KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Στα Άνω Λιόσια, δίπλα από το αστυνομικό τμήμα, διέμεναν τα μέλη της συμμορίας που έκλεβαν ηλικιωμένους στην Αττική

28/05/2023 09:15
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Κάτοικοι Άνω Λιοσίων και μάλιστα σε απόσταση… αναπνοής από το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 5 άτομα που κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας που έκλεβαν ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης και συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ακριβώς, λόγω της γειτνίασης με το αστυνομικό τμήμα, οι συγκεκριμένοι θεωρούνταν άτομα υπεράνω υποψίας, αφού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ουδέποτε είχαν οποιαδήποτε δράση στον Δήμο Φυλής και την ευρύτερη περιοχή, αλλά δρούσαν σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου του 2022 είχαν συστήσει από κοινού επιχειρησιακά δομημένη ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, στοχοποιώντας ηλικιωμένα και υπερήλικα άτομα που σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, γεγονός που τα καθιστούσε ευάλωτα απέναντι στην εγκληματική δράση της συμμορίας.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της κινούμενοι με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή συγγενικών τους προσώπων, σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματα τους και συγκεκριμένα σε σημεία που είχαν έντονη εμπορική δραστηριότητα, όπως σουπερ μάρκετ, φαρμακεία κ.α.

Αφού εντόπιζαν τους «στόχους» τους, τους ακολουθούσαν διακριτικά κατά την επιστροφή τους στις οικίες τους και κατά την είσοδο τους σε αυτές τους απευθύνονταν υποδυόμενοι τους υπαλλήλους ή τεχνικούς  εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και τους συντηρητές ανελκυστήρων ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Με πρόσχημα την εξέταση υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές  ή του ασανσέρ, τους έπειθαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στις οικίες τους.

Εν συνεχεία, κάποιο από τα μέλη της συμμορίας οδηγούσε τους ηλικιωμένους συνήθως στο χώρο της κουζίνας, όπου τους απασχολούσε, ενώ παράλληλα συνεργοί τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ερευνούσαν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.

Κατόπιν διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο τους ανέμενε μέλος που εκτελούσε χρέη οδηγού και τσιλιαδόρου.

Σε περίπτωση που οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονταν τις προθέσεις τους και αντιδρούσαν, τα μέλη της συμμορίας δε δίσταζαν να μεταχειριστούν βίαιους τρόπους προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να διαφύγουν της σύλληψης τους.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν (6)  περιπτώσεις κλοπών και (1) περίπτωση ληστείας σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πρόκειται για τους:

  1. ΜΕΛΕΤΗ Ιωάννη, γεννηθέντα στη Λάρισα

2. ΡΑΜΟ Χρήστο, γεννηθέντα στην Αθήνα

3. ΚΑΜΠΕΡΗ Αργύρη, γεννηθέντα στη Λάρισα

4. ΡΑΜΟ Γεώργιο, γεννηθέντα στην Εύβοια

5. ΜΕΛΕΤΗ Αθανασία, γεννηθείσας στην Καρδίτσα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων από τους κατηγορούμενους και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 18:00 ώρα της 15-11-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: