KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΕΛΛΑΔΑ

Λύση “εδώ και τώρα” στο κτηριακό πρόβλημα στο 9ο Δημοτικό Αιγάλεω ζητά η Νάντια Γιαννακοπούλου

13/01/2023 17:06
Ανανεώθηκε 13/01/2023 17:11
2 '
Νάντια Γιαννακοπούλου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το μείζον πρόβλημα της έξωσης για το 9ο Δημοτικό Αιγάλεω ανέδειξε με παρέμβασή της στην ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου, ζητώντας την εξεύρεση λύσης.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως τόνισε η κυρία Γιαννακοπούλου υπάρχει μια συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, με σημαντικό παράδειγμα στο 9ο Δημοτικό Αιγάλεω, όπου για δεύτερη φορά εν μέσω της σχολικής χρονιάς, βρήκαν οι μαθητές την πόρτα κλειστή.

“Αυτό γίνεται στην Ελλάδα του 2023. Οι μαθητές τη Δευτέρα πήγαν να μπουν στο σχολείο και βρήκαν λουκέτο στην πόρτα. Ο λόγος μια δικαστική διαμάχη, η οποία μαίνεται τα τελευταία χρόνια μεταξύ των ιδιοκτητών του σχολείου και του Δήμου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος. Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιες σκηνές οι οποίες, αν μη τι άλλο, προσβάλλουν τους μαθητές, προσβάλλουν τις οικογένειές τους, προσβάλλουν όμως και όλους εμάς” σημείωσε.

Παράλληλα, ζήτησε άμεσα ουσιαστική λύση, αφού όπως ανέφερε, “αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί και σε ακόμα πολλά σχολεία, τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια και με τις αυξήσεις των ενοικίων μπορεί να υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις”.

Και κατέληξε: “Λύστε το, λοιπόν. Κάντε άμεσα μια νομοθετική παρέμβαση προκειμένου τέτοιες σκηνές ντροπής να μην ξανά υπάρξουν και να δοθεί άμεσα λύση για τους μαθητές, για τους γονείς, για τους δασκάλους, για όλη τη μαθητική κοινωνία στο Αιγάλεω”.

Δείτε το video:

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: