Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα στην περιοχή στην περιοχή Κύριλλος Ασπροπύργου, που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Φυλής – Ασπροπύργου
Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ επιχείρησε και ένα ελικόπτερο, τα οποία κατάφεραν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο, αφού έκανε πέντε στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
Άμεση ήταν και η αντίδραση του Δήμου Φυλής, καθώς στο σημείο βρέθηκαν οι τρεις υδροφόρες του Δήμου Φυλής και τα ελαφριά πυροσβεστικά οχήματα, ενώ επί τόπου έσπευσαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης και Φυλής Ελένη Λιάκου, όπως και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλής Μίλτος Παπαδήμας.
Ανακρίσεις για τα αίτια της φωτιάς, που έκαψε περίπου πέντε στρέμματα διενεργεί το Προανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, στο οποίο οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φυλής επεσήμαναν ότι η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί μόνιμο στόχο εμπρηστών.