11.4 C
Athens
28 Μαΐου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYMeteoacharnes: Και νέα (μίνι) κακοκαιρία στα σκαριά. Τι ακολουθεί. Η πρόγνωση για...

Meteoacharnes: Και νέα (μίνι) κακοκαιρία στα σκαριά. Τι ακολουθεί. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

- Advertisement -

Και σύμφωνα με τα τελευταία μακροπρόθεσμα στοιχεία, ακολουθεί σταδιακή καθημερινή άνοδος της θερμοκρασίας. Ανοδική πορεία θα έχει η θερμοκρασία από σήμερα, μέχρι και τις 3 Απριλίου. Και οι ενισχυμένοι άνεμοι εξασθενούν.

Ήταν μια αναμενόμενη σύντομη κακοκαιρία με τα όλα της. Με την απότομη είσοδό της στην Αττική και την πτώση της θερμοκρασίας κατά 7 βαθμούς. Τους ενισχυμένους ανέμους με ριπές της τάξης των 7 μποφόρ. Τη βροχόπτωση με συνολική καταγραφή 12 μμ. Αλλά και την νέα χιονόπτωση στην Πάρνηθα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η ελαχίστη θερμοκρασία σήμερα στον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών, ήταν στους 4,9 βαθμούς στις 07:33. Και την Κυριακή, η μέγιστη θερμοκρασία ήταν στους 25,1 βαθμούς! Όμως μάλλον μπορούμε να πούμε ότι επρόκειτο για το κύκνειο άσμα του Χειμώνα. Απλά ο καιρός έχει πάντα τα δικά του τερτίπια. Και ειδικά την Άνοιξη. Και πιο ειδικά, τον Μάρτη.

Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Αττικής, η Πυροσβεστική μέχρι αργά χθες το βράδυ είχε δεχθεί 21 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ήδη στο διάστημα από 3 μέχρι 6 Απριλίου, φαίνεται μια ακόμα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με βροχοπτώσεις. Όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δεν δείχνει της δυναμικότητας της τελευταίας κακοκαιρίας. Η πτώση στη θερμοκρασία θα είναι μικρότερη, αλλά και οι βροχοπτώσεις, δεν φαίνονται ιδιαίτερα σημαντικές. 

Και σύμφωνα με τα τελευταία μακροπρόθεσμα στοιχεία, ακολουθεί σταδιακή καθημερινή άνοδος της θερμοκρασίας. Ανοδική πορεία θα έχει η θερμοκρασία από σήμερα, μέχρι και τις 3 Απριλίου. Και οι ενισχυμένοι άνεμοι εξασθενούν.

Ιδιαίτερα χαμηλοί ήταν οι ρύποι στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Και αυτό βέβαια οφείλεται στους ενισχυμένους ανέμους και στη βροχόπτωση. Άνοδος υπήρχε στις 22:00 στην Air Quality Index στα 20,5, λόγω χρήσης θέρμανσης στις οικίες, αλλά το πρωί τα PM 2,5 ήταν μόλις 4,1  μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές την Πέμπτη, Τρίτη, θα κυμανθεί από 6 με 18 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 7 με 19 βαθμούς. Στη Φυλή 6 με 18 βαθμούς. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή.

Οι άνεμοι, την Πέμπτη, θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και αργότερα νοτιοδυτικοί με μικρή ενίσχυση μεσημβρινές ώρες.

Φωτό: Η πρόγνωσή μας τη Δευτέρα, όπου σαφέστατα αναφέραμε για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις και νέα χιονόπτωση στην Πάρνηθα.

Φωτό1: Με το που μπήκε το ψυχρό μέτωπο, έπεσε απότομα η θερμοκρασία κατά 7 βαθμούς.

Φωτό2: Οι ριπές του ανέμου χθες και σήμερα, έφθασαν τα 7 μποφόρ.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -