KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Meteoacharnes: Εν δυνάμει επικίνδυνη η επέλαση του χαμηλού βαρομετρικού στην Αττική. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

26/01/2023 07:51
Ανανεώθηκε 26/01/2023 08:28
2 '
καιρος
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Οι χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας θα συνεχιστούν, όπως και στη Βόρειο Πελοπόννησο, και για πρώτη φορά, δημιουργούνται υποψίες για χιονόπτωση στους ορεινούς όγκους της Αττικής, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Από τα μεσάνυχτα μπορούμε να πούμε σήμερα με ασφάλεια, ότι θα έχουμε βελτίωση του καιρού. Το χαμηλό βαρομετρικό, θα έχει περάσει από την Αττική και θα κινηθεί Βορειοανατολικά. Ορισμένα μέτωπα θα περάσουν από Αττική και αύριο Παρασκευή, αλλά δεν φαίνεται να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο. Ενδεχομένως ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις να έχουμε και το Σάββατο.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Εξακολουθούμε να επιμένουμε ότι είναι πιθανά δυνητικά επικίνδυνα φαινόμενα, από σήμερα. Μάλιστα φαίνεται ότι κινείται ταχύτατα και στην Αττική θα φθάσει πιο νωρίς από το μεσημέρι που προβλεπόταν. Το χαμηλό Βαρομετρικό από τη δυτική Μεσόγειο, κινήθηκε Βορειοανατολικά και από τα ξημερώματα «μπήκε» στη Δυτική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία. Η πορεία που θα ακολουθήσει, θα είναι Βορειοανατολική, οπότε θεωρείτε δεδομένο ότι θα προσεγγίσει την Αττική.

Πιο νωρίς, ενδέχεται διάφορα αποκομμένα μέτωπα να δώσουν ασθενείς έως μέτριες βροχοπτώσεις, Στο μενού του κυρίως μετώπου, περιλαμβάνονται βροχοπτώσειςκαταιγίδες.

Οι χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας θα συνεχιστούν, όπως και στη Βόρειο Πελοπόννησο, και για πρώτη φορά, δημιουργούνται υποψίες για χιονόπτωση στους ορεινούς όγκους της Αττικής, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Ενδεχομένως όμως, μέχρι τότε οι υποψίες να εξανεμιστούν.

Στα χθεσινά επίπεδα τα ξημερώματα οι ρύποι στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Όμως, άνοδος καταγράφηκε στις 16:00 και συνεχίστηκε μέχρι τις 07:00. Στις 07:00 με θερμοκρασία 9,8°C και μερική νέφωση, τα PM 2,5 μικροσωματίδια, ήταν 34,6 (29,1 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Η πρόβλεψη για την ένδειξη ποιότητας του αέρα, ήταν στα 33,6 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές την Παρασκευή, θα κυμανθεί από 8 με 12 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 9 με 13 βαθμούς. Στη Φυλή 8 με 11 βαθμούς.

Οι άνεμοι, θα πνέουν ασθενείς μεταβλητού αρχικά και αργότερα Βορειοανατολικοί.

Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία την επίδραση του χαμηλού Βαρομετρικού στην Αττική.
Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα ήταν μειωμένοι σήμερα σε σχέση με χθες.

Επιμέλεια Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: