KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Meteoacharnes: Ενισχυμένες βροχοπτώσεις από την Κυριακή. Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

07/04/2023 08:31
Ανανεώθηκε 07/04/2023 08:38
2 '
Meteoacharnes: Ενισχυμένες βροχοπτώσεις από την Κυριακή. Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η θερμοκρασία  θα εξακολουθήσει να είναι κάτω από τον μέσο όρο για την εποχή, τουλάχιστον μέχρι τις 20 Απριλίου. Μέρα με τη μέρα, ο Απρίλιος του 2023, δείχνει ότι πράγματι θα είναι ο πιο ψυχρός μήνας από το 2010 που καταγράφει στοιχεία ο Μετεωρολογικός σταθμός Αχαρνών

Ιδιαίτερα επιλεκτική ήταν χθες η βροχόπτωση για Αχαρνές αλλά και τις γύρω περιοχές. Αντίθετα, πιο Βόρεια είχαμε έντονη καταιγίδα, με αρκετά ηλεκτρικά. Έτσι, ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών κατέγραψε μόλις 0,4 μμ υετού, η Φυλή 0,8 μμ, η Βαρυμπόμπη 8,3 μμ, το Τατόι 4,6 μμ και οι Θρακομακεδόνες 3,8 μμ. Πιο λίγα χιλιοστά περιμένουμε σήμερα και αύριο, ενώ λίγο πιο σοβαρά γίνονται τα πράγματα το βράδυ της Κυριακής, πρωί Δευτέρας και την Τρίτη, μαζί με μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η θερμοκρασία  θα εξακολουθήσει να είναι κάτω από τον μέσο όρο για την εποχή, τουλάχιστον μέχρι τις 20 Απριλίου. Μέρα με τη μέρα, ο Απρίλιος του 2023, δείχνει ότι πράγματι θα είναι ο πιο ψυχρός μήνας από το 2010 που καταγράφει στοιχεία ο Μετεωρολογικός σταθμός Αχαρνών. Ο πιο ψυχρός Απρίλης μέχρι τώρα, ήταν αυτός του 2011 με μέση θερμοκρασία 14,3 βαθμούς. Σήμερα ο φετινός Απρίλης, έπεσε στους 13,8 βαθμούς μέση θερμοκρασία και θα πέσει ακόμα περισσότερο, αφού θα συνεχίσουμε να είμαστε κάτω από τον μέσο όρο θερμοκρασιακά.

Μια μικρή άνοδος στη θερμοκρασία φαίνεται από τις 12 Απριλίου, αλλά από την επόμενη Δευτέρα 17 Απριλίου, σύμφωνα με τα τελευταία μακροπρόθεσμα στοιχεία, θα έχουμε και πάλι μικρή πτώση της θερμοκρασίας και μάλιστα με ενισχυμένους Βοριάδες. Όμως για την ημέρα του Πάσχα, οι καιρικές συνθήκες φαίνεται ότι θα είναι καλές, χωρίς βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς.

Αυξημένοι από τις 20:00 χθες,  οι ρύποι στην ατμόσφαιρα σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Και ήταν ανεβασμένοι μέχρι το πρωί. Πρωινές ώρες σήμερα, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 23,8 (21,0 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές το Σάββατο, θα κυμανθεί από 10 με 16 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 10 με 17 βαθμούς. Στη Φυλή 9 με 16 βαθμούς. Την Κυριακή στις Αχαρνές, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 μέχρι 17 Βαθμούς. Τη Δευτέρα 9 με 14 βαθμούς. 

Οι άνεμοι το Σάββατο, θα πνέουν αρχικά Βορειοανατολικοί και αργότερα Νοτιοδυτικοί με μικρή ενίσχυσή τους, όπως και την Κυριακή. Τη Δευτέρα, Βόρειοι Βορειοδυτικοί, σταδιακά ενισχυόμενοι.

Φωτό: Ανεβασμένοι από το βράδυ χθες οι ρύποι στην ατμόσφαιρα.

Φωτό1: Το «Ροζ Φεγγάρι» ή «Πασχαλινό Φεγγάρι». Η Πανσέληνος, χθες, όπως φαινόταν από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών.

Meteoacharnes: Ενισχυμένες βροχοπτώσεις από την Κυριακή. Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: