11.4 C
Athens
1 Φεβρουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑΔημοσίευση από Planet of The Vapes II - Περιφερειακές Εργασίες Υποστήριξης

Δημοσίευση από Planet of The Vapes II – Περιφερειακές Εργασίες Υποστήριξης

- Advertisement -

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Νικοτίνη – #GFN22 – στη Βαρσοβία της Πολωνίας, ο Συνασπισμός Υποστηρικτών για τη μείωση της βλάβης από τον καπνό Ασίας-Ειρηνικού (CAPHRA) υποστήριξε ότι η περιφερειακή υποστήριξη λειτουργεί και προσφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα για το άτμισμα στην Ασία-Ειρηνικό.

- Advertisement -
- Advertisement -

Με το γενικό θέμα «Μείωση της βλάβης από τον καπνό –ήρθε για να μείνει», η Nancy Loucas, Εκτελεστική Συντονίστρια του CAPHRA, απηύθυνε μια κεντρική ομιλία με τίτλο «Κοινότητα: Περιφερειακά δίκτυα στην υπεράσπιση των καταναλωτών προϊόντων THR».

Η Nancy Loucas είπε στους παρευρισκόμενους ότι η ανταλλαγή γνώσεων και πόρων ήταν το κλειδί για την επιτυχή νίκη στις μάχες που δίνει η THR σε πολλές χώρες της Ασίας & του Ειρηνικού. Το επιτυχημένο μοντέλο περιφερειακής υποστήριξης είναι κάτι που τώρα θα ήθελε να διευρυνθεί παγκοσμίως, αλλά λέει ότι απαιτεί από όλους να αφήσουν τον εγωισμό τους έξω από αυτό και να συνεργαστούν για το γενικότερο καλό.

«Αυτή τη στιγμή, στην Ασία-Ειρηνικό… βρισκόμαστε σε μια αλλαγή προτύπου. Πηγαίνουμε από ένα μέρος όπου υπάρχουν απαγορεύσεις, περιορισμοί ή καμία ρύθμιση, σε ένα μέρος όπου οι χώρες αρχίζουν να εξετάζουν και να εφαρμόζουν κανονισμούς. Αν με ρωτούσατε πριν από δύο χρόνια, θα έλεγα «όχι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά τώρα συμβαίνει», είπε στους παρευρισκόμενους.

Οι διάφοροι υποστηρικτές και οι οργανισμοί που απαρτίζουν τον CAPHRA συνεργάζονται στενά, βοηθώντας ο ένας τον άλλον στη συνολική προσπάθεια δημιουργίας τοπικών λύσεων για την αντιμετώπιση των τοπικών επιπτώσεων της πανδημίας καπνού – μία χώρα τη φορά.

Δουλεύοντας στα δίκτυά του, τόσο σε πολιτικές όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ο CAPHRA βοήθησε τις χώρες να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της ρύθμισης των ασφαλέστερων προϊόντων νικοτίνης για χρήση από ενήλικες.

«Τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιήσαμε περιλαμβάνουν τη δημόσια υγεία με την παροχή εναλλακτικών και επιλογών σε ενήλικες και εμπόριο, την υποστήριξη μικρών ανεξάρτητων επιχειρήσεων και το φόρο κατανάλωσης για αναλογικούς κινδύνους, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα μετά τον covid όταν τα έσοδα μειώνονται».

Οι χώρες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού που πρόκειται να άρουν τις αποτυχημένες απαγορεύσεις για το άτμισμα, περιλαμβάνουν τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη, ενώ επίκειται ρυθμιστικό πλαίσιο. Η κ. Loucas επεσήμανε ότι πρόκειται για σπουδαία νέα σε μια περιοχή που πλήττεται δυσανάλογα από τις βλάβες του καπνού.

«Η πλειονότητα των παγκόσμιων βλαβών για την υγεία και των θανάτων από το κάπνισμα και τα μη ασφαλή προϊόντα καπνού που λαμβάνονται από το στόμα, συμβαίνει στην Ασία-Ειρηνικό. Από τα 1,1 δισεκατομμύρια καπνιστές παγκοσμίως, τα 664 εκατομμύρια, ή περίπου το 60% των καπνιστών στον κόσμο, ζουν στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού».

Είπε, ενώ οι πολιτισμικές και θρησκευτικές διαφορές μπορεί να φαίνονται τεράστιες μεταξύ των πολλών χωρών της Ασίας του Ειρηνικού, η ιστορία, οι επιρροές και η εθνική νοοτροπία τους είναι παρόμοια.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας-Ειρηνικού μοιράζονται πολλά από τα ίδια κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα. Μοιράζονται επίσης μια συλλογική νοοτροπία όπου η αίσθηση της κοινότητας και η εκτίμηση για τους άλλους υπερισχύει των δικαιωμάτων του ατόμου. Ο CAPHRA αντικατοπτρίζει αυτή τη νοοτροπία στον τρόπο με τον οποίο τα μέλη συνεργάζονται και υποστηρίζουν – με σεβασμό και κατανόηση ο ένας για τον άλλον, είπε στους παρευρισκόμενους.

Η κ. Loucas είπε ότι δυστυχώς πολλές αναπτυσσόμενες χώρες αποτελούν επίσης στόχους για ξένους φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως το Bloomberg και σχετικές ΜΚΟ. Μεγάλα χρηματικά ποσά συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στην Ασία-Ειρηνικό, πιέζοντας για την ανάπτυξη περιοριστικών πολιτικών για τα ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα https://www.replacesmoke.com/eshop και τα υγρά αναπλήρωσης https://www.replacesmoke.com/eshop/ygra-anaplirosis.

«Το κλειδί της επιτυχίας μας είναι η κοινή χρήση πόρων όπως η επιστημονική έρευνα, εργασίες χάραξης πολιτικής, δραστηριότητες προάσπισης, κοινές υποβολές, επικοινωνία, καθοδήγηση και υποστήριξη.

Η περιφερειακή υπεράσπιση επιτρέπει στις κοινές προκλήσεις να γίνουν κοινές επιτυχίες. Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον με υποβολές, μαρτυρίες, καθώς και με συμπαράσταση όταν απαιτείται», είπε.

Μια άλλη πτυχή κλειδί για την επιτυχία του CAPHRA τα τελευταία χρόνια ήταν η σύσταση μιας Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων – αποτελούμενη από περιφερειακούς ειδήμονες που κατανοούν το τοπικό πλαίσιο και είναι έτοιμοι να μεταδώσουν ειδικές τοπικές γνώσεις.

«Πρόκειται για τοπικούς επιστήμονες, ερευνητές και ειδικούς στην THR που είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν με ερωτήσεις καθώς και υποβολές σε κυβερνήσεις. Η Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων ήταν ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην περιοχή», δήλωσε η Nancy Loucas.

Επίσης στο #GFN22, το μέλος του CAPHRA Asa Saligupta τιμήθηκε με το βραβείο «Δικηγόρος της Χρονιάς». Είναι συνιδρυτής και διευθυντής του End Cigarette Smoking Thailand (ECST).

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, ο κ. Saligupta έχει προσκληθεί σε διάφορα διεθνή φόρουμ για να μιλήσει για στρατηγικές αντιμετώπισης της κρίσης του καπνού στην Ταϊλάνδη. Συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για ρεαλιστική ρύθμιση στην Ταϊλάνδη, ελπίζοντας ότι θα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2022-06-28_regional-advocacy-works.html?fbclid=IwAR3wJx8nwd6xLIw47O_TetxGXXrTfrRLfaPTKJA9DUj9uPfighVvGNwVDjU&fs=e&s=cl

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -