητα που πρέπει να υπάρχει μέσα στο χώρο της Εκκλησίας. Αυτήν την ενότητα, που πολλές φορές μπορεί να προκύπτει μέσα από την διαφορετικότητα και την διαφωνία, ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας. Αυτή η ενότητα είναι το ζητούμενο και για αυτή την ενότητα κάλεσε όλους να προσεύχονται στο χώρο της Εκκλησίας.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ιδιαίτερα σε εκείνες και εκείνους που εορτάζουν.

“Μαζί με τους συνεργάτες μου παρακολουθήσαμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον ομώνυμο ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου και στη συνέχεια συμπορευτήκαμε με τους συμπολίτες μου στην περιφορά της Ιεράς εικόνας παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ Αθηναγόρα και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμος Αχαρνών“, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Παρόντες ήταν οι υπ. βουλευτές Παντελής Ασπραδάκης, Βάσω Κόλλια, η πρόεδρος των Τριτέκνων Μαρία Ναυροζίδου, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νίκας, ο πρ.πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Κώστας Ρούσσας, ο ειδικός σύμβουλος για θένατα παιδείας Γιάννης Κατσανδρής κ.α

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: