KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Καθησυχαστικός ο Νίκος Χατζητρακόσιας για τα όρια των σχολικών μονάδων στον Δήμο Φυλής

22/02/2023 06:41
Ανανεώθηκε 22/02/2023 07:43
2 '
Καθησυχαστικός ο Νίκος Χατζητρακόσιας για τα όρια των σχολικών μονάδων στον Δήμο Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τις θέσεις του Δήμου Φυλής σχετικά με τα γεωγραφικά όρια των σχολικών μονάδων και τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη είχε την ευκαιρία να θέσει ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, παρουσία της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αικατερίνης Τσέκου, διευθυντών Γυμνασίων, εκπροσώπων των καθηγητών και υπηρεσιακών παραγόντων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Κοινή ήταν η παραδοχή ότι στα κριτήρια που πρέπει να προσμετρηθούν για τη μετάβαση μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι το δημοτικό σχολείο αποφοίτησης, οι διευθύνσεις κατοικίας των μαθητών, ο αριθμός των μαθητών που αποφοιτούν και το μαθητικό δυναμικό της κάθε σχολικής μονάδας.

Ο κ. Χατζητρακόσιας συμφώνησε με τα δεδομένα που τέθηκαν για τη χωροταξική κατανομή, ζήτησε από την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εγγραφούν οι μαθητές εκεί που προβλέπεται και ανέφερε ότι ο Δήμος Φυλής καταβάλλει διαρκή προσπάθεια για τα ζητήματα της σχολικής στέγης, με πρόσφατο παράδειγμα την ίδρυση, χρηματοδότηση και κατασκευή του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων. 

Η κατακλείδα της συνάντησης ήταν πώς για το νέο σχολικό έτος δεν αναμένονται εκπλήξεις, ως προς τα όρια των σχολικών μονάδων, γεγονός που πέρυσι είχε δημιουργήσει δημιουργήσει προβλήματα σε γονείς και μαθητές της ΣΤ’ τάξης στο 7ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων, οι οποίοι κλήθηκαν να πάνε τα παιδιά τους σε σχολεία με μεγαλύτερη απόσταση.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: