11.4 C
Athens
21 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΔήμος Φυλής: Ένα βήμα πιο κοντά στο 5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων -...

Δήμος Φυλής: Ένα βήμα πιο κοντά στο 5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων – Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση κατασκευής του

- Advertisement -

Υπήρξε πάνδημο αίτημα ενός μεγάλου (γεωγραφικού) κομματιού της εκπαιδευτικής κοινότητας στα Άνω Λιόσια, αφού η δημιουργία του θα σήμανε αυτόματα την πλήρη αποσυμφόρηση δύο Γυμνασίων και καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για όσους αποφοιτούν από τρία Δημοτικά Σχολεία της περιοχής.

- Advertisement -
- Advertisement -

Δύο χρόνια μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής για την ίδρυσή του και…. μισό χρόνο μετά την παραχώρηση οικοπέδου από τον Δήμο για την ανέγερσή του, το 5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων βαδίζει με βήμα ταχύ στην κατασκευή του, καθώς εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 4,6 εκατ. ευρώ.

Εν αρχή… ήταν ο Νίκος Χατζητρακόσιας

Αντιλαμβανόμενος την πλήρη αναγκαιότητα της ανέγερσης ενός ακόμα σχολείου στα Άνω Λιόσια, λόγω της αύξησης του μαθητικού δυναμικού, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας, ξεκίνησε να το βάζει σε εφαρμογή, μεθοδικά και οργανωμένα, ήδη από το 2016.

Με δική του εισήγηση, τον Νοέμβριο του 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής αποφάσισε την ίδρυση του 5ου Γυμνασίου που θα καλύπτει γεωγραφικά τις συνοικίες της Λίμνης και της Δροσούπολης, εφόσον το 2ο Γυμνάσιο ήταν ήδη υπερκορεσμένο με αριθμό μαθητών διπλάσιο του προβλεπόμενου, οι συγκεκριμένες συνοικίες αναπτύσσονταν πληθυσμιακά και οικιστικά και το 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, που κάλυπτε μέρος της περιοχής, είναι αρκετά απομακρυσμένο.

Με την απόφαση υπό μάλης, ο Νίκος Χατζητρακόσιας ξεκίνησε αμέσως τον αγώνα να πείσει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την αναγκαιότητα κατασκευής του, στο πλαίσιο του οποίου, τον Μάρτιο του 2021, συναντήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή. Τρεις μήνες αργότερα (Ιούνιος 2021), η κ. Μακρή υπογράφει την απόφαση ίδρυσης, η οποία δημοσιεύεται σε ΦΕΚ (είναι μάλιστα ένα από μόλις 9 Γυμνάσια που ιδρύονται σε όλη την Ελλάδα) και λίγους μήνες αργότερα (Οκτώβριος 2022), ο Δήμος Φυλής παραχωρεί οικόπεδο στην ΚΤΥΠ ΑΕ για την κατασκευή του 5ου Γυμνασίου και η Τεχνική Υπηρεσία έχει ήδη έτοιμες και ώριμες τις σχετικές μελέτες.

Τις δημόσιες ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, αλλά και στους αιρετούς συνεργάτες του, τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θανάση Σχίζα, εξέφρασε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. «Για να δρομολογηθεί ένα έργο πρέπει να δουλέψει καλά ο μηχανισμός του Δήμου. Δουλέψαμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι μαζί και πετύχαμε τη χρηματοδότηση ενός έργου που θα προσφέρει καλύτερες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις στη σχολική κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι το 5ο Γυμνάσιο θα ανεγερθεί δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης, σε εμβαδόν οικοπέδου σε 5.558,35 μ2  και θα αποτελείται από 2 κτήρια.

Η απόφαση της ένταξης για χρηματοδότηση
Η συνάντηση του Νίκου Χατζητρακόσια με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Μπούρα, που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την ίδρυσή του
Ο φάκελος που παραδόθηκε στην Ζέτα Μακρή
Το ΦΕΚ ίδρυσης του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων στις 14 Ιουνίου 2021
- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -