11.4 C
Athens
1 Οκτωβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΔήμος Αχαρνών: Ανακοίνωση για το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Δήμος Αχαρνών: Ανακοίνωση για το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

spot_img
- Advertisement -

Στη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής υπάγεται, πλέον, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης λόγω των υπηρεσιακών μεταβολών και προς τούτο θα σημειωθεί προσωρινή παύση των συνοδειών- μετακινήσεων των εξυπηρετούμενων εντός και εκτός Δήμου καθώς και των μετακινήσεων των υπαλλήλων για τις εξωτερικές εξυπηρετήσεις μέχρι νεωτέρας.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Δήμος έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Προγράμματος το συντομότερο δυνατόν.

Προσωρινά, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα συνεχίσει να εγκαθίσταται στις ίδιες Δομές (ακολουθούν παρακάτω) μέχρι ενημερώσεως με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των Δημοτών.

  1. Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Προφήτη Ηλία, Δ/νση : Αχαρνέων Ιππέων και Μεγάλου Βασιλείου, Προφήτης Ηλίας
  2. Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Αγίας Άννας, Δ/νση : 4ο ΚΑΠΗ Καζαντζάκη και Δημητρίου Μυράτ Εργατικές Κατοικίες
  3. Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Άγιος Πέτρος, Δ/νση: 2ο ΚΑΠΗ Κουρμούση και Ωρωπού 5 Άγιος Πέτρος
  4. Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Κεντρικό Μενίδι, Δ/νση : 1ο  ΚΑΠΗ, Πλατεία Αγίου Νικολάου. 

Στις παροχές του προγράμματος περιλαμβάνονται:

• Ατομική Συμβουλευτική και Ψυχολογική υποστήριξη.

• Υποστήριξη των ωφελούμενων στη συνδιαλλαγή με υπηρεσίες με στόχο την απονομή συντάξεων, λήψη επιδομάτων, άλλων παροχών όπως τροφίμων, έκδοση βεβαίωσης ποσοστού αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ.

• Νοσηλευτική φροντίδα, λήψη ζωτικών σημείων, προσωπική υγιεινή, περιποίηση τραυμάτων.

• Συνταγογράφηση, παράδοση φαρμάκων από φαρμακεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

• Κλείσιμο ραντεβού, συνοδεία και μεταφορά από και προς Νοσοκομεία και Εξεταστικά Κέντρα.

• Καθαριότητα οικιών.

• Αγορά προϊόντων.

• Διεκπεραίωση εξωτερικών υποθέσεων, όπως πληρωμή ΔΕΚΟ.

• Μεταφορά και παράδοση δωρεάν πακέτων τροφίμων.

• Περίπατοι.

• Ένταξη των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας στα ΚΑΠΗ

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με συνεχή παρουσία τα τελευταία 24 χρόνια υποστηρίζει με την λειτουργία του όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που το έχουν ανάγκη. Απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το έτος 1999 από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Αχαρνών, το έτος 2012 περιήλθε στη Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών (ΔΗ.Φ.Α.) και τον Ιούνιο του έτους 2023 περιήλθε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών και έκτοτε συνεχίζει απρόσκοπτα να αναγάγει την βοήθεια των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων σε κορωνίδα της κοινωνικής προσφοράς. Με πλήρη επίγνωση των καταστάσεων που διαμορφώνονται σε ένα αστικό κέντρο με αναδυόμενες αλλεπάλληλες κρίσεις, οικονομικές και κοινωνικές ,η ολοκληρωμένη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποτελεί κύρια επιδίωξη του προγράμματος.

Βελτιώνουμε μέρα με την μέρα την ποιότητα ζωής όλων των ατόμων που νιώθουν αδύναμοι και απομονωμένοι, πλαισιώνοντάς τους με συστηματική και οργανωμένη πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα από καταρτισμένα στελέχη ούτως ώστε να αποκατασταθούν τα σημαντικά ελλείμματα φροντίδας που προκύπτουν από ανεπαρκείς συνθήκες που σχετίζονται είτε με απουσία ενός υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος, είτε με διαφόρων φύσεων αναπηρίες (κινητική, αισθητηριακή, ψυχική, νοητική).

Οι ανωτέρω υπηρεσίες παρέχονται από ένα δίκτυο εκπαιδευμένων ψυχολόγων,  κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας, οικογενειακών βοηθών και οδηγών  που συνθέτουν το πλαίσιο των εργαζομένων στο Πρόγραμμα βοήθεια στο Σπίτι.

Παράλληλη επιδίωξη αποτελεί  η  συνδρομή των μελών της οικογένειας που έχουν αναλάβει την εξ ολοκλήρου επιμέλεια των μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων (ενήλικων ΑμεΑ και ηλικιωμένων) με προτεραιότητα σε άτομα μοναχικής διαβίωσης και χαμηλού οικονομικού εισοδήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται:

Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Προφήτη Ηλία  210-2449322 κ. Ντελινταδάκη Άρτεμις

Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Αγίας Άννας 216-7004112 κ. Κετσετσίδου Χρύσα

- Advertisement -


spot_img
spot_img

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -