11.4 C
Athens
26 Σεπτεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΣφοδρή επίθεση του Βαγγέλη Σίμου στον δήμαρχο Πετρούπολης για το Δημοτικό Κολυμβητήριο....

Σφοδρή επίθεση του Βαγγέλη Σίμου στον δήμαρχο Πετρούπολης για το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Μετέωροι οι δημότες

- Advertisement -
- Advertisement -

Οξεία επίθεση στον δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, σχετικά με τη λειτουργία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης και την απόφασή του να παραμείνει κλειστό ακόμα το κολυμβητήριο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην δημάρχου έχει ως εξής:

- Advertisement -
- Advertisement -

“Σε μία κατάπτυστη και αιφνίδια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Σάββατο 17/09, ο Δήμαρχος κος. Βλάχος, ανακοινώνει πως το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό για 4-5 μήνες!!!! 

Παρά το γεγονός ότι το κολυμβητήριο άνοιξε, προ ολίγων ημερών, μόνο για τους συλλόγους της πόλης, χωρίς μάλιστα τις απαιτούμενες προδιαγραφές όσον αφορά την θερμοκρασία του νερού στις κολυμβητικές δεξαμενές, έκλεισε μόλις 2 ημέρες μετά και μάλιστα σε συνάντηση που πραγματοποίησαν οι κολυμβητικοί σύλλογοι, τους ενημέρωσε ο κος Βλάχος ότι όλα βαίνουν καλώς και πως η ζημιά θα επιδιορθωθεί άμεσα!!

Αιφνιδίως λοιπόν σήμερα, ο κος Βλάχος ανακοινώνει, πως το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό για μισό χρόνο περίπου, αφήνοντας μετέωρους τους εκατοντάδες δημότες που περίμεναν πως και πως να ξεκινήσουν οι εγγραφές και τα μαθήματα, τους εκατοντάδες αθλητές των συλλόγων, που έχουν αγωνιστική δραστηριότητα, ανάμεσά τους και πρωταθλητές και μέλη της Εθνικής ομάδας καθώς επίσης και άνεργους δεκάδες προπονητές. Δεν έκρινε ο Δήμαρχος καν σκόπιμο να τους ενημερώσει δια ζώσης!!!

Πήγαν περίπατο με λίγα λόγια οι διαβεβαιώσεις των τελευταίων 3 μηνών(!!) του κου Βλάχου αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου κου Σκαλιστήρα, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και ότι το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί αθλητές και αθλούμενους. Σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των οικονομικών επιτροπών, σε κάθε επερώτησή μας, ο κος Σκαλιστήρας, μας διαβεβαίωνε πως παρά το γεγονός ότι έχει αργήσει να έρθει ο εξοπλισμός για το μηχανολογικό τμήμα του κολυμβητηρίου, δεν θα χρειαστεί να κλείσει ή αν χρειαστεί αυτό θα γίνει μόνο για λίγες ημέρες, έστω εβδομάδες!!

Το μόνο που δεν μας αιφνιδιάζει, διαβάζοντας την ανακοίνωση του κου Βλάχου είναι οι ανακρίβειες και οι αναλήθειες που γράφονται, και αυτό γιατί μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους γραφή!! 

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι ”τα προβλήματα έχουν προκληθεί λόγω της μακροχρόνιας απουσίας συντήρησης” και προφανώς αποκρύπτει πως η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου, εξασφαλίστηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση!!

Όσον αφορά το τελευταίο δεν μας κάνει κάποια εντύπωση μιας και ο κος Βλάχος οικειοποιείται με τρόπο σφετεριστικό, όλα τα έργα που βρήκε έτοιμα και ενταγμένα από εμάς (την ανάπλαση του Καμινιού, των παιδικών χαρών, των αθλητικών χώρων, των σχολικών μονάδων, του παιδικού σταθμού, τις πεζοδρομήσεις κ.α.) είτε σε προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα είτε στην Περιφέρεια είτε στο Πράσινο Ταμείο. 

Όσον αφορά όμως το πρώτο…λίγη ντροπή δεν βλάπτει!!

Εάν κάνετε τον κόπο, κύριε Βλάχο, να κοιτάξετε λίγο τα αρχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας ή του κολυμβητηρίου, θα διαπιστώσετε πως από το 2011 μέχρι το 2019, υπήρχε συντηρητής στο κολυμβητήριο σε καθημερινή βάση και  τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ορθή και ασφαλή λειτουργία του. Αυτός είναι μάλιστα και ο λόγος που κατά τις επισκέψεις του υγειονομικού, δεν υπήρχαν ποτέ παρατηρήσεις (αλήθεια μπορείτε να πείτε το ίδιο εσείς για τα τελευταία 3 χρόνια ;; ) και μάλιστα η επιτροπή ελέγχου έδινε πάντα την συγκατάθεση της για να εκδοθεί άδεια καταλληλότητας. Μπορείτε λοιπόν να διαπιστώσετε όλες τις εργασίες που έγιναν στον μηχανολογικό εξοπλισμό και όχι μόνο, αυτά τα χρόνια.

Κανείς δεν αρνείται πως το κολυμβητήριο είναι μια εγκατάσταση που από τότε που κατασκευάστηκε, από τον κο Γιώγο, χρειάζεται μία γενναία αναβάθμιση. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που επιλέξαμε ως δημοτική αρχή να εντάξουμε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ μόνο την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, μιας και όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους, μετά από πολλές προσπάθειες και πιέσεις τους είχαμε εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και για την ανακατασκευή των οποίων επαίρεστε εσείς πως παρουσιάζετε έργο!!!

Αφήστε λοιπόν στην άκρη το κουκούλωμα της αλήθειας και πείτε μας εσείς τι κάνατε 3 χρόνια τώρα ως Δήμαρχος για το κολυμβητήριο. Έχετε ευθύνη και για την καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου και για την ανακολουθία των όσων έχετε δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμά του αλλά και για όσα δεν έχετε κάνει αυτά τα 3 χρόνια για το κολυμβητήριο. 

Ζητάμε κύριε Βλάχο, να γίνει άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με καλεσμένους τους κολυμβητικούς συλλόγους, τους εργαζόμενους σε αυτούς, αλλά και τους αθλούμενους δημότες προκειμένου να μας ενημερώσετε για την δυσάρεστη εξέλιξη που ανακοινώσατε, της παύσης, δηλαδή, του κολυμβητηρίου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς επίσης για να βρούμε μια λύση τουλάχιστον για τους αθλητές που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις”.

Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος, Πετρούπολη, δήμος, Πετρούπολης
Βαγγέλης Σίμος
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -