11.4 C
Athens
27 Νοεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΜύθοι και αλήθειες για την πτώση των σοβάδων στο 26ο και 29ο...

Μύθοι και αλήθειες για την πτώση των σοβάδων στο 26ο και 29ο δημοτικό- Τι πραγματικά συνέβη

- Advertisement -
- Advertisement -

Αναστάτωση προκλήθηκε πριν λίγες ημέρες, από την πτώση σοβάδων σε διάδρομο του σχολικού κτιρίου του 26ου και του 29ου Δημοτικού Σχολείου στο Ολυμπιακό Χωριό, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιο παιδί, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αναζητούν ευθύνες για το συμβάν.

- Advertisement -
- Advertisement -

Του Γιώργου Μπουρίκα

Μια ανορθόδοξη και αβάσιμη επιχειρηματολογία που κατηγορεί ευθέως τη δημοτική αρχή για ανευθυνότητα και ολιγωρία όσον αφορά την πρόληψη, τους τακτικούς ελέγχους και τη συντήρηση των σχολικών υποδομών των Αχαρνών έκανε την εμφάνισή της στα κοινωνικά δίκτυα και τα λοιπά μικροπολιτικά «καφενεία» της πόλης.

Η ίδια η πραγματικότητα όμως, έρχεται να διαψεύσει τους κάθε είδους ψευδείς ισχυρισμούς: Ο τρόπος με τον οποίο η παρούσα δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο περιστατικό, αποδεικνύει την υπεύθυνη στάση της και τα γρήγορα αντανακλαστικά.

Η κινητοποίηση του Δήμου Αχαρνών ήταν όχι μόνο άμεση αλλά κατάφερε και να παρακάμψει τις συνήθεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Γεγονός, που επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο σύλλογος γονέων, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του:
«Επιτόπου βρέθηκαν τόσο η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κατσανδρή και ο πρόεδρος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ορφανίδης, όσο και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που επιθεώρησε την κατάσταση της σχολικής δομής και προέβη στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος. Σας ευχαριστούμε που για ακόμα μια φορά αποδείξατε το πόσο πιστοί μένετε στο έργο σας!», τονίζουν χαρακτηριστικά.
Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που γνωρίζουν την πραγματικότητα και τη ζουν καθημερινά, όχι μόνο δεν ασπάζονται την νέα «εκστρατεία» σπίλωσης και δεν αμαυρώνουν το δημοτικό έργο αλλά το επιβραβεύουν.
«Η πρόληψη είναι το παν αλλά ζω σε αυτό τον ταλαιπωρημένο Δήμο από το 1990, έχουν περάσει πάρα πολλές δημοτικές αρχές και τολμώ να πω πως είναι η μόνη δημοτική αρχή που μέχρι στιγμής δείχνει ότι έχει ένα σχέδιο έχει όρεξη να κάνει πράγματα (…) στο συγκεκριμένο σχολείο παει και το δικό μου παιδί θα πω ότι η αντίδραση που έβγαλαν οι υπηρεσίες του δήμου ήταν άμεσες και σε ότι έχουμε ζητήσει από τον Δήμο για την βέλτιστη λειτουργία του σχολείου έχουν πραγματοποιηθεί. Δεν είμαι κομματικό στέλεχος κανενός δεν ψήφισα την συγκεκριμένη δημοτική αρχή» αναφέρει χαρακτηριστικά πατέρας από το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.
Οι τακτικοί έλεγχοι του Δήμου Αχαρνών, δεν πραγματοποιούνται μονάχα «κατόπιν εορτής» όπως κάποιοι υποστηρίζουν, προκειμένου να προωθήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και να ικανοποιήσουν την πολιτική ματαιοδοξία τους, την οποία μάλιστα φροντίζουν να καλύπτουν με το πέπλο της κοινωνικής ευαισθησίας και της ανησυχίας για την ασφάλεια των παιδιών.

Στο συγκεκριμένο κτήριο όπου στεγάζονται το 26ο και το 29ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών- όπως και σε όλα τα σχολεία της πόλης- είχαν ήδη πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εργασίες συντήρησης και επισκευές και όλα έδειχναν πως δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Κανείς δεν περίμενε το απρόσμενο συμβάν της πτώσης των σοβάδων στο σχολικό διάδρομο, ούτε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, ούτε και οι γονείς που προφανώς νοιάζονται για τα παιδιά τους.

Ο Δήμος Αχαρνών, επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας. Στην επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ούτε στη Διεύθυνση Παιδείας, ούτε στην αρμόδια Σχολική Επιτροπή έχει καταγραφεί κάποιο σχετικό αίτημα από το σχολείο».

Μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να καταργήσει το πολυετές έργο και το σχέδιο της δημοτικής αρχής για την ασφάλεια των παιδιών μας; Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί η απάντηση είναι «Σαφώς και όχι». Ο Δήμος Αχαρνών είναι μια τεράστια πόλη, ο μαθητικός πληθυσμός μεγάλος και τα σχολεία περισσότερα από εκατό, στον αριθμό.

Παρά την περιορισμένη κρατική χρηματοδότηση δεν υπάρχει σχολείο των Αχαρνών όπου να μην έχουν πραγματοποιηθεί έργα μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας. Πώς μπορεί κανείς να εντοπίζει ολιγωρία, ανευθυνότητα ή αδιαφορία σε μια τέτοια προσπάθεια;
Το να υποστηρίζει κάποιος πως η ασφάλεια των παιδιών μας αφήνεται στην τύχη της, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο και δεν μπορεί, παρά να κρύβει δόλο. Φυσικά και υπάρχουν απρόσμενοι παράγοντες αλλά τίποτε στη ζωή δεν είναι τυχαίο και τίποτε δεν αφήνεται στην τύχη του, ειδικά τώρα που οι Αχαρνές έχουν μπει σε μια αναπτυξιακή τροχιά και το μέλλον της πόλης μοιάζει πιο ευοίωνο από ποτέ.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -