KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η κάθοδος της εικόνας από τη Μονή Κλειστών στη Φυλή. Εντυπωσιακή συνοδεία από 4 έφιππους με άλογα

08/04/2023 11:41
Ανανεώθηκε 08/04/2023 12:32
1 '
Με λαμπρότητα και κατάνυξη η κάθοδος της εικόνας από τη Μονή Κλειστών στη Φυλή. Εντυπωσιακή συνοδεία από 4 έφιππους με άλογα
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και γαλήνη στην ψυχή, εκείνη που νιώθει μόνο όποιος διασχίζει τον δρόμο προς το μοναστήρι όπου αναπαύεται η χάρη Της, πραγματοποιήθηκε το έθιμο της καθόδου της Ιερής Εικόνας της Παναγίας από τη Μονή Κλειστών στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Φυλή.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πλήθος κόσμου, κυρίως από τη Φυλή, κατέκλυσε από το πρωί την Μονή Κλειστών, συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι ενώ στις 10.15΄, σύμφωνα με το πρόγραμμα, συνοδεία κλήρου, παρουσία επισήμων και εκατοντάδων πιστών, έγινε η κάθοδος προς τον κεντρικό ναό της Φυλής, όπου και θα παραμείνει μέχρι αύριο Κυριακή.

Πολλοί ήταν εκείνοι που, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ενώθηκαν με τη θρησκευτική πομπή, σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο ποτάμι κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου της Φυλής. Ιδιαίτερη εντύπωση εξάλλου, προκάλεσαν οι τέσσερις έφιπποι που συνόδεψαν με τα άλογά τους την εικόνα, από το σημείο του Ελιγμού μέχρι τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά το παλαιό αυτό έθιμο, οι κάτοικοι αρχικά των Άνω Λιοσίων μεταφέρουν την Ιερά Εικόνα στην πόλη τους για μία ημέρα, το Σάββατο της Ε’ εβδομάδας των Νηστειών ενώ παρόμοια λιτανεία γίνεται από τους κατοίκους της Φυλής το Σάββατο του Λαζάρου.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και γαλήνη στην ψυχή, εκείνη που νιώθει μόνο όποιος διασχίζει τον δρόμο προς το μοναστήρι όπου αναπαύεται η χάρη Της, πραγματοποιήθηκε το έθιμο της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας της Παναγίας από τη Μονή Κλειστών στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Φυλή.
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: