11.4 C
Athens
26 Νοεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΝάντια Γιαννακοπούλου: Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική. "Με τις...

Νάντια Γιαννακοπούλου: Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική. “Με τις επιδοτήσεις τροφοδοτούνται υπερκέρδη των ηλεκτροπαρόχων”

- Advertisement -
- Advertisement -

Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση για την ενεργειακή της πολιτική άσκησε στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την τροποποίηση της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η κα Γιαννακοπούλου σχολίασε επίσης τη διαγραφή του Βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών, επισημαίνοντας ότι η διαγραφή του αποδεικνύει τις καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις της ΝΔ στην άσκηση εξουσίας.

“Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, την διάχυση των ευρωπαϊκών πόρων σε φίλους και συμφέροντα, τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα κερδοσκοπίας  σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών. Χωρίς καμία ηθική αναστολή όπως στην περίπτωση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση και μάλιστα την ώρα που μόλις ένας στους δέκα δανειολήπτες γίνεται δεκτός για ρύθμιση του χρέους του από τα ξένα funds, σύστημα που θεσμοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί με  ιδιαίτερη ζέση η ΝΔ, ένας βουλευτής της γίνεται πλούσιος εκμεταλλευόμενος ανάλγητα ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα.

Και πρόσθεσε: “Το αμείλικτο ερώτημα που τίθεται είναι απλό: η κυβέρνηση θα διαγράψει το πλέγμα των διατάξεων που οδηγεί στην απίστευτη ασυδοσία των funds και των τραπεζών και αφήνει απροστάτευτη ακόμα και την πρώτη κατοικία ή θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, που αυξάνει το ιδιωτικό χρέος και ναρκοθετεί την κοινωνία και την οικονομία;»

Η κ. Γιαννακοπούλου άσκησε επίσης κριτική για την καθυστέρηση ενσωμάτωσης της συγκεκριμένης Κοινοτικής Οδηγίας, που ρυθμίζει μια σειρά από ζητήματα, όπως η επικαιροποίηση του εθνικού θεσμικού πλαισίου για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η ενίσχυση της θέσης και της προστασίας των καταναλωτών, η διασφάλιση οικονομικά προσιτών τιμών ενέργειας με διαφάνεια, η ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Ζητήματα που βρίσκονται στο κέντρο της επικαιρότητας, προβληματίζοντας και δυσκολεύοντας το σύνολο των πολιτών.

Όπως επεσήμανε, αν είχε εγκαίρως ενσωματωθεί η κρίσιμη ενεργειακή οδηγία, πιθανότατα θα είχε αποφευχθεί το πρόσφατο δραματικό φαινόμενο της ρήτρας αναπροσαρμογής, με τις υπέρογκες χρεώσεις των προμηθευτών και το δυσβάσταχτο κόστος με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι καταναλωτές. “Μπορεί πλέον να μην έχουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά η ενεργειακή κρίση και ακρίβεια καλπάζει, οι καταναλωτές φτωχοποιούνται και οι πάροχοι – προμηθευτές πλουτίζουν” συμπλήρωσε.

Επιπλέον, συνόψισε την απάντηση της κυβέρνησης στις δραματικές αυξήσεις και στις αθέμιτες πρακτικές σε μία μόνο λέξη: επιδόματα. “Η υιοθέτηση μιας κατεξοχήν επιδοματικής πολιτικής όμως δεν επαρκεί για τη στήριξη της κοινωνίας. Οι επιδοτήσεις ουσιαστικά τροφοδοτούν τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαρόχων, που η Κυβέρνηση διατείνονταν ότι θα φορολογήσει, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα» ανέφερε.

Τέλος, τόνισε ότι αντίθετα με την Κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την ανακούφιση της Κοινωνίας με μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης, και  την επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας. Μέτρα με τα οποία οι πολίτες θα δουν άμεση ωφέλεια στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δείτε το video με την ομιλία της Νάντιας Γιαννακοπούλου εδώ:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -