11.4 C
Athens
1 Οκτωβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΕΣΥΝ Αχαρνών - Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια...

ΕΣΥΝ Αχαρνών – Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σε Άνω Λιόσια & Μενίδι

spot_img
- Advertisement -

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις Αχαρνές και το Σάββατο 10 Ιουνίου στα Άνω Λιόσια, ο εκδηλώσεις του Παραρτήματος ΕΣΥΝ Αχαρνών-Φυλής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στις Αχαρνές η εκδήλωση ήταν κοινή με το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στην Πλατεία Δημαρχείου και συμμετείχαν περισσότεροι από 20 φορείς, μεταξύ των οποίων η Ένωση Γονέων της πόλης, σύλλογοι γονέων, σωματεία εργαζομένων, καθώς και λαογραφικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί και τοπικοί σύλλογοι.

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν, συνεισφέροντας στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, οι παρακάτω αθλητικοί σύλλογοι, με αθλητές και προπονητές διακεκριμένους σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο:

  • Ο Α.Γ.Σ. ΑΡΚΩΝ (πάλη), εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο Ανέστη Σοφιανίδη, καθώς και από τους:

Αμιράν Καρντάνοφ, χάλκινο Ολυμπιονίκη το 2000 στο Σίδνεϊ και ομοσπονδιακό προπονητή στην ελευθέρα πάλη

Χρήστο Κατσαρό, ομοσπονδιακό προπονητή στην ελληνορωμαϊκή πάλη

Ανανία Αφεντουλίδη, προπονητή πάλης

  • Ο Α.Σ. ΙΑΧΗ (taekwondo), εκπροσωπούμενος από την προπονήτρια Δώρα Κονδύλη.
  • Η σχολή αυτοάμυνας GOLDEN TACTICS (krav maga), εκπροσωπούμενη από τον προπονητή Ανδρέα Χρυσολωρά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Χάρης Κωστόπουλος, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες φορείς και παρουσιάζοντας στο κοινό τους αθλητικούς συλλόγους. Στη συνέχεια απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αμιράν Καρντάνοφ για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του αθλήματος της πάλης στην περιοχή μας και ευρύτερα.

Στην κεντρική ομιλία που ακολούθησε, ο Γραμματέας του Παραρτήματος Χρήστος Κουτσουραδής υπογράμμισε την επικαιρότητα του μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, υπό το βάρος και των τελευταίων στοιχείων των εκθέσεων όλων των επίσημων οργανισμών που μελετούν το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, που αναδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση της χρήσης και της εξάρτησης με κύρια ουσία εισόδου την κάνναβη, η χρήση της οποίας αθωώνεται από τις αντιεπιστημονικές θεωρίες διάκρισης των ουσιών σε «σκληρές» και «μαλακές».

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους συμμετέχοντες φορείς για διεύρυνση του μετώπου πάλης ενάντια στη ναρκωτικά, περισσότερες συντονισμένες δράσεις και συσκέψεις, για τη διαμόρφωση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου με στόχο την ενίσχυση της πρωτογενούς πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης, καθώς και τη διαφύλαξη του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και την ουσιαστική στήριξη των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης.

Οι αθλητικοί σύλλογοι έκαναν επιδείξεις πάνω σε παλαίστρα (ταπί) Ολυμπιακών διαστάσεων που προσέφερε για τις ανάγκες της εκδήλωσης η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και η
η εκδήλωση έκλεισε με τη συναυλία των Ομάδων του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και το αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο.

Στην πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια η εκδήλωση έγινε με συμμετοχή 49 φορέων, Ενώσεων Γονέων, Συλλόγων Γονέων, ΕΛΜΕ, Σωματείων Εργαζομένων, Εξωραϊστικών, Πολιτιστικών, Τοπικών και Αθλητικών Συλλόγων των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής, ενώ δυναμικό “παρών” έδωσαν και φέτος, με τη δική τους ιδιαίτερη συμβολή, οι παρακάτω Αθλητικοί Σύλλογοι, με αθλητές και προπονητές διακεκριμένους σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο:

  • Ο Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ (πάλη ανδρών), εκπροσωπούμενος από τον ομοσπονδιακό προπονητή ελληνορωμαϊκής πάλης Νικόλαο Αποστόλου
  • Ο Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ (πάλη και taekwondo), εκπροσωπούμενος από τους:

          Δήμητρα Χριστοδουλάκη, προπονήτρια ελευθέρας πάλης

          Σωτήρη Τζιανακόπουλο, προπονητή ελευθέρας πάλης

          Παναγιώτη Βαστάκη, προπονητή taekwondo

  • Ο Δ.Α.Σ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ (πάλη), εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο Βασίλη Νικολαΐδη και τον προπονητή Διονύση Κατηφόρη.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό η Άννα-Μαρία Ζερβουδάκη, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος, ευχαριστώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την διάθεση παλαίστρας Ολυμπιακών διαστάσεων, τους συμμετέχοντες φορείς της εκδήλωσης, και συνολικά όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίησή της.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Χάρης Κωστόπουλος, δίνοντας έμφαση στην έξαρση της χρήσης και της εξάρτησης που διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια από τα στοιχεία όλων των επίσημων οργανισμών, και αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια της εφαρμοζόμενης κρατικής “αντιναρκωτικής” πολιτικής απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η υγιής, δωρεάν και ανεμπόδιστη πολιτιστική-αθλητική δραστηριότητα ως βασικός πυλώνας μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πρωτογενούς πρόληψης.

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, τιμώντας τη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος Ανδρέα Χριστοδουλάκη, προπονητή πάλης γυναικών του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, καθώς και την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό και την ανιδιοτελή του βοήθεια στο ΕΣΥΝ, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην κόρη του Δήμητρα Χριστοδουλάκη, προπονήτρια ελευθέρας πάλης του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ, ενώ ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από το μουσικό σύνολο “Ρωμιοσύνη”, αφιέρωμα στο έργο των μεγάλων μας μουσικοσυνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου.

- Advertisement -


spot_img
spot_img

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -