11.4 C
Athens
1 Οκτωβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΤον Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού επισκέφτηκε ο Γιώργος Πατούλης

Τον Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού επισκέφτηκε ο Γιώργος Πατούλης

spot_img
- Advertisement -

Πάνω από 33 εκατ. ευρώ για έργα, μελέτες και αναπτυξιακές δράσεις

Επίσκεψη στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να  ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να εποπτεύσει σημαντικά έργα και υποδομές που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Περιφερειάρχης μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα, αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όπως τα έργα αναμόρφωσης της πλατείας στην περιοχή Μυκονιάτικα και κατασκευής του Κοινωνικών και Προνοιακών Υποδομών τα οποία είναι σε φάση ολοκλήρωσης και αναμένεται να εγκαινιαστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Παράλληλα ενημερώθηκε για την πορεία κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή και η επίσκεψη του ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου συναντήθηκε με πολίτες, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και τοπικών συλλόγων.

Ο κ. Τσίρμπας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για τη συμβολή του στην υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής αλλά και θωράκισης της πόλης, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα και οι ελλείψεις ήταν πολλές. « Χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια και προσωπικά με τον Γ. Πατούλη έγιναν στην πόλη μας κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα, ασφαλτοστρώσεις που δεν είχαν γίνει εδώ και χρόνια αλλά και υποδομές με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο» τόνισε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή της Περιφέρειας στην αναβάθμιση του Πάρκου Τρίτση, το οποίο, όπως σημείωσε έχει αλλάξει ριζικά όψη. 

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εποικοδομητική συνεργασία, επισημαίνοντας πως στον Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού γίνονται για πρώτη φορά έργα ουσίας που αλλάζουν την πόλη και τη ζωή των πολιτών. Διατρέχοντας επιγραμματικά τα σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην πόλη αναφέρθηκε στην αναμόρφωση πλατείας στα Μυκονιάτικα και το Κέντρο Κοινωνικών και Προνοιακών Υποδομών τα οποία είναι στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης και έτοιμα να παραδοθούν στους πολίτες στις αρχές φθινοπώρου. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στις σημαντικές αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, στα έργα ανακατασκευής κεντρικών οδικών αξόνων της πόλης, στην υλοποίηση αθλητικών υποδομών, στις παρεμβάσεις αναβάθμισης παιδικών χαρών, στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Καματερό και στην ενίσχυση καθώς και επέκταση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

«Η πόλη θωρακίζεται από τις πλημμύρες με έργα ορατά»

Κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης εστίασε στα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, τονίζοντας πως η προστασία της ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, όπως υπογράμμισε, η διοίκηση της Περιφέρειας συνεργάστηκε με επιστημονικούς φορείς κύρους, όπως είναι το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε στόχο την κατάρτιση ενός “master-plan” μέσω του οποίου έχουν χαρτογραφηθεί οι ανάγκες, τα επικίνδυνα ρέματα αλλά και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται σε όλους τους Δήμους, με στόχο την αποτελεσματική αντιπλημμυρική τους θωράκιση. Παράλληλα και προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια αύξησε σημαντικά τους πόρους για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, θέτοντας τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις υψηλά στις προτεραιότητες της, ενώ δημιούργησε και το Παρατηρητήριο Ρεμάτων, προκειμένου αφενός να υπάρχει συνεχής και ενδελεχής παρακολούθηση των έργων που εκτελούνται και αφετέρου να παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας όπου απαιτείται με συμπληρωματικά έργα, χωρίς χρονοτριβές.

Μάλιστα μέσω του Παρατηρητηρίου διενεργήθηκαν στο Δήμο, επιτόπιες αυτοψίες και καθαρισμοί ρεμάτων σε όλη τη διάρκεια του έτους, κυρίως δε σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων και αυξημένης επιφυλακής.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια με χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ κατασκευάζει εκτεταμένο δίκτυο όμβριων στο Δήμο, ενώ εκτελεί και έργα αποκατάστασης βλαβών από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Παράλληλα είναι σε στάδιο μεσοπρόθεσμης ωρίμασης ακόμα ένα έργο κατασκευής δικτύου όμβριων στη Λ. Δημοκρατίας, προϋπολογισμού 1.9 εκ. ευρώ, ενώ προβλέπεται η υλοποίηση και άλλων κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων, μέσω ΟΧΕ.

 Τέλος έγινε αναφορά από πλευράς του Δήμου και στο ζήτημα της καθίζησης που υπέστη η πεζογέφυρα η οποία ενώνει τους Αγ. Αναργύρους με τη Φιλαδέλφεια, με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει πως θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδοτικής συμβολής της Περιφέρειας στην αποκατάσταση της βλάβης.

«Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής επενδύει στην ανακύκλωση»

Ειδικότερα στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα, 4 απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων και 920 καφέ κάδοι βιοαποβλήτων, στη βάση του στρατηγικού προγράμματος της Περιφέρειας προκειμένου, με συμμάχους τους Δήμους, να αλλάξει ριζικά ο τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττικής και να πάψουμε να θάβουμε οριστικά τα σκουπίδια.

«Το Πάρκο Τρίτση μετά από χρόνια εγκατάλειψης μετατρέπεται σε εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με πολίτες σε κεντρικό καφέ της περιοχής, ο Περιφερειάρχης τους ευχαρίστησε θερμά για τη στήριξη, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού με σημαντικά έργα και υποδομές, μεταμορφώνεται, εκσυγχρονίζεται και αναπτύσσεται. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευρείες εργασίες αναβάθμισης και ανάπλασης του Πάρκου Τρίτση.

«Το Πάρκο Τρίτση μετά από χρόνια εγκατάλειψης μετατρέπεται σε εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής. Το Πάρκο μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων, μεταμορφώνεται σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, με χώρους άθλησης, αναψυχής αλλά και εκπαίδευσης. Με συγκεκριμένο σχέδιο συνολικής αναβάθμισης και αξιοποίησής τους, με δράσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνουμε ξανά ζωντάνια σε έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο τη επίσκεψής του στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού αλλά και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με πολίτες τον κ. Πατούλη συνόδευαν εκτός από τον Δήμαρχο Σ. Τσίρμπα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Λοβέρδος, η εντεταλμένη για θέματα ισότητας περιφερειακή σύμβουλος Μ. Αγγελοπούλου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γ. Πατούλη, Β. Λώλος, Π. Καραβίτης και Μαρίνη-Σαλαβράκου Α., οι Αντιδήμαρχοι Σ. Κατσίνης, Σ. Δανάκος, Α. Καπνιά, Γ. Νταούτης και Π. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Αθανασόπουλος, η Γ. Γραμματέας του Δήμου Μ. Σαπέλα, η Πρόεδρος του ΔΣ του Πάρκου Τρίτση Σ. Μαυρίκου, η Γραμματέας του Φορέα του μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτσης, Α. Ζησιμάτου, ο Πρόεδρος Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτος, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος και άλλα υπηρεσιακά στελέχη. 

- Advertisement -


spot_img
spot_img

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -