11.4 C
Athens
26 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΜαθήματα τετραγωνισμού του... κύκλου στον προϋπολογισμό 2015 του δήμου Φυλής

Μαθήματα τετραγωνισμού του… κύκλου στον προϋπολογισμό 2015 του δήμου Φυλής

- Advertisement -

Ρεαλιστικός, σφιχτός και ισοσκελισμένος χαρακτηρίστηκε από τον διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας ο νέος προϋπολογισμός του δήμου Φυλής για το 2015, το σχέδιο του οποίου ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο. Το ύψος του ανέρχεται σε 120.996.080 ευρώ και είναι μειωμένος κατά 25 εκατομμύρια ευρώ έναντι του περσινού προϋπολογισμού. Αίσθηση και ψιθύρους προκάλεσε η ένθερμη υποστήριξή του από τα μέλη της παράταξης του Σάββα Σάββα, οι οποίοι αποτέλεσαν, εκ του αποτελέσματος, τους πραγματικούς εισηγητές…

Με τακτικά έσοδα περίπου 9.244.000 ευρώ και έκτακτα 50.273.000 ευρώ, ο νέος προϋπολογισμός εμφανίζει αισθητά μειωμένες τις δαπάνες σε όλους τους σημαντικούς τομείς λειτουργίας του δήμου. Από τη μια πλευρά, η μέγγενη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και από την άλλη η ανάγκη ισοσκελισμού του – δηλαδή ο τετραγωνισμός του κύκλου – κατέβασε αισθητά τον πήχη των οικονομικών δεδομένων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Παιδικοί σταθμοί, σχολεία, πολιτισμός και αθλητισμός – όσα δηλαδή καθόριζαν, μέχρι στιγμής, το συντριπτικό κοινωνικό πλεονέκτημα του δήμου – μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη, αφού οι δαπάνες τους μειώνονται μέχρι και 40%. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μείωση στους παιδικούς σταθμούς των Άνω Λιοσίων αγγίζει το 20% και φθάνει στο 40% σε Ζεφύρι και Φυλή, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος Θεοδόσης Δρόλιας. Σημαντική μερίδα του λέοντος στις μειώσεις (50%) καταλαμβάνουν επίσης οι επιχορηγήσεις σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, εξάλλου, τι θα γίνει με το βεβαιωμένο χρέος των δημοτικών επιχειρήσεων, ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βαρύνει το δήμο Άνω Λιοσίων και δεν εμφανίζεται πουθενά στον προσκήνιο η προοπτική διευθέτησής του.

Εισηγητής… η Ενότητα Πολιτών!

«Βασιλικότεροι του… Βασιλέως» εμφανίστηκαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Ενότητας Πολιτών (Σάββας Σάββας, Φωτεινή Γιαννοπούλου και Χρυσούλα Κουράση) οι οποίοι υποστήριξαν με θέρμη το σχέδιο του νέου προϋπολογισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήραν και οι τρεις το λόγο για να εκφράσουν την ευαρέσκεια, τη στήριξη και την αισιοδοξία τους, καθώς όπως είπαν για πρώτη φορά, «γίνεται προσπάθεια να αποκτήσει επιτέλους ο δήμος έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό»

Αποκτά, εξάλλου, ακόμα μεγαλύτερη αξία η σύσσωμη υποστήριξη των τριών δημοτικών συμβούλων της Ενότητας Πολιτών (και οι τρεις διορισμένοι εντεταλμένοι σύμβουλοι της νέας διοίκησης σε αντίστοιχους τομείς), αν λάβουμε υπόψιν ότι ο ίδιος ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς δεν πήρε καν το λόγο!

Ακόμα και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καμπόλης αρκέστηκε στην εισήγηση του διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας και δεν έκανε παρά πολιτικό σχολιασμό.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί, ότι ο κ. Σάββας υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2015 (όταν είχε καταψηφίσει τους προϋπολογισμούς της διοίκησης Μπουραίμη) εστιάζοντας την κριτική του στην αγορά οικοπέδων και την έλλειψη ενημέρωσης από την πρώην δημοτική αρχή.

Δημήτρης Καμπόλης, αντιδήμαρχος Οικονομικών

«Επικαλέστηκε ο κ. Μπουραίμης ότι ψηφίζει συγκεκριμένες δαπάνες από τον προϋπολογισμό. Είναι δυνατό να μη ψηφίζει τις δικές του δαπάνες; Να μη ψηφίζει τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη; Είναι πολιτική απόφαση αν θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός. Να είστε σίγουροι ότι θα περάσει, γιατί αυτός ο δήμος στέκεται γερά στα πόδια του και θα τα καταφέρει. Να είστε σίγουροι ότι αυτός ο δήμος δε θα έχει κανένα πρόβλημα γιατί διοικείται από τον Παππού και όχι από τον Μπουραίμη».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -