KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Ελέγχονται μισθώματα και μειώσεις στα κυλικεία των σχολείων των Αχαρνών

25/11/2014 12:37
Ανανεώθηκε 25/11/2014 12:54
2 '
γυμνάσιο Αχαρνές, κυλικείο
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Κινητικότητα και αλλαγές παρατηρούνται, το τελευταίο διάστημα, στο χώρο των κυλικείων σχολείων του δήμου Αχαρνών μετά και την αλλαγή διοίκησης στις δύο σχολικές επιτροπές. Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί μισθωτές κλήθηκαν να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί,χωρίς την έκπτωση που προβλεπόταν τα προηγούμενα χρόνια και η οποία δεν ήταν ενιαία-όπως μαθαίνουμε-για όλα τα κυλικεία σχολείων της πόλης. Οι κυλικειάρχες ζητάνε να εφαρμοστούν οι μειώσεις των προηγούμενων χρόνων που βασιζόντουσαν σε έγγραφο του ΥΠΕΣ (2011-2012) και να μην επιβαρυνθεί το ποσό που αποδίδουν στον δήμο. Από την πλευρά τους οι δύο σχολικές επιτροπές, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Κώστας Καρυδάκης, συγκρότησαν δύο τριμελής επιτροπές-κυλικείων με σκοπό να ελέγξουν τις συμβάσεις των κυλικείων καθώς και τη νομιμότητα της διαδικασίας μείωσης των μισθωμάτων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Μέχρι στιγμής,πάντως, στην πρωτοβάθμια έχουν γίνει δύο ανανεώσεις συμβάσεων στις οποίες προβλέπεται αύξηση 10% σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολλά εξ αυτών βρίσκονται υπό δημοπράτηση καθώς έληξε η σύμβαση των προηγούμενων ενοικιαστών.

Η χρονική καθυστέρηση,λοιπόν,που σημειώθηκε στη δημοπράτηση των κυλικείων δημιούργησε όπως μαθαίνουμε την ανάγκη τοποθέτησης μηχανημάτων αυτόματων πωλητών προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωρινά οι μαθητές των σχολείων. “Προχωρήσαμε σ΄αυτή την ενέργεια, η οποία έχει προσωρινό χαρακτήρα για να μην αφήσουμε τα σχολεία χωρίς προϊόντα. Μόλις τελεσφορήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης (περίπου 30-40 ημέρες) οι αυτόματοι πωλητές θα απομακρυνθούν από τα σχολεία”, διαβεβαιώνει ο κ.Καρυδάκης.

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: