11.4 C
Athens
7 Ιουνίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORY«Διάτρητος» από μηνύσεις και αγωγές ο νέος γενικός γραμματέας του δήμου Φυλής...

«Διάτρητος» από μηνύσεις και αγωγές ο νέος γενικός γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος

- Advertisement -

Οι δημοσιογράφοι της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ, στους οποίους προσέδιδε χαρακτηριστικά “υπαλλήλου”, ούτε επεδίωξαν, ούτε είχαν ποτέ θεσμική θέση στο δήμο ή δίπλα στον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Μπουραίμη. Σε αντίθεση, ο κ. Αργυρόπουλος (Φύλαρχος) εξαργύρωσε την υποστήριξη που παρείχε στους Χρήστο Παππού και Σάββα Σάββα, με μια υψηλότατη θέση στη νέα διοίκηση του δήμου.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ενώπιον τριών μηνύσεων και δυο αγωγών για συκοφαντική δυσφήμηση εξαιτίας δημοσιευμάτων του στα blog Φύλαρχος και Μενιδιάτης, βρίσκεται ο νέος (άτυπος ακόμα και μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ του διορισμού του) γενικός γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος. Η επιλογή του από το νέο δήμαρχο Χρήστο Παππού εξέπληξε τους πάντες, καθώς η διεκπεραιωτική αλλά κομβική θέση του γ.γ. ενός δήμου απαιτεί σύνεση, νηφαλιότητα, πραότητα, την ικανότητα να ισορροπείς μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης και να είσαι πρόσωπο σεβαστό και άμεμπτο, στοιχεία που ο κ. Αργυρόπουλος, κατά τα φαινόμενα, δεν έχει να επιδείξει στη, μέχρι σήμερα, διαδρομή του…

Αν και δεν υπέγραψε ποτέ κείμενα, τα οποία θα μπορούσαν εξαιτίας του περιεχομένου τους, να τον οδηγήσουν ως μηνυόμενο στα δικαστήρια, όλοι γνώριζαν ότι ήταν ένας εκ των δυο εκφραστών των blog Φύλαρχος και Μενιδιάτης. Και ο ίδιος άλλωστε φρόντιζε να μη το κρύβει δημόσια και μάλιστα συχνά μοίραζε κάρτες του Φύλαρχου (κυρίως) στις εκδηλώσεις που πήγαινε, προκειμένου να αυξήσει την επισκεψιμότητά του.

Το πρώτο διάστημα της θητείας του Δημήτρη Μπουραίμη ως δήμαρχου Φυλής, το συγκεκριμένο blog επιχείρησε να κρατήσει τις ισορροπίες, σύντομα ωστόσο ξεκίνησε έναν απίστευτο διαδικτυακό πόλεμο, αρνούμενο να σεβαστεί και αυτόν ακόμα το θεσμό του δημάρχου.

Ήταν δε, τόσο μεγάλο το «αντι-Μπουραιμικό» (όρος –εφεύρημα του blog) μένος του, που έφτασε στο σημείο να κατηγορεί, μεταξύ άλλων, διαρκώς – και χωρίς αφορμή – την εφημερίδα ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, επειδή τη θεωρούσε υποστηρικτική έκφραση του τότε δημάρχου. Αποκορύφωμα στάθηκε η ανάρτηση με αφορμή τη κάθοδο της εικόνας από τη Μονή Κλειστών, στην οποία χρησιμοποίησε απίστευτους και πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του συντάκτη του δημοσιεύματος.

Η μήνυση και αγωγή της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ

«Δημοσιογράφοι του κώλου παραπληροφορούν τη Χασιά», «απατεώνες δημοσιογράφοι γράφουν ότι τους πει το αφεντικό», «πρωτοφανής και κατάπτυστη επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας», «διαδικτυακή ντουντούκα που έχει ταχθεί με δουλικότητα στην υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής» ήταν μερικές από τις χυδαίες εκφράσεις του δημοσιεύματος. Δημοσίευμα που θα τον οδηγήσει στην αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς η δημοσιογράφος της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ κατέφυγε στον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε παραγγελία να αρθεί το απόρρητο και να δοθούν τα στοιχεία του διαχειριστή. Διαχειριστής, ασφαλώς, δεν ήταν ο ίδιος, όμως ο Αργύρης Αργυρόπουλος υπεδείχθη από το διαχειριστή της ιστοσελίδας, ως συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος.

Ήταν δε κάτι παραπάνω από σαφές ότι τα στοιχεία και οι χαρακτηρισμοί που περιείχε το «δημοσίευμα» δεν αποτελούσαν άσκηση του δημοσιογραφικού καθήκοντος, με την οποία κρίνονται πράξεις που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη αλλά προσωπική επίθεση, με φανερό σκοπό να μειώσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο τη συντάκτη της εφημερίδας.

Η δημοσιογράφος της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ προχώρησε σε μήνυση για την ποινική του δίωξη και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Αργύρη Αργυρόπουλου. Οι διαδικασίες βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης και θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για το γενικό γραμματέα δήμου Φυλής, όταν δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες της αντιπαράθεσης.

Η ειρωνεία είναι πως οι δημοσιογράφοι της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ, στους οποίους προσέδιδε χαρακτηριστικά υπαλλήλου, ούτε επεδίωξαν, ούτε είχαν ποτέ θεσμική ή οποιαδήποτε άλλη θέση δίπλα στον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Μπουραίμη. Σε αντίθεση, ο κ. Αργυρόπουλος εξαργύρωσε – εκ του αποτελέσματος – την υποστήριξη που παρείχε στους Χρήστο Παππού και Σάββα Σάββα, με μια υψηλότατη θέση στη νέα διοίκηση του δήμου.

Η μήνυση του δημάρχου Αχαρνών Σωτήρη Ντούρου

Η μήνυση του πρώην δημάρχου Αχαρνών Σωτήρη Ντούρου αναφέρεται σε κείμενο του menidiatis.blogspot – εκ των εκφραστών του φέρεται επίσης ο νέος γ.γ. του δήμου Φυλής – στο οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον κατηγορεί ότι αφαίρεσε πίνακες από το γραφείο δημάρχου! «Ξήλωσε τους πίνακες από τους τοίχους και τους μετέφερε, άγνωστο γιατί, στην κουζίνα. Μερικούς μάλιστα τους συσκεύασε κιόλας. Δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς θα κάνει ο Σωτήρης Ντούρος» ανέφερε το «δημοσίευμα», αφήνοντας σαφείς υπόνοιες ότι πρόκειται να τους πάρει από το δήμο.

Αν και η ανάρτηση ήταν, επίσης, ανυπόγραφη κ. Ντούρος προχώρησε στις 29 Αυγούστου 2014 σε μήνυση κατά του Αργύρη Αργυρόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση.

Για την ιστορία, να πούμε, πάντως, ότι ο πίνακας στον οποίο αναφερόταν η ανάρτηση ήταν δώρο συνεργατών του πρώην δημάρχου στον ίδιο για την ονομαστική του εορτή και μάλιστα του το είχαν δώσει στο σπίτι και όχι στο γραφείο του…

Η μήνυση και αγωγή του αντιδημάρχου Υποδομών Αχαρνών Παναγιώτη Γκίκα

Σε μήνυση, με την οποία ζητά την ποινική του δίωξη αλλά και αγωγή κατά του νυν γ.γ. δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλου προχώρησε και ο αντιδήμαρχος υποδομών του δήμου Αχαρνών, δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γκίκας, τον οποίο καταλόγισε ότι έχει πάρει από το Δημήτρη Μπουραίμη 1,1 εκατ. ευρώ για την εταιρία security, ιδιοκτησίας του, στην οποία είχε ανατεθεί η φύλαξη δημοτικών χώρων του πρώην δήμου Φυλής.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Γκίκας, συνεργαζόμενος από το παρελθόν με το πρώην δήμο Φυλής, είχε συνάψει για τρία χρόνια σύμβαση για τη φύλαξη και ασφάλεια των δημοτικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων της περιοχής, ύψους 549.000 ευρώ, δραστηριότητα που αποτελεί το κύριο επάγγελμά του και δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με την κάθοδό του στα κοινά και την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο blog αναδιπλώθηκε, κάνοντας λόγο για εσφαλμένη ερμηνεία εγγράφων και αναφωνώντας… mea culpa (!) – όχι συγνώμη – ο Παναγιώτης Γκίκας προσέφυγε στον εισαγγελέα, θεωρώντας ότι το δημοσίευμα έγινε με δόλο και όχι κατά λάθος, με σκοπό να τον πλήξει προσωπικά και επαγγελματικά.

Η μήνυση έγινε κατά του Αργύρη Αργυρόπουλου, καθώς- αν και το δημοσίευμα ήταν και πάλι ανυπόγραφο – στις 8 Αυγούστου 2012 του είχε αποστείλει μήνυμα στο κινητό, όπου του ζητούσε διευκρινίσεις για τις συγκεκριμένες συμβάσεις, προκειμένου να της δημοσιεύσει στο blog Μενιδιάτης.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος γενικός γραμματέας του δήμου Φυλής – μαζί με τα αυξημένα καθήκοντα των επόμενων χρόνων- θα κληθεί να αναλάβει και το βάρος της υπεράσπισης του εαυτού του, όταν βρεθεί, αρκετές φορές, αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για τις πράξεις του.

Οι συνέπειες που τόσο πολύ φοβόταν, όταν έγραφε τα λιβελογραφήματά του χωρίς να τα υπογράφει, θα τον κυνηγούν για πολύ καιρό ακόμα και, επιπλέον, θα εκθέτουν αναμφισβήτητα το πρόσωπο και την έκφραση του δήμου προς τα έξω…

Αργύρης Αργυρόπουλος, φύλαρχος, δήμος Φυλής, γενικός γραμματέας, μήνυση, αγωγές

Αργύρης Αργυρόπουλος, φύλαρχος, δήμος Φυλής, γενικός γραμματέας, μήνυση, αγωγές

Αργύρης Αργυρόπουλος, φύλαρχος, δήμος Φυλής, γενικός γραμματέας, μήνυση, αγωγές

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -