Απίστευτο και όμως αληθινό! Σαν από θαύμα γλύτωσαν λίγο πριν τη 1.30 μετά το μεσημέρι, θαμώνες καφέ απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στα Άνω Λιόσια, δηλαδή στο κέντρο των Άνω Λιοσίων, όταν μια σφαίρα καρφώθηκε, κυριολεκτικά από το πουθενά, δίπλα τους!
Αμέριμνοι αρκετοί θαμώνες έπιναν τον καφέ τους, όταν ξαφνικά άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο από το απέναντι πεζοδρόμιο, “σαν να έσπαγε τζαμαρία” όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι έγινε, μια σφαίρα πέρασε – κυριολεκτικά ξυστά- από το κεφάλι μιας κοπέλας που καθόταν στο καφέ!
Έντρομος τόσο ο ιδιοκτήτης Βαγγέλης Σταματάκος, όσο και οι άνθρωποι που, μέχρι πριν λίγα λεπτά, αντάλλασσαν ευχές και χαμόγελα, ενημέρωσαν την αστυνομία και αμέσως έφτασαν στο σημείο περιπολικά με άνδρες της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ.
Κανείς δε μπορεί να καταλάβει ακριβώς από που ήρθε η σφαίρα και πόσο μακριά ήταν το όπλο από το οποίο έφυγε, πιθανολογείται ωστόσο ότι “έσκασε” στην απέναντι πλευρά και εξοστρακίστηκε, με αποτέλεσμα η κοπέλα, από το κεφάλι της οποίας πέρασε ξυστά, να αποδειχθεί, μέσα στην ατυχία της, πολύ τυχερή.