KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΕΛΛΑΔΑ

Συνήθειες που θα σας βοηθήσουν στις πανελλήνιες

10/01/2023 14:58
2 '
Συνήθειες που θα σας βοηθήσουν στις πανελλήνιες
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Οι πανελλήνιες ποτέ δεν είναι εύκολες. Παρόλα αυτά, αν κάνετε προετοιμασία για πανελλήνιες, υπάρχουν κάποιες συνήθειες, που θα σας φανούν χρήσιμες. Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποιες από αυτές.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Να παρακολουθείτε τα μαθήματά του σχολείου

Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνετε σε πρότυπα σχολεία ή σε πειραματικά σχολεία, για να πάρετε βοήθεια για τις πανελλήνιες, από τον χώρο του σχολείου.

Ίσως στις πανελλήνιες, να επικρατεί περισσότερο η βοήθεια των φροντιστηρίων ή των ιδιαίτερων μαθημάτων, αλλά κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. Από κάθε καθηγητή έχετε κάτι να μάθετε και ποτέ δεν κάνει κακό λίγη επανάληψη.

Συνεπώς είναι καλό όταν έχετε μάθημα στο σχολείο, να παρακολουθείτε, γιατί όλο και κάτι θα σας μείνει στο τέλος.

Να κοιμάστε καλά

Ο ύπνος είναι το άλφα και το ωμέγα για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός σας. Όταν προετοιμάζεστε για τις πανελλήνιες, εννοείται πως χρειάζεται να κοιμάστε αρκετά.

Πολλά παιδιά ξενυχτούν, διότι διαβάζουν μέχρι αργά, αλλά είναι καλύτερο να το αποφύγετε αυτό. Είναι καλύτερο να κοιμηθείτε μία λογική ώρα και να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί, για να τελειώσετε ό,τι σας έχει μείνει από το διάβασμά σας.

Στην τελική, είναι καλύτερο να μείνετε λίγο πίσω σε ένα μάθημα για μία μέρα, παρά να μην κοιμηθείτε και να είστε κουρασμένοι όλη την επόμενη μέρα.

Να τρέφεστε σωστά

Για να μπορείτε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό στο διάβασμα, χρειάζεται να παίρνετε την απαραίτητη ενέργεια από την κατανάλωση τροφίμων. Σε τέτοιες περιόδους εντατικού διαβάσματος, είναι καλό να κάνετε μία ιδιαίτερα ισορροπημένη διατροφή, ώστε να λειτουργεί σωστά το σώμα σας.

Να κάνετε διαλείμματα

Όσο και αν αποδίδει η σκληρή δουλειά, είναι μάταιη αν δεν κάνετε τα απαραίτητα διαλείμματα.

Αν διαβάζετε συνεχώς χωρίς κανένα διάλειμμα, είναι φυσικό επόμενο να πέσει η μαθησιακή σας απόδοση και να εξαντληθείτε.

Αυτό φυσικά πρέπει να το αποφύγετε, οπότε φροντίστε να εντάξετε τα απαραίτητα διαλείμματα, στο πρόγραμμα διαβάσματός σας.

Να μην σκέφτεστε πολύ το αποτέλεσμα

Είναι φυσικό όταν έχετε κάποιες τόσο σημαντικές εξετάσεις μπροστά σας, να μην μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα άλλο. Η αλήθεια όμως είναι, ότι όσο και αν σκέφτεστε το αποτέλεσμα, δεν μπορείτε να το γνωρίζετε.

Για αυτόν τον λόγο αντί να ψάχνετε στο διαδίκτυο «υπολογισμός μορίων», βάζοντας στο μηχάνημα τους βαθμούς που πιστεύετε ότι θα γράψετε και αντί να κοιτάτε διαρκώς τις βάσεις εισαγωγής των προηγούμενων χρόνων, είναι καλύτερο να αφιερώνετε χρόνο στο διάβασμά σας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: