11.4 C
Athens
8 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΟι ενεργοί πολίτες των Αχαρνών οργανώνονται διαδικτυακά

Οι ενεργοί πολίτες των Αχαρνών οργανώνονται διαδικτυακά

- Advertisement -
- Advertisement -

Ξεκίνησε δειλά, ως μια ομάδα στο facebook, με στόχο την ανοιχτή επικοινωνία και την ανάδειξη θεμάτων που προάγουν, αναδεικνύουν και βελτιώνουν τις Αχαρνές. Δεν είναι δημοτική παράταξη, εκδοτικός οργανισμός ή επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι πολίτες ενεργοί, δραστηριοποιημένοι και όχι εφησυχασμένοι. Πολίτες που καταθέτουν ιδέες, σκέψεις και προβληματισμούς, φιλοδοξώντας να τις μετουσιώσουν σε δράσεις. Οι “Δημότες των Αχαρνών” ανοίγουν την πόρτα τους στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και αυτοσυστήνονται…

- Advertisement -
- Advertisement -

Πότε ξεκίνησε η ομάδα;

Επεξεργαζόμαστε την ιδέα από πέρσι το χειμώνα και κάπου εκεί ξεκίνησε και το γκρουπ, δηλαδή παραμονές των εκλογών Φεβρουάριο του 2014.

Γιατί επιλέξατε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ομάδα και δε φτιάξατε κάποιο blog;      

Γιατί είναι κάτι πιο διαδεδομένο, ένα εργαλείο στο οποίο μπαίνει περισσότερος κόσμος και υπάρχει μεγαλύτερη διάδοση. Θέλουμε να απευθυνθούμε στο μέσο πολίτη με εργαλεία εύχρηστα σε αυτόν. Επιπλέον, το παρακολουθούν νέοι και μας ενδιαφέρουν οι νέες απόψεις. Εμείς μιλάμε για 4.000 μέλη. Είναι ζητούμενο να επικοινωνήσουμε με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Είμαστε μια ομάδα, που οργανώνεται, μέσω διαδικτύου, με σκοπό να ενώσουμε όσους δημότες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν, ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην αναβάθμιση της πόλης μας.

 Γιατί είχαν ανάγκη οι Αχαρνές μια τέτοια ομάδα;

Γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη να ενώνονται σε μια περιοχή οι άνθρωποί της. Στο εξωτερικό, τέτοιες ομάδες αποτελούν ένα εργαλείο διαδεδομένο που χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα. Εδώ βρεθήκαμε τρεις άνθρωποι, που ξέραμε περίπου αυτό το περιβάλλον και είπαμε να το αξιοποιήσουμε. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι συμπολιτών, με πολύ καλά γνωστικά στοιχεία, που δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις απόψεις του. Ήταν ανάγκη να βγουν κάποιοι άνθρωποι να μιλήσουν για την πόλη, όπως δεν έχει μιλήσει κανένας.

Ποια ήταν η αποδοχή που εισπράξατε σε αυτό το εγχείρημα;

Στην αρχή αντιμετωπιστήκαμε με καχυποψία. Ότι είμαστε δημοτική παράταξη ή ασκούμε επιχειρηματική δραστηριότητα ή είμαστε κάποιος οργανισμός. Δεν είμαστε τίποτε από αυτά. Είμαστε μια ομάδα ενεργών πολιτών που θέλουν να επικοινωνήσουν ιδέες, σκέψεις, προβληματισμούς για να πάμε ένα βήμα παρακάτω τις Αχαρνές. Ο σκεπτικισμός του κόσμου στηριζόταν στην αντίληψη που υπάρχει ότι όποιος προσπαθεί να κάνει κάτι καλό, κάτι θέλει πίσω από αυτό. Εμείς δε θέλουμε τίποτα. Θέλουμε να γίνει κάτι για τον τόπο. Θέλουμε τη συμμετοχή του κόσμου, γιατί πρόκειται να κάνουμε δράσεις με στόχο να δείξουμε ότι το Μενίδι και οι άνθρωποί του αξίζουν να ζουν καλύτερα. Να πούμε ότι το Μενίδι δεν είναι πια μόνο του.

Πως προέκυψε το όνομα της ομάδας;

 Η επιλογή ήταν εύκολη, διότι ακριβώς δεν είχαμε συγκεκριμένη στόχευση. Αυτό που θέλαμε ήταν να δείξουμε ποιους αφορά.

Πόσα μέλη έχετε;

Τα μέλη είναι πάνω από 4000. Θεωρήσαμε σωστό να υπάρξει ένα προφίλ που θα παίζει τον ρόλο της συλλογικής διαχείρισης. Ενώ στην αρχή η βασική πηγή εισροής μελών ήμασταν εμείς, πλέον έχει μεταστραφεί και η ζήτηση γίνεται από στόμα σε στόμα. Η επιτυχία είναι τα άτομα που διαβάζουν και ενημερώνονται χωρίς να εκδηλώνονται, χωρίς να σχολιάζουν. Δική μας προσπάθεια είναι να εκφράζεται ένας λόγος τεκμηριωμένος, που να παράγει σοβαρή συζήτηση.

Ποιά είναι η θεματολογία της ομάδας;

 Ήταν επιλογή μας, μέχρι τώρα, να υπάρχει ένα είδος μαγκαζίνο. Κατά βάση, βάζουμε πράγματα που ενδιαφέρουν τους δημότες των Αχαρνών. Συζητάμε διαρκώς για το πως θα το οργανώσουμε περισσότερο. Θα σας πω, επίσης, ότι οι Δημότες ετοιμάζουν blog και στη συνέχεια site. Στηριζόμαστε στον εθελοντισμό και επενδύουμε από το έλλειμμα του χρόνου μας. Πάμε με ενδιάμεσα βήματα.

Τι θα μπορούσε να σταματήσει τη δράση σας;

 Τίποτα. Ίσως αν πραγματικά βρεθεί κάποιος καλύτερος από εμάς, που να μπορεί να μετουσιώσει τις επιθυμίες των ανθρώπων που μένουν εδώ, να μπορεί να αναδείξει τα στοιχεία των Αχαρνών, να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα της πόλης. Τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, αν και μήπως γίναμε παρωχημένοι.

Διερωτώμαι πως μπορούν οι Αχαρνές να αλλάξουν από μια ομάδα στο facebook

Όταν η ομάδα γίνει Μενίδι και το Μενίδι ομάδα. Η ομάδα είναι μια ομάδα ατόμων και όχι το facebook. Ένας μόνος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, πολλοί μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, να αφυπνίσουμε τον εθελοντισμό. Θέλουμε να είμαστε αρωγοί σε όλες τις εθελοντικές ομάδες, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε για τις Αχαρνές. Να ενώσουμε το Μενίδι. Όπου υπάρχουν και όπου γίνονται σωστές ενέργειες, πρέπει να πηγαίνουμε όλοι.

 

Οι διαχειριστές της ομάδας «Δημότες των Αχαρνών» είναι οι  Δημήτρης Χατζηπέτρος, Φάνης Μπούκης, Παναγιώτης Κουτσολέλος,

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -