11.4 C
Athens
27 Σεπτεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΟ Λάζαρος Καραούλης μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ στην ομιλία του Νίκου...

Ο Λάζαρος Καραούλης μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

- Advertisement -
- Advertisement -

Στην ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην ΔΕΘ την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη από όλη την Ελλάδα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο Βελλίδειο, δίνοντας ισχυρό παρόν στην πρώτη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη σε ΔΕΘ, ο οποίος παρουσίασε το σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα για μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας, αξιόπιστη, προοδευτική. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Από το βήμα της ΔΕΘ, το βράδυ της Τετάρτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέκρινε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους για κυνισμό. «Μοιάζουν τόσο πολύ. Είναι ικανοί να πουν το ίδιο και το αντίθετο χωρίς ντροπή. Γιατί έχουν ένα κοινό πάθος. Το πάθος για την εξουσία. Τους ενώνει ο κυνισμός. Παρακολουθήσεις, εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης, κάλπικα δημοψηφίσματα», είπε και συνέχισε «η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και αυτή είναι η ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης. Έχουμε ευθύνη να αγκαλιάσουμε τις καθημερινές αγωνίες του ελληνικού λαού. Να μετατρέψουμε την απελπισία που γεννά η αδικία, σε ελπίδα. Δεν θα γίνουμε διαχειριστές της οργής. Έχουμε ευθύνη η χώρα να λειτουργεί ως κανονικό ευρωπαϊκό κράτος».

Ο κ. Ανδρουλάκης καταχειροκροτήθηκε από τα εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν απάντησε στον πρωθυπουργό για όσα ανέφερε ότι συνιστά τερατογένεση τυχόν κυβερνητική συνεργασία των υπολοίπων κομμάτων χωρίς τη Ν.Δ. Τ

Συνέχισε λέγοντας ότι το σλόγκαν «Συνέπεια – Συνέχεια – Σταθερότητα», που διαφήμισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, στην πραγματικότητα σημαίνει «Ασυνέπεια – πισωγύρισμα – αστάθεια». «Βιώνουμε την πλήρη αποκαθήλωση και ηθική απαξίωση του “επιτελικού” κράτους του κ. Μητσοτάκη. Ενός απόλυτα συγκεντρωτικού, κλειστού και αδιαφανούς συστήματος ελέγχου και νομής της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Το “όλα στο φως” του κ. Μητσοτάκη έχει μετατραπεί πλέον σε “όλα στο σκοτάδι”», είπε αναφερόμενος στην παρακολούθησή του από την ΕΥΠ κι εξήγησε ότι αν δεχόταν την πρόταση του κ. Μητσοτάκη θα παρανομούσε.

Υποστήριξε, δε, ότι καταστράφηκε ο φάκελός του για να μην υπάρχουν τα πειστήρια της απόπειρας να τεθεί το ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία. «Ξέραμε για τον “μεγάλο αδελφό” αλλά ούτε μας περνούσε από το νου ότι θα βρεθούμε να μας ακούει ο “μεγάλος ανιψιός” για λογαριασμό του «μεγάλου θείου».

 Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στους θεσμούς, στο κράτος, το πολιτικό σύστημα, που κινείται σε δύο κατευθύνσεις: Την ενίσχυση της ευθύνης, της λογοδοσίας και της διαφάνειας, την αποτελεσματικότητα Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έθεσε συγκεκριμένους εθνικούς στόχους για τους οποίους περιέγραψε τους βασικούς άξονες του προγράμματος που θα παρουσιαστεί σύντομα κι αφορούν: ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, στο πεδίο της εργασίας πλήρη δικαιώματα και αξιοπρέπεια, κοινωνικό κράτος που θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα, το Δημογραφικό. 

«Είναι ζητούμενο πια περισσότερο από ποτέ να χτίσουμε με τους δημοκρατικούς πολίτες, ένα άρρηκτο κοινωνικό μέτωπο νίκης και ριζικής αλλαγής. Για την αξιοπρέπεια και την προκοπή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Η πατρίδα αξίζει περισσότερα. Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -