KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

HOT STORY

Θέατρο Πέτρας: Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπλασή του. Στο Ταμείο Ανάπτυξης με 7 εκατ.€

14/07/2022 17:21
2 '
Πετρούπολη: Ανοίγει ο δρόμος για την περιβαλλοντική ανάπλαση του Θεάτρου Πέτρας
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με την προοπτική να αναπλαστεί και να μετατραπεί σε έναν από τους πλέον εντυπωσιακούς χώρους της Αττικής, το εμβληματικό Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάπτυξης με χρηματοδότηση 7 εκατομμυρίων ευρώ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Την ανακοίνωση έκανε περιχαρής ο ίδιος ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος, με ανάρτησή του στο Facebook:

«Μεγάλη μέρα για την Πετρούπολη !!! Μετά την πλήρη κυριότητα του χώρου απο τον Δήμο μας (Μέχρι πριν ένα χρόνο ηταν Δασικός ) σήμερα επισημοποιήθηκε και ανακοινώθηκε από το ταμείο ανάκαμψης η χρηματοδότηση με 7 εκατομμύρια € για την ανάπλαση του θεάτρου και του περιβάλλοντος χώρου . Μαζί με το καμίνι ( που ήδη αναπλάθεται ) θα μεταβληθει σε έναν από τους πλέον εμβληματικούς χώρους του λεκανοπεδίου . Προχωραμε !!Πρωτη φορά από την ίδρυση της (1947) η Πετρούπολη έχει πετύχει τέτοιο ύψος χρηματοδότησης!!!!»

Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος

Υπενθυμίζεται, ότι ο δρόμος για την περιβαλλοντική ανάπλαση του Θεάτρου Πέτρας άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, οπότε εγκρίθηκαν σημαντικές αρχιτεκτονικές μελέτες που, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, έχουν στόχο να δημιουργήσουν συνθήκες αστικής αναζωογόνησης με σημαντικά περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Η αρχιτεκτονική μελέτη αφορά στην αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και εγκαταστάσεων του Θεάτρου, την περαιτέρω αντισεισμική του θωράκιση, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τη δημιουργία μικρών κτιριακών κατασκευών που θα φιλοξενούν δραστηριότητες συμπληρωματικές του θεάτρου.

Η αναβάθμιση του Θεάτρου θα συντελέσει στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της αναγνωρισιμότητας του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας», στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, καθώς και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Πετρούπολης.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: