11.4 C
Athens
7 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΤην ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής  

Την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής  

- Advertisement -
- Advertisement -

Την ανέγερση ακόμη ενός σχολείου, του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο 1.120.000,00€ και δικαιούχο την ΚΤΥΠ ΑΕ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της υπογραφής ένταξης της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη (ΑΔΑ:Ω8ΒΞ7Λ7-ΕΩ0) παρουσία του Δημάρχου Πετρούπολης Σ. Βλάχου και στελεχών της ΚΤΥΠ.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ειδικότερα στην τελετή υπογραφής η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ της  ΚτΥπ Α.Ε. Θ.  Κυριαζόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.  

Κατά την συνάντηση τα στελέχη της ΚΤΥΠ ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τη συνεργασία, επισημαίνοντας πως «το έργο που γίνεται στον τομέα της κάλυψης των σχολικών υποδομών με την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας, δεν γίνεται σε καμία άλλη Περιφέρεια της χώρας».

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δρομολόγηση της κατασκευής του νέου νηπιαγωγείου σ΄έναν Δήμο με αυξημένο πληθυσμό και σημαντικές ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες, κυρίως σε νηπιαγωγεία, όπως είναι η Πετρούπολη και πρόσθεσε πως σύντομα θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττική 2014-2020 και η κατασκευή ενός δεύτερου νηπιαγωγείου στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη,  τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής για την συμβολή τους, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων στην Πετρούπολη, και ιδιαίτερα νηπιαγωγείων, κρίνεται αναγκαία, καθώς ο δήμος παρουσιάζει αύξηση πληθυσμού και μάλιστα με πολλά νέα ζευγάρια να κατοικούν στην περιοχή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. Θανάσης Γιάνναρης, αφού εξήρε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, επισήμανε:

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε, με τη συνεχή στήριξη του υπουργού μας κ. Κώστα Καραμανλή και σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, νέες, σύγχρονες, βιοκλιματικές σχολικές μονάδες σε όλη την Αττική. Σήμερα έγινε η ένταξη του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, η μελέτη του οποίου εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και άμεσα θα ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Παραμένουμε συνεπείς στο ότι τα παιδιά είναι έγνοια μας και προτεραιότητά μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Ανδρέας Λεωτσάκος χαιρέτισε με ικανοποίηση την υπογραφή της απόφασης ένταξης ανέγερσης του νέου Νηπιαγωγείου τονίζοντας ότι αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Κτιριακών Υποδομών και Δήμου, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του νέου παιδικού σταθμού της Πετρούπολης, ο οποίος κατασκευάστηκε με  χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής  

Το έργο ανέγερσης του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Πετρούπολης. Το κτίριο αποτελείται από δύο επίπεδα, ισόγειο και υπόγειο. Το οικόπεδο, στο οποίο θα ανεγερθεί το 17ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρόδου & Έλλης.

Σύμφωνα με το Διάγραμμα Κάλυψης ο ελεύθερος χώρος του οικοπέδου που προσεγγίζει τα 270m2 περίπου, διαμορφώνεται κατάλληλα για την μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση από τα νήπια. Κατασκευάζεται ράμπα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες προκειμένου να εξασφαλίζεται η προσέγγιση στο κτίριο και σε λειτουργικά σημεία του περιβάλλοντος χώρου (πέργολες, βρύσες, κ.α.). Στον αύλειο χώρο του διδακτηρίου κατασκευάζονται βρύσες, μία πέργολα και διαμορφώνονται χώροι πράσινου και καθιστικά.

Οι λειτουργίες του νέου κτιρίου ανά επίπεδο θα είναι:

ΥΠΟΓΕΙΟ: περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους (δύο αποθήκες) και έναν Η/Μ χώρο καθώς και έναν αδιαμόρφωτο – ελεύθερο χώρο.

ΙΣΟΓΕΙΟ: περιλαμβάνει Γραφείο Νηπιαγωγών με w.c., Κουζίνα – Τραπεζαρία, Αποθήκη, Πολυδύναμο χώρο και χώρους υγιεινής (w.c. νηπίων και w.c. ΑΜΕΑ) και δύο Αίθουσες Διδασκαλίας.

Το κτίριο καλύπτεται με δώμα όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν Η/Μ εγκαταστάσεις (Κ.Κ.Μ., Αντλία Θερμότητας και Συστοιχία φωτοβολταϊκών) η πρόσβαση στο οποίο γίνεται μέσω μεταλλικής ανεμόσκαλας από τον πίσω ακάλυπτο. Στα παραδοτέα του έργου είναι και κατάλληλα διαμορφωμένος περιβάλλον χώρος της σχολικής μονάδας.

Την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής  
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -