11.4 C
Athens
29 Νοεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΥποψήφιος ξανά στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο Νίκος Ζενέτος: «Δεν είναι τα...

Υποψήφιος ξανά στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο Νίκος Ζενέτος: «Δεν είναι τα έργα που εκλέγουν δήμαρχο, αλλά η προσπάθεια να μπεις στη θέση των πολιτών»

- Advertisement -
- Advertisement -

Την απόφασή του να διεκδικήσει για 5η τετραετία τη θέση του δημάρχου Ιλίου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε και δημόσια, on air, ο  Νίκος Ζενέτος. Μια απόφαση που δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού ο ίδιος κινούμενος σε θεσμικά μονοπάτια, το είχε ήδη ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δημοτική του ομάδα. Μοιραία ωστόσο, η κάθοδός του φαίνεται να διατηρεί το status quo στην παράταξή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όσοι γνωρίζουν καλά τον νυν δήμαρχο Ιλίου διαβεβαιώνουν ότι η απόφασή του να κατέλθει για 5η τετραετία στις δημοτικές εκλογές, δεν έχει σχέση με αγκιστρώσεις από την εξουσία, αλλά από μια βαθιά ανάγκη να συνεχίσει πραγματικά να υπηρετεί την πόλη και τους πολίτες, ώστε να ολοκληρωθούν κάποια μεγάλα έργα τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, έχουν ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό και πρόκειται να αλλάξουν την ζωή των πολιτών.

Αυτό υποδηλώνει άλλωστε και η καθημερινή, πολύωρη παρουσία του στον Δήμο, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά «η ικανοποίησή μου είναι να ξυπνάω την πόλη το πρωί και το βράδυ να την βάζω για ύπνο». Ως εκ τούτου, λειτουργεί στο έπακρο, με όλες τις δυνάμεις και τις κεραίες ανοιχτές, κάτι που, όπως επίσης λέει, όχι μόνο δεν τον κουράζει, αλλά τουναντίον τον ευχαριστεί.

«Δεν αναζητώ το ρεκόρ. Ο πρώην δήμαρχος, τον οποίο αντικατέστησα, ο αείμνηστος Βασίλης Κουκουβίνος υπήρξε δήμαρχος για έξι τετραετίες και το 2006, τότε που πρότεινε εμένα για αντικαταστάτη του, αν ήθελε να συνεχίσει θα εκλεγόταν και πάλι» τόνισε πρόσφατα σε συνέντευξή του στην εκπομπή NET 24, στους Βασίλη Ταλαμάγκα και Χρήστο Ράπτη, όπου και ανακοίνωσε δημόσια την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το «μυστικό» της συνεχούς επανεκλογής του, εξέφρασε την άποψη ότι δε σχετίζεται μόνο με την υλοποίηση έργων. «Δεν πιστεύω ότι μόνο τα έργα είναι εκείνα μπορούν να εκλέξουν έναν δήμαρχο, αφού για τον ίδιο είναι αυτονόητα και για τους πολίτες δεδομένα. Νομίζω ότι περισσότερο είναι η επαφή με την κοινωνία, η αμεσότητα, η κατανόηση των προβλημάτων. Τις περισσότερες φορές που έρχομαι σε επαφή με πολίτες, προσπαθώ να μπω στη θέση τους, ώστε να κάνω τα πάντα για να λύσω το πρόβλημά τους. Είναι μια επίπονη διαδικασία σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα όταν τα καταφέρνω» σημείωσε.

Αυτή ακριβώς την, αναλλοίωτη στον χρόνο, επαφή με τους πολίτες του Ιλίου, θέλει να διατηρήσει και να ανανεώσει ο κ. Ζενέτος. Η συνολική 30ετή και πλέον πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει αποδείξει άλλωστε ότι ο χρόνος υπήρξε φίλος και σύμμαχός του, αφού όχι μόνο δεν τον σπατάλησε αλλά τον επένδυσε, κατά κοινή ομολογία, με σεβασμό και διαφάνεια στους πολίτες του τόπου του.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -