11.4 C
Athens
8 Φεβρουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΑποδυναμωμένα τα τοπικά αστυνομικά τμήματα στον Δήμο Φυλής και η ΟΠΚΕ -...

Αποδυναμωμένα τα τοπικά αστυνομικά τμήματα στον Δήμο Φυλής και η ΟΠΚΕ – Αποκλειστικές πληροφορίες της Δ.Ο.

- Advertisement -

Αποδυναμώνονται, ολοένα και περισσότερο, τα τοπικά αστυνομικά τμήματα στον Δήμο Φυλής, την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για την γενικότερη παραβατικότητα στην περιοχή και που, εκτός έκτακτων περιπτώσεων, δεν φαίνεται να γίνονται πράξη οι υποσχέσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ για ενίσχυση της αστυνόμευσης.

- Advertisement -
- Advertisement -

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ και του doxthi.gr, αν και στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής η οργανική δύναμη αναλογεί σε 40 αστυνομικούς,  η πραγματική δύναμη είναι μόλις 20 αστυνομικοί! Αριθμός εξαιρετικά μικρός, αν αναλογιστεί κανείς τη μεγάλη έκταση του Δήμου και τα συνεχή συμβάντα που καλούνται να διαχειριστούν, εξαιτίας της ύπαρξης ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού.

Η έλευση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με πρωτοβουλία του δημάρχου Χρήστου Παππού και δαπάνες του Δήμου, στα Άνω Λιόσια, δε φαίνεται να βελτίωσε την κατάσταση, αφού το δυναμικό της Υποδιεύθυνσης αποτελείται κυρίως από αστυνομικούς που δε μένουν στην περιοχή, ώστε να γνωρίζουν άτομα και καταστάσεις και επιπλέον δεν είναι επιχειρησιακοί.

Από τα πλέον επιχειρησιακά σώματα, η ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής εμφανίζεται επίσης αποδυναμωμένη, αφού κατά πληροφορίες έχουν μετατεθεί όλοι οι έμπειροι αστυνομικοί που κατέγραψαν στο παρελθόν εξαιρετικές επιτυχίες στην εξάρθρωση συμμοριών και παραβατικών ομάδων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νυν διοικητής της ομάδας είναι ένας εξαίρετος αστυνομικός, ο οποίος ωστόσο διαθέτει ελάχιστο προσωπικό και, ως εκ τούτου, βρίσκεται με τα χέρια δεμένα.

Εξάλλου, γενικά η δύναμη της ΟΠΚΕ εμφανίζεται αποστεωμένη – θυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι 15 άτομα (δηλαδή περίπου 2 ομάδες) αφαιρέθηκαν από την ΟΠΚΕ για να μετατεθούν στη ΔΙ.ΑΣ. Η λογική όμως λέει πως δεν αφαιρείς άτομα από μια μάχιμη μονάδα για να τα μεταθέσεις σε μια άλλη μάχιμη μονάδα. Αποσπάς κόσμο από αλλού – πάντως όχι από επιχειρησιακή ομάδα.

Και ενώ μαίνονται οι κλοπές – στη συνοικία του Αγίου Νικολάου στα Άνω Λιόσια, μόνο σε ένα βράδυ, διαρρήκτες μπήκαν στις αυλές περισσότερων από 10 σπιτιών, αφαιρώντας από ποδήλατα και μηχανάκια μέχρι… γλάστρες – άγνωστο παραμένει γιατί δε συστήνεται ειδική ομάδα ερευνών – κλοπών, που θα μπορούσε να αναλάβει ουσιαστική δράση.

Το σίγουρο είναι πώς η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οφείλει, αν μη τι άλλο, στον Δήμο Φυλής – ο οποίος έχει βάλει «πλάτη» διαχρονικά και πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια – να σκύψει ουσιαστικά πάνω στο πρόβλημα και να μην λαμβάνει μέτρα – ασπιρίνες με λίγη διάρκεια και κανένα αποτέλεσμα.

Η αύξηση του προσωπικού στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και η περαιτέρω αξιοποίησή τους θα αποτελούσε μια πρώτη λύση στο πρόβλημα. Η αύξηση των αστυνομικών της ΟΠΚΕ θα αποτελούσε μια δεύτερη λύση. Η παρουσία μόνιμης δύναμης στην είσοδο της πόλης (και όχι μόνο όποτε συμβαίνει κάτι για λίγες ημέρες), θα αποτελούσε μια τρίτη λύση.

Ειδάλλως, όσο πάει το πρόβλημα θα δυναμώνει και κάποια στιγμή καμία λύση δε θα είναι αρκετή.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -