11.4 C
Athens
8 Φεβρουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΑπάντηση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού στις αιτιάσεις υποψήφιου δημάρχου

Απάντηση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού στις αιτιάσεις υποψήφιου δημάρχου

- Advertisement -

Με μια εκτενή ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook ο Δήμαρχος Αχαρνών απαντά τεκμηριωμένα στις καταγγελίες υποψήφιου δημάρχου σχετικά με θέματα του Δήμου όπως:η στελέχωση της νομικής υπηρεσίας, η εκπροσώπηση στα δικαστήρια από εξωτερικούς συνεργάτες κ.α.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού:

“Σε μια περίοδο που η Δημοτική Αρχή έχει διασφαλίσει ένα από τα μεγαλύτερα ποσά στην ιστορία του Δήμου για τη χρηματοδότηση έργων, για την αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ένας υποψήφιος Δήμαρχος αποφάσισε να εγκαινιάσει την προεκλογική περίοδο με ψεύδη και συκοφαντίες. Και μάλιστα σπιλώνοντας ανθρώπους με διακεκριμένη επαγγελματική πορεία και κοινωνική καταξίωση.

Και εξηγούμαστε:

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, μας κατηγορεί ότι αδιαφορούμε για την πρόσληψη δικηγόρων στο Δήμο, γιατί θέλουμε να αναθέτουμε τη σχετική υπηρεσία σε εξωτερικούς συνεργάτες και μάλιστα μίλησε για ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Δεν ξέρω τι είναι πιο θλιβερό;

Ότι δεν γνωρίζει αυτός ή οι σύμβουλοι/πληροφοριοδότες του ή οι πληροφοριοδότες/σύμβουλοί του (διαλέγετε και παίρνετε) ότι η καθυστέρηση στην πρόσληψη δικηγόρων οφείλεται στην αρμόδια 5μελή επιτροπή, για την οποία δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ο Δήμος; Μέχρι την επιλογή αυτή οφείλουμε να αναθέτουμε τον χειρισμό των νομικών υποθέσεων σε εξωτερικούς συνεργάτες, για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Δήμου.

Ότι συνειδητά αποκρύβει ότι οι εξωτερικοί μας συνεργάτες ανάμεσα σε αυτούς και ο εν λόγω δικηγόρος είναι καταξιωμένοι και εγνωσμένου επιστημονικού κύρους;

Το χειρότερο όμως είναι ότι συνειδητά αποκρύβει ότι ειδικά ο συγκεκριμένος έχει συνεργαστεί με όλους τους προηγούμενους Δημάρχους, ξεκινώντας από τον Σπύρο Στριφτό μέχρι σήμερα, έχει εκπροσωπήσει και συνεχίζει να εκπροσωπεί Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

Ότι συνδράμει νομικά τους προϊσταμένους όλων των υπηρεσιών σε εξαιρετικά δύσκολα νομικά ζητήματα, που φθάνουν μέχρι σήμερα. Το ότι είναι ένας από τους δικηγόρους του Δήμου μας είναι διαχρονική επιλογή, που ευχαρίστως ακολούθησα όπως οι προκάτοχοί μου.

Όσον αφορά το «πυροτέχνημα» των 300-400 χιλιάδων ευρώ, δυστυχώς για αυτόν οι βεβαιώσεις της αρμόδιας Οικονομικής Υπηρεσίας είναι καταιγιστικά εις βάρος του. Άνθρακες ο θησαυρός!

ΑΡΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΣΟΒΑΡΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 4 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Πάμε τώρα στο επόμενο. Μιλάει ο υποψήφιος Δήμαρχος για εξαγορά ψήφων. Τι εννοεί ο ποιητής; Εννοεί την εφαρμογή μιας Απόφασης της Δικαιοσύνης που δικαίωνε την αξίωση του προηγούμενου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (ΟΧΙ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΒΡΕΤΤΟΥ); Αποκρύβει όμως ο υποψήφιος Δήμαρχος ότι για το σχετικό αίτημα, που επαναλαμβάνω ΔΕΝ αφορά την περίοδο της δικής μας Δημοτικής Αρχής, υπάρχουν τρεις (3) θετικές γνωμοδοτήσεις διαφορετικών δικηγόρων, που έχουν προηγηθεί για την αξίωσή του, μεταξύ των οποίων και η Νομική Σύμβουλος.

Ή μήπως θεωρεί ο υποψήφιος Δήμαρχος ότι οι υπάλληλοι του Δήμου, που συντάσσουν και υπογράφουν τα χρηματικά εντάλματα κι αυτοί συμμετέχουν στην αγορά ψήφων;

Για το ζήτημα των εργαζομένων αντιλαμβανόμαστε ότι ενόψει των εκλογών ο υποψήφιος προσπαθεί να μαζέψει ψήφους. Το κατανοούμε. Αλλά οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιοι είναι στην πράξη παρόντες, ποιοι νοιάζονται, ποιοι βοηθάνε για την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων τους.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες γνωρίζουν, βλέπουν και κρίνουν. Και είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία θα απομονώσει όσους προσπαθούν να δηλητηριάσουν την περιοχή μας με πρακτικές και λογικές πολιτικού υποκόσμου. Γιατί το φως δεν ταιριάζει σε όλους. Σε κάποιους φωτίζει το σκοτάδι που κρύβουν μέσα τους.”.

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -