KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΖΩΗ

Προετοιμάστε το παιδί σας για τον παιδικό σταθμό

16/12/2022 09:57
3 '
παιδικοί σταθμοί
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το αγγελούδι σας δεν ανήκει πλέον στην βρεφική ηλικία και αυτό ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει, αργά ή γρήγορα πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να βρεθεί για πρώτη φορά σε ένα περιβάλλον που δεν του είναι οικείο…στον παιδικό σταθμό. Σίγουρα στην σκέψη και μόνο πανικοβάλλεστε καθώς δεν ξέρετε πως θα αντιδράσει, αν θα του αρέσει και αν η προσαρμογή του θα είναι εύκολη. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε! Βρείτε παρακάτω ορισμένους τρόπους ώστε να προετοιμάσετε το παιδί σας κατάλληλα για τον παιδικό σταθμό.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Επισκεφτείτε τον χώρο μαζί με το μικρό σας

 Οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί δίνουν την δυνατότητα στους γονείς να τους επισκεφτούν με τα παιδιά τους και να τους εξερευνήσουν για όσο χρόνο επιθυμούν. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία και κάντε μια βόλτα στον παιδικό σταθμό με το παιδί σας. Αναζητήστε τα παιχνίδια που υπάρχουν στον χώρο, παίξτε για λίγο μαζί με το παιδί σας όσο βρίσκεστε εκεί και δείξτε ενθουσιασμό για τον χώρο και τις δραστηριότητες που προσφέρει. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια θετική εικόνα στο παιδί σας για αυτό το μέρος και όταν φτάσει η ώρα να το επισκεφτεί χωρίς εσάς θα του είναι πιο οικείο.

Κάντε μια αναπαράσταση

Το παιχνίδι με τα παιδιά σας βρίσκετε μέσα στο καθημερινό πρόγραμμα, γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε ως όπλο για να τα προετοιμάσετε καλύτερα για τον παιδικό σταθμό; Αντί για αυτοκινητάκι ή κούκλες προτρέψτε το μικρό σας να παίξει μαζί σας ένα παιχνίδι ρόλων όπου θα παραστήσετε ότι εσείς είστε η δασκάλα και εκείνο μαθητής/τρια και πως βρίσκεστε στον παιδικό σταθμό. Προσπαθήστε να κάνετε κάποιες από τις δραστηριότητες στις οποίες θα κληθεί να συμμετάσχει εκεί και διασκεδάστε ενώ θα του δίνετε την ευκαιρία να μπει στο πρόγραμμα του παιδικού σταθμού.

Κάντε μαζί ψώνια για την νέα του αρχή

Τα παιδιά λατρεύουν τις βόλτες στα μαγαζιά. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι μια εξόρμηση για τα ψώνια του παιδικού σταθμού, είναι κάτι που ενθουσιάσει το μικρό σας. Δώστε του την ευκαιρία να επιλέξει κάποια αντικείμενα που του αρέσουν, όπως το σετ φαγητού που θα παίρνει μαζί του σε καθημερινή βάση, την τσάντα που θα χρειαστεί, κάποιο παιχνίδι ή λούτρινο κουκλάκι που ενδεχομένως θέλει να κρατά, αλλά και τα ρούχα που θα φορά την πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό και κάντε το να ανυπομονεί για αυτή την νέα αρχή. Μην παραλείψετε να αναζητήσετε τα καλύτερα βρεφικά απορρυπαντικά για να τα πλύνετε εγκαίρως τα ρούχα που αγοράσατε και να τα τοποθετήσετε σε περίοπτη θέση στο δωμάτιό του, ώστε να του δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα για αυτή την νέα εμπειρία όποτε τα αντικρίζει.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: