11.4 C
Athens
4 Οκτωβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYMeteoacharnes: Από πότε ενισχύεται το μελτέμι και ρίχνει τη θερμοκρασία. Η πρόγνωση...

Meteoacharnes: Από πότε ενισχύεται το μελτέμι και ρίχνει τη θερμοκρασία. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

spot_img
- Advertisement -

Τελευταία βροχόπτωση Αχαρνές, είχαμε στις 18 Ιουλίου. Μεγαλύτερα ύψη βροχής είχαμε τον Αύγουστο του 2022 με 38,8 μμ. Ακολουθεί ο Αύγουστος του 2020 με 27,9 μμ. Τα υπόλοιπα χρόνια, από το 2010, είτε δεν είχαμε καθόλου βροχόπτωση, είτε ήταν ελάχιστος.

Με ασθενείς Νοτιοδυτικούς ανέμους, θα ανεβαίνει η θερμοκρασία μέχρι και το Σάββατο. Και τότε, η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς και τοπικά και τους 38. Όμως, από την Κυριακή και πάλι σταδιακά, οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν. Όχι μόνο ενισχύεται το μελτέμι και πέφτει η θερμοκρασία, αλλά ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο, οι ιδιαίτερα θερμές θάλασσες να τροφοδοτήσουν χαμηλά βαρομετρικά, κάτι που δεν φαίνεται όμως ακόμα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

- Advertisement -
- Advertisement -

Χθες, η μέγιστη θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών, έφθασε στους 36,1 βαθμούς, στις 13:40 (33,2 προχθές). Και με ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, θα φθάσουμε μέχρι και το Σάββατο, οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και 39 βαθμούς. Από την Κυριακή αναμένεται μικρή σταδιακή ενίσχυση του μελτεμιού και θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία. Πιο ενισχυμένα θα είναι από την Τρίτη και τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, οπότε θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας. Ειδικά την Τετάρτη, οι Βορειοανατολικοί άνεμοι, θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι και θα πνέουν με ένταση 7 και παροδικά και τοπικά ακόμα και 8 μποφόρ.

Να σημειώσουμε, πως για πρώτη φορά μετά από καιρό, εμφανίζεται στα προγνωστικά μοντέλα πιθανότητα ασθενούς βροχόπτωσης για τις 10 Αυγούστου. Μέχρι τότε όμως πιο πιθανό είναι να την … εξαφανίσουν. Τελευταία βροχόπτωση Αχαρνές, είχαμε στις 18 Ιουλίου. Μεγαλύτερα ύψη βροχής είχαμε τον Αύγουστο του 2022 με 38,8 μμ. Ακολουθεί ο Αύγουστος του 2020 με 27,9 μμ. Τα υπόλοιπα χρόνια, από το 2010, είτε δεν είχαμε καθόλου βροχόπτωση, είτε ήταν ελάχιστος.

Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα

Λίγο πιο πεσμένοι σε σχέση με χθες, είναι σήμερα οι ρύποι στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Άνοδο είχαμε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και από τις 05:00 άρχισε η πτώση. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 16,4 (19,5 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο (Φωτό).

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές την Παρασκευή, θα κυμανθεί από 25 με 36 βαθμούς. Στο Ίλιον 27 με 36 βαθμούς. Στη Φυλή 25 με 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι, θα πνέουν μερικώς ενισχυμένοι μεσημβρινές ώρες Νοτιοδυτικοί.

Φωτό: Σαν σήμερα το 2021 η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Φωτό1: Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα από χθες μέχρι σήμερα το πρωί.

Φωτό21: Οι θερμοκρασίες το Σάββατο το μεσημέρι.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

- Advertisement -


spot_img
spot_img

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -