11.4 C
Athens
2 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΜε τα φτερά του Erasmus+ το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών βρέθηκε στην...

Με τα φτερά του Erasmus+ το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών βρέθηκε στην Ιταλία

- Advertisement -
- Advertisement -

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών δραστηριοποιείται σε ένα πλήθος προγραμμάτων στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Κοινότητα. Μεταξύ αυτών και στο πλαίσιο της Δράσης ΚΑ2, του τομέα σχολικών συμπράξεων, συμμετείχε ως εταίρος και στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Erasmus+ με τίτλο: TLOWP- Teach and Learn Outside the Walls through Playing, με συνεργάτες δημοτικά σχολεία από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Τουρκία.

- Advertisement -
- Advertisement -

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ύστερα από την τελευταία διακρατική συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών που πραγματοποιήθηκε τον μήνα Σεπτέμβρη στην Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα, από τις 19 έως τις 25 Σεπτεμβρίου η ομάδα των εκπαιδευτικών που αποτελούνταν από τον διευθυντή κ. Κοσμετάτο Παύλο, και τις δασκάλες κ. Καλογερά Ευτυχία, κ. Μουσμούτη Πλουσία, κ. Ράπτη Μαρία και κ. Μαμάκου Αντωνία, συνόδεψαν μια  ομάδα πέντε μαθητών της Ε’ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στην πόλη Vasto της Ιταλίας, στο Δημοτικό Σχολείο “Scuola Cattolica Paritaria Madonna deII’AsiIo” 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, εκπαιδευτικοί και μαθητές, περιηγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, στα σχολικά εργαστήρια και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου υποδοχής και γνωρίσαμε από κοντά τις συνθήκες εκπαίδευσης, μάθησης και άθλησης στην Ιταλία. Δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τους Ευρωπαίους μαθητές, που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να χτίσουμε ευκαιρίες μάθησης που θα βγάλουν τα παιδιά από την τάξη καθώς και την αξία υιοθέτησης τεχνικών που ενισχύουν τη μάθηση και εκτός αυτής.

Το πρόγραμμα, εκτός των εκπαιδευτικών δράσεων, περιείχε και μία σειρά πολιτιστικών επισκέψεων και περιηγήσεων. Ξεναγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και περπατήσαμε στα καλοδιατηρημένα γραφικά σοκάκια του. Επισκεφτήκαμε εντυπωσιακά μνημεία της αρχαιότητας, όπως τον ρωμανικό καθεδρικό ναό του San Giuseppe του 13ου αιώνα, το παλάτι d’Avalos, αλλά και το Trabucco, μια παλιά μηχανή ψαρέματος τυπική της ακτής της περιοχής Abruzzi.

Τέλος, χαρήκαμε ιδιαίτερα και απολαύσαμε τη μονοήμερη εκδρομή μας στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη, η οποία αποτελεί  έναν απέραντο αρχαιολογικό χώρο με μνημεία. 

Με τη συμμετοχή του σχολείου μας σε αυτό το ταξίδι, μας δόθηκε η ευκαιρία να βιώσουμε, μαθητές και εκπαιδευτικοί,  μια μοναδική εμπειρία σε διαφορετικό, πολυπολιτισμικό σχολικό πλαίσιο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας και σε άλλους τομείς, πέρα από αυτούς του προγράμματος. Βελτιώσαμε τις δεξιότητες γλώσσας, ξεκινήσαμε δυνατές φιλίες και δημιουργήσαμε γέφυρες επικοινωνίας και θετικής αλληλεπίδρασης.

Ολοκληρώσαμε μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία εκτός του συμβατικού σχολικού προγράμματος, επιστρέψαμε πιο πλούσιοι σε ιδέες, εμπειρίες και γνώσεις, για τη διαχείριση των πιο σύγχρονων και επιτακτικών προκλήσεων για την Εκπαίδευση.

Στόχος μας, πλέον, αυτός ο “πλούτος” να μεταλαμπαδευτεί σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και στο σύνολο της σχολικής μας κοινότητας, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ώστε το Δημοτικό Σχολείο μας  να γίνει ένα πρότυπο συμπερίληψης, ίσων ευκαιριών και αγάπης για τη μάθηση.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -