11.4 C
Athens
28 Μαΐου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΣυνέντευξη του Χρήστου Ξενοκώστα, υποψήφιου βουλευτή Ανατολικής Αττικής στο doxthi.gr

Συνέντευξη του Χρήστου Ξενοκώστα, υποψήφιου βουλευτή Ανατολικής Αττικής στο doxthi.gr

- Advertisement -

Είναι από τους λίγους υποψήφιους βουλευτές που αν και ο λόγος του είναι ορθολογικός πολιτικός όχι μόνο δεν κουράζει αλλά αντιθέτως κεντρίζει το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, το οποίο γεμίζει τους χώρους που πραγματοποιεί ομιλίες. Ο λόγος για τον Χρήστο Ξενοκώστα, τον Αν. γραμματέα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική, ο οποίος μιλά στο doxthi.gr για τα σημαντικά προβλήματα της Αν. Αττικής αλλά και για το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαϊου.

- Advertisement -
- Advertisement -

Κύριε Ξενοκώστα ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα πέντε πιο σημαντικά προβλήματα της Ανατολικής Αττικής;

Η Ανατολική Αττική είναι μία περιφέρεια με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης αλλά και χρονίζοντα προβλήματα. Σταχυολογώντας τα πλέον σημαντικά θα προτάξουμε τη δίκαιη και οριστική επίλυση του ζητήματος των αυθαίρετων οικισμών με την ολοκλήρωση του χωροταξικού-Δασικού- πολεοδομικού. Η δημιουργία νοσοκομείου και η ενίσχυση των κέντρων υγείας με προσωπικό και υποδομή κρίνεται κρίσιμη. Η ασφάλεια και οι εγκληματικές ενέργειες ταλανίζουν τις γειτονιές και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Τα έργα υποδομής όπως η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση δεδομένης της κλιματικής κρίσης οφείλουν να σχεδιάζονται αλλά και να υλοποιούνται το ταχύτερο δυνατό.

Τέλος η ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας για την ανακύκλωση και την αξιοποίηση των απορριμάτων θα κλείσει ένα φαύλο κύκλο δεκαετιών όπου έχει διχάσει αλλά και υποβαθμίσει ολόκληρες πόλεις.

Υποστηρίζετε από πολλούς ότι ο πολιτικός μας πολιτισμός δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών. Πιστεύετε ότι εάν οι συνθήκες το επιβάλουν μπορεί να προκύψουν συνεργασίες;

Η αλήθεια είναι το πολιτικό σύστημα δεν έχει επιδείξει διαχρονικά κουλτούρα συνεργασιών. Η απλή αναλογική όμως- την οποία εμείς δεν υπερψηφίσαμε- προϋποθέτει προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασία.  Με σεβασμό συνεπώς στη δημοκρατική λειτουργία και το εθνικό συμφέρον θα επιδιώξουμε να υπάρξουν συγκλίσεις.

Κύριε Ξενοκώστα την ματιά ενός ανθρώπου που γνωρίζει από εκλογικές αναμετρήσεις , πως θα χαρακτηρίζατε το κλίμα που διαμορφώνεται;

Υπάρχει ένα βουβό κλίμα δυσαρέσκειας και περιορισμένης αισιοδοξίας θα έλεγα. Δυστυχώς για τους πολίτες συγκρίνετε το χθές με το προχθές, ενώ απουσιάζει το όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας. Συνεπώς το κλίμα είναι ρευστό και δημιουργούνται σημαντικές προϋποθέσεις για ισχυρή άνοδο των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο. Τι θα τους προτείνατε;

Η Φύση καλύπτει τα κενά. Όσοι απουσιάζουν από την εκλογική διαδικασία γίνονται μοιρολατρικά αποδέκτες γεγονότων. Οφείλουμε συνεπώς όλοι να μην είμαστε παθητικοί σε κάθε έκφανση της ζωής αλλά ενεργοί πολίτες πολιτικά αλλά και κοινωνικά. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να προοδεύσουμε και να ευημερήσουμε δίκαια. Η ψήφος είναι δικαίωμα αλλά και προσωπική  έκφραση επιλογής την οποία όλοι οφείλουμε να ασκούμε.

Επίσης σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει για πρώτη φορά περίπου το 4% του εκλογικού σώματος, οι νέοι άνθρωποι δηλαδή. Τι θα του λέγατε για να πεισθούν, προκειμένου   να  ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η νέα Γενιά ήταν ανέκαθεν στην πρωτοπορία για το ΠΑΣΟΚ. Η πατρίδα έχει ανάγκη να υποστηρίζει έμπρακτα τους νέους ανθρώπους. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στους νέους και το έχει υποστηρίξει διαχρονικά με μεγάλες και σημαντικές τομές. Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και ολόκληρη η ηγεσία του Κινήματος συνιστούν το απόλυτο τεκμήριο ότι το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τους νέους και τους θέλει πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους. Ο φυσικός χώρος των νέων είναι το ΠΑΣΟΚ και τους καλούμε συνεπώς  μέσα από τις τάξεις του κόμματος να παρούν τις τύχες της πατρίδας αλλά και του μέλλοντος στα χέρια τους.

Χρήστος Ξενοκώστας

Υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Αν. Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -