KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Πρόσω ολοταχώς για ενεργειακή αναβάθμιση στα σχολεία ο Δήμος Φυλής

22/02/2023 16:27
Ανανεώθηκε 23/02/2023 13:48
2 '
ενεργειακή αναβάθμιση
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Συνεπής στη θέση του για στην εφαρμογή πρωτοβουλιών και δράσεων που βελτιώνουν το περιβάλλον και έχοντας την ομόφωνη συμφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Φυλής προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα και τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις στέγες των σχολείων, την αναβάθμιση των συστημάτων ψύξης-θέρμανσης, καθώς και την αντικατάσταση και βελτίωση του φωτισμού.

“Στόχος είναι η μετάβαση από τις ενεργοβόρες και κοστοβόρες πηγές που χρησιμοποιούνται σήμερα για να καλύψουν το σύνολο των αναγκών των σχολείων, σε άλλες μορφές ενεργειακής κάλυψης που μας δίνουν τη δυνατότητα να μειώσουμε σημαντικά το κόστος αφενός, αφετέρου να κινηθούμε με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον” πρόσθεσε.

Το έργο “Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολείων Δήμου Φυλής” εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Αττική 2014-2020” και την υλοποίηση του αναλαμβάνει η εταιρία “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε” (ΚτΥΠ ΑΕ), με την οποία ο Δήμος Φυλής υπέγραψε προγραμματική σύμβαση. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.555.000.00€, εκ των οποίων ο Δήμος Φυλής συμμετέχει μέσω ιδίων πόρων για μη επιλέξιμες δαπάνες, με ποσό της τάξης των 447.623,46€.

Οι εργασίες, όπως σημείωσε ο κ. Σχίζας θα ξεκινήσουν και θα περατωθούν σε χρόνο που οι σχολικές μονάδες θα είναι εκτός λειτουργίας, κυρίως για λόγους ασφαλείας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: