11.4 C
Athens
27 Νοεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΠυρά του Κώστα Λουμιώτη σε δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ. Τι απαντά η...

Πυρά του Κώστα Λουμιώτη σε δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ. Τι απαντά η εφημερίδα

- Advertisement -

Την ενόχληση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής Κώστα Λουμιώτη, προκάλεσε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ (www.doxthi.gr) σχετικά με την υπερψήφιση ρύθμισης, σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των δήμων. Κατηγόρησε μάλιστα την εφημερίδα για υποδείξεις στην παράταξη Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής.

- Advertisement -

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου που απέστειλε ο κ. Λουμιώτης: 

- Advertisement -
- Advertisement -

“Την Κυριακή 28-12-2014 στις 11 το πρωί συνήλθε έκτατο Δημοτικό Συμβούλιο με το εξής ερώτημα: θα υποβάλει ο Δήμος Φυλής αίτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για ρύθμιση βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία; (Άρθρο 79, παρ.2α του Ν.4316/2014) ή όχι;

Η εφημερίδα «Δυτική Όχθη» υποδεικνύει στην παράταξή μας ότι έπρεπε να απαντήσουμε όχι «επειδή με τα άρθρα 74-77 παίρνει σάρκα και οστά το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ! και επειδή δεν υπάρχει ολίγον… μνημονιακός αλλά κάθετη και σαφή(ς) απόσταση του ΣΥΡΙΖΑ από ό, τι αφορά σε δεσμεύσεις και μνημόνια, ο κύριος Λουμιώτης μάλλον πάνω στον ενθουσιασμό του να μην χάσει τα εύσημα, έχασε προφανώς τον προσανατολισμό του…»

Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι αν θα υποβάλει ο Δήμος αίτηση για ρύθμιση βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά αν είναι μνημονιακός ή όχι ο Ν.4316/2014; Απαντάμε, δηλαδή, σε άλλο ερώτημα για να αποδείξουμε την ορθότητα του συλλογισμού μας. Με βάση τον Αριστοτέλη αυτή είναι η εριστική μέθοδος.

Όμως, αν θέλει η Δυτική Όχθη ας τοποθετηθεί στο αληθινό ερώτημα: έπρεπε ο Δήμος Φυλής να υποβάλει αίτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για ρύθμιση βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία; (Άρθρο 79, παρ.2α του Ν.4316/2014) Ναι ή όχι; Τολμάμε να απαντήσουμε εμείς γι΄ αυτήν πως όχι, μια που η Δημοτική Παράταξη που υπερασπίζεται ήταν απούσα.

Εμείς απαντήσαμε πως Ναι, διαφορετικά οι Δημότες έπρεπε να επιβαρυνθούν με δυσβάστακτους φόρους για χρέη (το ύψος του οποίου όλοι επιμελώς αποκρύπτουν) που οι προηγούμενες Διοικήσεις δημιούργησαν, με κάποιες εκ των οποίων η Δυτική Όχθη έχει αγαστές σχέσεις.

Κώστας Λουμιώτης

Επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής

 

Η απάντηση της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ:

Η αλήθεια είναι πως η απάντηση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής Κώστα Λουμιώτη στο δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ, για το κομμάτι της… τούρτας που ζήτησε να γευτεί από τη διοίκηση κατά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Φυλής, μας προκάλεσε θλίψη.

Όχι μόνο γιατί από αυτήν απουσιάζουν τα επιχειρήματα αλλά γιατί δείχνει πως, παρά την προοδευτικότητα της σκέψης και των πράξεων που επικαλείται, αδυνατεί να ξεφύγει από την… πεπατημένη.

Και εξηγούμαστε γιατί:

Το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο ασκούσε κριτική στον κ. Λουμιώτη, ουδέποτε αναφέρθηκε σε οποιαδήποτε άλλη δημοτική παράταξη. Ούτε υποστήριξε κάποια, ούτε κατηγόρησε κάποια άλλη. Τα βέλη που εξαπολύει, λοιπόν, πάνω σε αυτό είναι άστοχα. Επιπλέον, ουδέποτε οι συντάκτες του δημοσιεύματος υπέδειξαν στην παράταξη του κ. Λουμιώτη συγκεκριμένη στάση ή συμπεριφορά. Δεν είναι, άλλωστε στις αρμοδιότητές τους.

Ασφαλώς και το ερώτημα δεν είναι αν θα υποβάλει ή όχι ο δήμος αίτηση για ρύθμιση βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Είναι για ποιο λόγο ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής επέλεξε να διαφοροποιηθεί από την απαρέγκλιτη τακτική του κόμματός του: δεν αναγνωρίζουμε οτιδήποτε μνημονιακό.

Αν αυτή ακριβώς η λέξη (μνημονιακό) ήταν το πραγματικό αγκάθι στην παράταξη του κ. Λουμιώτη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είναι κάτι που δεν αποτελεί ευθύνη της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να γνωρίζει ο (καθηγητής) κ. Λουμιώτης ότι οι δημοσιογράφοι δεν τοποθετούνται σε ερωτήματα. Υποβάλλουν ερωτήματα. Ερωτήματα που, για το συγκεκριμένο θέμα και σε έτερο σχετικό της δημοσίευμα, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας έθεσε επαρκώς.

Αν θεωρεί, λοιπόν, πως ο ίδιος γνωρίζει τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα και έχει καλυφθεί από αυτές (για να ψηφίσει τη ρύθμιση) μπορεί κάλλιστα να τις απευθύνει στην εφημερίδα. Θα αντιμετωπίζαμε, μάλιστα, το γεγονός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αν πάλι δε γνωρίζει τις απαντήσεις για λογαριασμό του, καλό είναι να μην (τολμά) να απαντά για λογαριασμό της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ. Ειλικρινά η εφημερίδα τον ευχαριστεί για τη βοήθεια, αλλά δεν την έχει ανάγκη…

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -