11.4 C
Athens
1 Φεβρουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORY«Προς ένα καινοτόμο σχολείο» -2ο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτικών Erasmus KA1 +...

«Προς ένα καινοτόμο σχολείο» -2ο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτικών Erasmus KA1 + του 6ου Γυμνασίου Πετρούπολης

- Advertisement -

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν οι εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου Πετρούπολης οι οποίοι αναζητούν, διαρκώς, νέους τρόπους κατάρτισης μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Μετά, λοιπόν, από την επιτυχημένη έκβαση του προγράμματος του σχολικού έτους 2017-18 στο πλαίσιο της δράσης Erasmus+KA1, με τίτλο “Το σχολείο είναι εν…τάξει”, μέσω του οποίου έγινε η πρώτη προσπάθεια του σχολείου να αποκτήσει εφόδια για την μετατροπή του σε ένα συμπεριληπτικό σχολείο, η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου εντάχθηκε σ΄ένα, ακόμη, πρόγραμμα.

Ακολουθεί η ανάρτηση των εκπαιδευτικών του σχολείου:

Πρέπει να εμβαθύνουμε και να επεκταθούμε στην προσέγγιση όλων των μαθητών/τριών μας, μέσω μιας πιο αποτελεσματικής διδασκαλίας-μέσα από το πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας- και  να βελτιώσουμε την παρεχόμενη από το σχολείο μας εκπαίδευση  εφαρμόζοντας  πρωτοποριακές τεχνικές.

Γι΄ αυτό το σκοπό, ολοκληρώσαμε και  2ο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτικών Erasmus KA1 + με τίτλο «Προς ένα καινοτόμο σχολείο» το σχ.έτος 2021-22.

4 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε 3 προγράμματα επιμόρφωσης :

“Drama Techniques: Developing Self-Expression, Communication and Social Skills for All Students” στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας στο διάστημα 25-30/7/2022

“Introduction to the Finnish Education Model” στο Ελσίνκι της Φινλανδίας 5-10/9/2022 και

“Interactive ICT-based, web and digital tools for an effective blended, flipped and cooperative learning” στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας από 25-29/10/2023

Οι κινητικότητες που επιλέχθηκαν μας προσέφεραν ,μεταξύ άλλων, τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθούμε στο σκοπό μας δηλ.

  • να γνωρίσουμε νέες και καλές πρακτικές από ένα πρότυπο επιτυχημένο εκπαιδευτικό σύστημα(Φινλανδικό μοντέλο)
  • να διαπιστώσουμε στην πράξη πώς εφαρμόζεται αυτό το σύστημα εκπαίδευσης (Επίσκεψη σε σχολείο)
  • να προσφέρουμε κίνητρα μάθησης στους μαθητές μας μέσω της χρήσης  νέων ψηφιακών εργαλείων
  • να εκπαιδευτούμε στην ανάπτυξη  κριτικής και δημιουργικής σκέψης και στην ενσωμάτωση μηχανισμών παιχνιδιού στην τάξη
  • να χρησιμοποιούμε τις τεχνικές δράματος ως ειδικά μέσα επικοινωνίας και συνεργασίας ιδιαίτερα για τους μαθητές με μαθησιακές ανάγκες
  • να χρησιμοποιούμε το θέατρο ως μία παγκόσμια γλώσσα που θα βοηθήσει και τους αλλοδαπούς μαθητές στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους
  • να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αμοιβαίας κατανόησης, ενσυναίσθησης, ανεκτικότητας και αποδοχής απέναντι στο διαφορετικό.
  • να εκπαιδευτούμε στην ανάπτυξη τεχνικών επίλυσης των διαφορών μέσα στην τάξη

Τα αποτελέσματα καθώς και οι εμπειρίες των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών παρουσιάστηκαν σε 3 ειδικές εκδηλώσεις:

1Η  ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Συμμετοχή της παιδαγωγικής ομάδας στην ημερίδα διάχυσης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που διοργάνωσε η ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας, την Παρασκευή 14-10-2022, στο 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ERASMUS DAY

2Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Ενδοσχολικό  σεμινάριο στο χώρο του σχολείου, τη Δευτέρα,28 Νοεμβρίου 2022 , με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα αποτελέσματα της 2ης ροής στο Ελσίνκι σχετικά με το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα.

3 Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ : Ενδοσχολικό  σεμινάριο στο χώρο του σχολείου, την Παρασκευή,23 Δεκεμβρίου 2022 , με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα αποτελέσματα των άλλων δύο ροών . Η εκδήλωση περιλάμβανε τις εισηγήσεις  για το δομημένο πρόγραμμα με τίτλο «Interactive ICT-based, web and digital tools for an effective blended, flipped and cooperative learning» και το πρόγραμμα «Drama techniques: «Developing Self-Expression, Communication and Social Skills for All Students» .Στην εκδήλωση συμμετείχαν η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου και  η Διευθύντρια  οι εκπαιδευτικοί αλλά και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

Στις  παρουσιάσεις , διαδόθηκαν τα μαθησιακά αποτελέσματα  του σχεδίου και οι ομιλητές – συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων .Οι εισηγήσεις τους είχαν στόχο  την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης, τη διάχυση καλών πρακτικών ,όπως τη χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων αλλά και  καινοτόμων ιδεών.Η προσέγγιση αυτών των θεμάτων έγινε και σε θεωρητικό επίπεδο αλλά και βιωματικά (workshop ).

Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστολόγιο  erasmus’ corner .

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -