11.4 C
Athens
24 Σεπτεμβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΘλίψη στην κοινωνία της Δυτικής Αττικής από την απώλεια του πρώην αντιπεριφερειάρχη...

Θλίψη στην κοινωνία της Δυτικής Αττικής από την απώλεια του πρώην αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου

spot_img
- Advertisement -

Θλίψη στην κοινωνία της Δυτικής Αττικής και του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας υπήρξε παντοτινός αγωνιστής, προκάλεσε η είδηση για την απώλεια του πρώην αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ήταν για χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, γέννημα-θρέμμα της Ελευσίνας και υπηρέτησε με συνέπεια την Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αττικής από το 2014 έως το 2019.

Ξεχώριζε για την σεμνότητα, το ήθος τους και τη δυνατότητα να είναι ψύχραιμος και ενωτικός.

Γεννήθηκε το 1954. Καταγόταν από την Ελευσίνα, ήταν απόφοιτος σχολής Λογιστών, παντρεμένος και είχε δυο παιδιά. Υπήρξε μέλος του πρώτου μεταδικτατορικού Κ.Σ. της ΚΝΕ, στέλεχος του ΚΚΕ και στη συνέχεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Το 2006 ήταν υποψήφιος Νομάρχης Δυτικής Αττικής και εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ενώ το 2004 και το 2012 υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

πολιτιστική συνάντηση Δυτικής Αττικής, Ηπειρώτες Άνω Λιοσίων, ΦΥΛΑΣΙΑ, Κρήτες, Γρίζα, Ηπειρώτες Ζεφυρίου

Με αφορμή το θάνατο του Γιάννη Βασιλείου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής, καθώς και αυτοδιοικητικοί της Δυτικής Αττικής εξέδωσαν ανακοινώσεις και αναρτήσεις

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής

“Ισόβιος αγωνιστής, σεμνός, εργατικός, ανθρώπινος και πάντα στη μεριά αυτών που δεν είχαν φωνή. Ταυτόχρονα μια σπουδαία μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αριστεράς, ένας σημαντικός άντρας της τοπικής μας κοινωνίας.

Αποχαιρετούμε το φίλο, σύντροφο και συνοδοιπόρο δεκαετιών Γιάννη Βασιλείου. Τον ευχαριστούμε για τους αγώνες που δώσαμε μαζί του, για την προσφορά του, για την ανιδιοτέλειά του και για το έργο του, ως αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.

Θα τον έχουμε στις σκέψεις και στην καρδιά μας, σε κάθε μάχη που θα δίνουμε. Σε κάθε μας προσπάθεια να αλλάξουμε τη ζωή μας, τον τόπο μας, το μέλλον μας στη Δυτική Αττική που αγάπησε και υπηρέτησε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του φίλου και συντρόφου μας, Γιάννη Βασιλείου”.

Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

“Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο του προκατόχου μου, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση και θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος και την ανιδιοτέλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

Ρένα Δούρου, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής

“Τον Γιάννη, αυτόν τον ξεχωριστό σύντροφό μας, θα τον θυμόμαστε για τη σεμνότητα, το ήθος και την αφοσίωση του στην Αριστερά και την Αυτοδιοίκηση. Με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, μας τίμησε με την παρουσία, την συνεργασία, τις γνώσεις και την προσφορά του. Είχε τη δική του, ξεχωριστή, συμβολή στο έργο της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στη Δυτική Αττική. Ο σύντροφός μας υπήρξε επί δεκαετίες στρατευμένος στο χώρο της Αριστεράς και στα ιδανικά της, παλεύοντας για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, για την κοινωνική αλληλεγγύη, την ισότητα και την κοινωνική απελευθέρωση. Βαθύς γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την υπηρέτησε με πάθος ως αιρετός για χρόνια σε επίπεδο Νομαρχίας και Περιφέρειας. Πάντα με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στην πόλη της Ελευσίνας και της Δυτικής Αττικής, τον τόπο του. Τον τόπο που γεννήθηκε και ζούσε με την οικογένεια του. Μπροστάρης πάντα στους αγώνες για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών του, για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών της περιοχής, την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων. Την πολύτιμη παρακαταθήκη του έχουμε χρέος μας να συνεχίσουμε, τιμώντας έτσι τη μνήμη του” δήλωσε η Ρένα Δούρου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα παιδιά του Ξανθή και Δημήτρη, τη σύζυγό του Βούλα και τους οικείους του”.

Γιώργος Τσουκαλάς, πρώην δήμαρχος Ελευσίνας

«Ξεκινάς να γράψεις γνωρίζοντας την δυσκολία που υπάρχει να περιγραφεί ένας έντιμος και ακέραιος χαρακτήρας. Ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε για τις ιδέες του χωρίς δεύτερη σκέψη και προαπαιτούμενα.

Ο Γιάννης Βασιλείου που έφυγε σήμερα αποτελεί μια σπάνια περίπτωση αριστερού ανθρώπου. Γιατί η ζωή του ήταν απολύτως συνυφασμένη με την ιδεολογία και τις πολιτικές του αντιλήψεις.

Σεμνός και ανιδιοτελής βίωσε ματαιώσεις και νίκες έχοντας την δική του πολύτιμη και αθέατη λόγω χαρακτήρα συνεισφορά σε πολλούς αγώνες και κατακτήσεις της πόλης.

Αντιπεριφερειάρχης κατά την προηγούμενη περίοδο βίωσε τραυματικά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα. Τις προσωποποιημένες κατηγορίες εναντίον του γνωρίζοντας όπως και οι κατήγοροι του την αφιέρωση του στον θεσμό και το πρωτόγνωρο τής έντασης των καιρικών φαινομένων.

Ο Γιάννης Βασιλείου αφήνει ένα τεράστιο κενό όχι μόνο στους οικείους του. Αλλά και σε εμάς που συναναστραφήκαμε μαζί του.

Γιατί έφυγε ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη ισορροπία ανάμεσα στις ιδέες του, τη ζωή του και το παράδειγμα του.

Καλό σου ταξίδι άνθρωπε, φίλε και σύντροφε. Θα μας λείψεις».

Γιάννα Κριεκούκη, πρώην δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας

“Έφυγε ο Γιάννης Βασιλείου…

Ασήκωτη η αδικία που βίωνε…

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του…”

Γιώργος Τσίπρας, υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής

“Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό τον σύντροφο Γιάννη Βασιλείου. Έναν άνθρωπο προσηλωμένο σε όλη του τη ζωή στην υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς. Έναν άνθρωπο συνδεδεμένο με τους αγώνες και τις ελπίδες των ανθρώπων στη Δυτική Αττική.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ο Γιάννης ανέπτυξε ένα πλούσιο έργο. Τα Αντιπλημμυρικά έργα και ο οδικός άξονας στη Μάνδρα φέρουν την υπογραφή του. Έπαιξε βασικό ρόλο στον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων, που αν είχε εφαρμοστεί θα οδηγούσε στο κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή. Παράλληλα, φρόντισε για τους ευάλωτους ανθρώπους.

Το έργο και το πάθος του Γιάννη Βασιλείου να προσφέρει στον τόπο του, θα είναι οδηγός για το μέλλον της Δυτικής Αττικής”.

- Advertisement -


spot_img
spot_img

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -